Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470254 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #6780 Dátum: 2013. Július 02. - 06:55:36 »
Kezdőmókus.

Amúgy miért pont egy fogkefével hasonlítottad össze. Miért nem 25gr?
Mittudomén, ez volt a leghirtelenebb asszociációm. De mondhattam volna hirtelen 1 db Cantilever-fék betétet, vagy éppen egy majdnem üres levendulaolajos üvegcsét. Sose tudtam pontosan, nincs ilyen pontos mérlegem. De ha neked van, akkor hozd el a legközelebbi borotvatalira, én viszem a Roamert és kijavítjuk a fórumon terjedő kb. 25 gr-os félinformációt!  :cimbi:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #6781 Dátum: 2013. Július 02. - 06:56:58 »

Én a mechanikus órám 99-ben vettem,azóta nagy megelégedésemre jól működik.Munkában nem használom,kímélem,óvom.
Viszont tényleg 3-4 évente el kell vinni egy megbízható óráshoz,aki szépen átnézni,olajat,szíjat cserél,stb.
Ajánlom mindenkinek,hogy óra vásárláskor ne sajnálja a pénzt az acél házas órákra.Sajnos a relatív olcsó órák  rézből készültek,kaptak egy króm felületet,ami az évek során a használattól,a nedvességtől(izzadságban lévő sótól) szépen lepattogzik és utána normálisan megcsinálni képtelenség.

az enyém:

https://picasaweb.google.com/117155216682947795377/DOXA?authkey=Gv1sRgCKPGp6Kjrb_bIw#5851104061228788066

:jajne:
Nekem van egy órám ami nem hogy rézből, de még puhább fémből készült

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #6782 Dátum: 2013. Július 02. - 07:05:38 »
Jaja, de eléggé más árkategória.  Nem hiszem hogy van olyan ami egyszerre 1. olcsó, 2. mechanikus, 3. könnyű, és 4.pontos.  Van aki az 1. szempontot hajlandó könnyebben kihagyni, van aki a 2.t, stb, ízlés kérdése.  Én tapasztalatból tudom magamról hogy ami nem műanyag, az előbb-utóbb szétmegy a kezemen, persze ami műanyag az is, csak később és nem sajnálom annyira, meg max. eldobom, nem javíttatom (elég nagy szívás volt egy Citizenen üveget cseréltetni, hordani vissza amikor beázott, vitatkozni rajta, stb, akkor döntöttem el hogy középtávon utoljára; ha nem tudok vigyázni rá akkor nem hordom, ha nem hordom akkor meg minek van).

Amúgy tényleg szépek a Roamerek is, de nekem kapásból onnan indulna hogy fémszíjat nem szeretem, bőrszíjból pedig szemét lesz a kezemen 2 év után (tapasztalat), marad a műanyag szíj, azt meg minek ilyen szép órára?  Nektek érzelmi kötődésű tárgyak az ilyen órák, nekem praktikus féltartós eszköz, egyszerűen más szempontok, az a lényeg hogy ti is örültök a sajátotoknak, meg én is a sajátomnak :)
Hát igen, az első pont biztos nem érvényesül, eléggé sérülékeny is, viszont egy évtizedes karbantartás, tengelycserével és bőrszíjcserével megvolt rajta 6-7000 Ft-ból, csak le kell menni vidékre egy jó óráshoz.
Egyébként én is úgy nyomom, h. van egy olcsó és igénytelen digitális sportoláshoz; van egy normálisan kinéző, fémszíjas, vízálló, alsó-középkategóriás analóg-elemes Casiom, és van egy gyönyörű, bőrszíjas alkalmi analóg-mechanikus Roamerem.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #6783 Dátum: 2013. Július 02. - 07:46:19 »
... egy ilyen óra szétborítása, takarítása, összeszerelése egy új óra árával vetexik, és elég gyakran kell művelni (~3 évente érdemes)
Valóban nem olcsó mulatság,de elég akár 5-6 évente szervizelni,és meghálálja.
Most a dédnagyapám óráját viselem ami 57 éves lehet.
[/URL]
A napokban volt teljes belső tisztításon/olajozáson,és napi 7-8 mp késése van ami szerintem nem vészes.
Régebben a Citizen Eco-Drive-om mutatta a pontos időt,neki 2 hónap kellett ahhoz hogy 7 mp eltérése legyen.  :D
...de az teljesen más... Az automata mégiscsak egy ÓRA,melynek lelke van,és csodálatos szerkezet.

Szőrmók:
A 2001-es születésű titán Citizen fémszíjam bepattintós része 2 évesen megadta magát.
Neked is az tört el?
Egy egyszerű acél csatot beleraktak,"fillérekért"az 10 év óta gond nélkül szolgál(t). :borz2:
[/URL]

SicTransit
"Ezt most komoly, hogy abban a korban, amikor lehet pontos órákat készíteni, akkor azon vetyengtek, hogy egy típus heti 5 perces pontatlanságát be lehet állítani 1-re."

Ez most komoly ,hogy abban a korban ahol mach3 és több pengés borotvákat kapni bármelyik sarki boltban ,és flakonból széthabosíthatja az ember a fejét,mi pamaccsal ,és hagyományos borotvával borotválkozunk?
...és kimondhatatlanul örülünk is neki?
 :crazy:
IGEN
;)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6784 Dátum: 2013. Július 02. - 08:38:25 »
Lelke van? Pont le..om Lehet attól még kedves tárgy, amit mindig magadnál hordsz, de egy óra legyen pontos. Minél pontosabb, annál jobb, mint óra.

Egy szappanból készült hab állagában van olyan jó, mint a patronos, sőt sokkal jobban ken (ha jó a szappany).

A patronos borotváknál számomra jobb a kés is, és a zsilettpenge is. Olcsóbb, jobb eredményt ad, stb... Jobb, mint borotva!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #6785 Dátum: 2013. Július 02. - 09:17:44 »

Szőrmók:
A 2001-es születésű titán Citizen fémszíjam bepattintós része 2 évesen megadta magát.
Neked is az tört el?
Egy egyszerű acél csatot beleraktak,"fillérekért"az 10 év óta gond nélkül szolgál(t). :borz2:
[/URL]

Nekem is ilyen fémszíjam van. A bepattintós résznél a fém pöcök tört le/bele a csatba, eddig több órás elhajtott, de ezeke szerint rossz helyen jártam. Köszönöm, segítettél, egy egyszerű Merion zsebórát hordok, de néha hiányzik a karóra.
Sheffield-England

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #6786 Dátum: 2013. Július 02. - 10:01:08 »
A bepattintós résznél a fém pöcök tört le/bele a csatba.
Ugyan ez volt a problémám.
Azért nem is vettem meg rá a gyárit,mert nagyon keveset bírt.
Egy szépség hibája van,hogy nem pont az órámhoz való és emiatt a képen is látható (bal oldalt),a szíjhoz -láncszemhez- csatlakozva nagyobb a gyárinál a hézag (másfél mm oldalanként).
De ennyi.10 éve nem tört le a pöcök,pedig minden nap le-fel vettem.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #6787 Dátum: 2013. Július 02. - 10:03:29 »
A bepattintós résznél a fém pöcök tört le/bele a csatba.
Ugyan ez volt a problémám.
Azért nem is vettem meg rá a gyárit,mert nagyon keveset bírt.
Egy szépség hibája van,hogy nem pont az órámhoz való és emiatt a képen is látható (bal oldalt),a szíjhoz -láncszemhez- csatlakozva nagyobb a gyárinál a hézag (másfél mm oldalanként).
De ennyi.10 éve nem tört le a pöcök,pedig minden nap le-fel vettem.

Be is ugrok egy óráshoz, egy Citizen és más óra sem a fiókba való!
Sheffield-England

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #6788 Dátum: 2013. Július 02. - 10:13:37 »
...egy óra legyen pontos. Minél pontosabb, annál jobb, mint óra.
Számomra lenyűgöző,hogy elektronika nélkül is tudnak órát gyártani,és a komolyabb órák igen pontosak(!) is.
Értem amit mondasz,de nekem egy igazi óra akkor is csak mechanikus marad.
Elcsépelt de a többi "csak" egy időmérő nekem.
(Mondom ezt úgy ,hogy semmi pénzért meg nem válnék az Eco-drive-os ketyegőmtől!)  ;)

A patronos borotváknál számomra jobb a kés is, és a zsilettpenge is. Olcsóbb, jobb eredményt ad, stb... Jobb, mint borotva!
Számomra egy Mach 3 is tökéletes BBS-t ad és gyorsabban,de ég és föld a hagyományoshoz képest  használat közben.
Elmarad az élmény (előkészület,a penge sercegése,rituálék....  :crazy:)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6789 Dátum: 2013. Július 02. - 10:18:44 »
Az én Seiko 5 órám olyan pontos, hogy nem is nagyon kell hetente utánaállítani.
Viszont minden nap fel kell venni.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6790 Dátum: 2013. Július 02. - 10:19:55 »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6791 Dátum: 2013. Július 02. - 10:20:52 »
Az én Seiko 5 órám olyan pontos, hogy nem is nagyon kell hetente utánaállítani.

Melyik az a három tárgy közül? A pipa, vagy a kés? A kés alatt a szemüveg tokot felismertem ám! Tehát az nem lehet a pontos Seiko óra.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6792 Dátum: 2013. Július 02. - 10:21:54 »
A tok, Topi, a tok!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6793 Dátum: 2013. Július 02. - 10:24:12 »
Gprinz, felismertem, hogy az egy subler tok.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6794 Dátum: 2013. Július 02. - 10:25:22 »
A pipát meg még nem is használtad Malac. Nem égett, kormos a belseje.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici