Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470267 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #6750 Dátum: 2013. Július 01. - 15:42:58 »

Nekem az automata órák mind nehezek, ráadásul féltem őket, sérülékenyek.

Ezt cáfolom.
Azthiszem amikor a párszáz amper amper átment az órámon, minden mehanikus/automata órán kivül minden más megzakkant volna. Igaz ennek is kicsit megolvadt a fém öve  :futyul:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #6751 Dátum: 2013. Július 01. - 15:50:50 »

Ezt cáfolom.
Azthiszem amikor a párszáz amper amper átment az órámon, minden mehanikus/automata órán kivül minden más megzakkant volna. Igaz ennek is kicsit megolvadt a fém öve  :futyul:
Majd megmutatom a roameremet egyszer mókus, kb. fogkefe súlyú.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #6752 Dátum: 2013. Július 01. - 15:52:26 »

Ezt cáfolom.

milyen mókus?
Amúgy tényleg érdekel a roamer, nekem is van 1

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6753 Dátum: 2013. Július 01. - 16:18:11 »
Kezdőmókus.

Amúgy miért pont egy fogkefével hasonlítottad össze. Miért nem 25gr?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6754 Dátum: 2013. Július 01. - 16:28:42 »

Ezt cáfolom.
Jaja, de eléggé más árkategória.  Nem hiszem hogy van olyan ami egyszerre 1. olcsó, 2. mechanikus, 3. könnyű, és 4.pontos.  Van aki az 1. szempontot hajlandó könnyebben kihagyni, van aki a 2.t, stb, ízlés kérdése.  Én tapasztalatból tudom magamról hogy ami nem műanyag, az előbb-utóbb szétmegy a kezemen, persze ami műanyag az is, csak később és nem sajnálom annyira, meg max. eldobom, nem javíttatom (elég nagy szívás volt egy Citizenen üveget cseréltetni, hordani vissza amikor beázott, vitatkozni rajta, stb, akkor döntöttem el hogy középtávon utoljára; ha nem tudok vigyázni rá akkor nem hordom, ha nem hordom akkor meg minek van).

Amúgy tényleg szépek a Roamerek is, de nekem kapásból onnan indulna hogy fémszíjat nem szeretem, bőrszíjból pedig szemét lesz a kezemen 2 év után (tapasztalat), marad a műanyag szíj, azt meg minek ilyen szép órára?  Nektek érzelmi kötődésű tárgyak az ilyen órák, nekem praktikus féltartós eszköz, egyszerűen más szempontok, az a lényeg hogy ti is örültök a sajátotoknak, meg én is a sajátomnak :)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #6755 Dátum: 2013. Július 01. - 16:31:27 »
Meg az semmit mindegy, hogy mondjuk a billentyűzetet verem, vagy a szöget.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6756 Dátum: 2013. Július 01. - 16:40:49 »
Az, hogy a bőrszíj 2 év alatt megnyekken, teljesen normális. Egy mechanikus óra a sok évtizedes élete alatt sok szíjat élhet túl, ez önmagában nem kifogás!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6757 Dátum: 2013. Július 01. - 16:58:10 »
Én sajnos egész nap gép előtt ülök és szöget ha 3at bekalapálok egy évben a képeknek, de a Citizen üvegje úgy halt meg hogy találkozott egy modern alu ajtókilinccsel, figyelmetlen kézmozdulat végén.  Utána volt egy Skagen, amit szerettem, de annak sokkal kevesebb is elég volt, de mire eltört az üvegje a bőrszíj is szétrohadt.  Most van Swatch, 2 éve bírja különösebb külsérelmi nyom nélkül.

Az, hogy a bőrszíj 2 év alatt megnyekken, teljesen normális. Egy mechanikus óra a sok évtizedes élete alatt sok szíjat élhet túl, ez önmagában nem kifogás!
De nekem kifogás ::) nem akarok utánajárni hogy cseréltessem.  Abszolút elfogadom hogy vkinek ezek a dolgok fontosak, nekem meg más fontos, ezeket az ügyintézéseket igyekszem minimalizálni.  Swatchban pl tetszik hogy majd ha elemet akarok cserélni, akkor megrendelek egyet online és meg tudom csinálni én is egy pénzérmével, és annyi.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6758 Dátum: 2013. Július 01. - 16:58:45 »

Órába verni ? Nos egy baráti tanács: mielött nekifogsz valamit verni, vedd le az órádat.

Más: Mi az, hogy könnyű egy óránál? Hacsak nem valami űber búvár óra mint a Galapagos (http://www.iwc.com/en/collection/aquatimer/IW3767SE/) akkor egy férfi karnak csak el kell tudnia "viselni" egy karórát.

Nos azért bárotkodtam megosztani az Orient óráról az információt, mert szerintem Ár-érték arányban kitűnő: Pontos, Mechanikus, Nem olcsó, de nem is drága. Nem bóvli. A japperek adnak a minőségre. Különösen, egy olyan gyárban, ahol maguk dobják össze a szerkezetet is. ( Nem valami csing-csong gyárból veszik) Méjd in tájván vagy csájna.

Aki mechanikus órát vesz, annál elmegy az a kis "pontatlanság" napi plusz minusz 0,5 percre be lehet ezeket kalibrálni.

Ha a pontosság a fő szempont, akkor vegyetek kárc, rádiójelvezérelt órát, ami valamelyik atonyórára van ráhangolva és naponta leszinkronizál. Megjegyzem nekem van egy olyanom is (kázió Gsokk) Na az az etalon otthon. Ahhoz hangolom a mechanikus szerkezetűeket.
Így aztán ÖÖ É BÓDOTTTÁ van.

Ja a szíjak: fogyóeszköz: két évente köll cserélni. Gumit is illik cserélni a verdán. Meg néha gatyát is. Fogkefét is. Nem?

Hejj, csak a szerelem örök!
Meg aztán hóttig élünk gyerekek!
Ámmen!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #6759 Dátum: 2013. Július 01. - 17:16:49 »
Ezt most komoly, hogy abban a korban, amikor lehet pontos órákat készíteni, akkor azon vetyengtek, hogy egy típus heti 5 perces pontatlanságát be lehet állítani 1-re.
 :jajne:

Ennél nagyobb pontosság szerintem sosem kell:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #6760 Dátum: 2013. Július 01. - 17:19:20 »
Ez nagyon komoly. :borz2: Saját?

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #6761 Dátum: 2013. Július 01. - 17:21:36 »
Saaaaaajnos nem.
Nincs ekkora csuklóm, különben lehet, hogy nem állom meg... épeszű méretben meg nem létezik.

Ez az idióta túlméretes divat biztos eltart még egy évtizedig, sajnos. : (

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6762 Dátum: 2013. Július 01. - 17:22:04 »
És ez?

"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #6763 Dátum: 2013. Július 01. - 17:24:19 »
Jó ötlet, tetszik. :)

Az óra szerintem is akkor mutat jól, ha a csukló méretéhez igazodik.

gprinz - igen, ezt még hordanám is, bármikor!  :borz2:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6764 Dátum: 2013. Július 01. - 17:25:46 »
Nagyon tetszik, pedig nem hordok órát  :jajne:

És ez?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici