Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470240 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #6810 Dátum: 2013. Július 02. - 19:07:13 »
Tranyó,

a hitviták már csak ilyenek :-)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #6811 Dátum: 2013. Július 02. - 19:08:30 »
Na akkor motorozzunk inkább.

http://sebessegoltara.blog.hu/2013/07/02/szerb_szepseg_szeretem

Na, mi van az ülésen??
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6812 Dátum: 2013. Július 02. - 19:33:09 »
Lehet, bennem van valami máshogy összerakva, de attól nem érzem magam kevesebbnek, hogy máshogy gondolkodom, másban hiszek, mást tartok értékesnek.

Tranyó,

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #6813 Dátum: 2013. Július 02. - 19:39:53 »
"Ti mindannyian egyéniségek vagytok! Nem kell követnetek senkit!..."
Maximális tisztelet az egyéni véleménynek!!!
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6814 Dátum: 2013. Július 02. - 19:46:41 »
Lehet, bennem van valami máshogy összerakva, de attól nem érzem magam kevesebbnek, hogy máshogy gondolkodom, másban hiszek, mást tartok értékesnek.

Tranyó,

:+1:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6815 Dátum: 2013. Július 02. - 22:52:58 »
Nagyon aranyos lett a kis motor... mint egy gyerekjáték.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #6816 Dátum: 2013. Július 02. - 23:14:37 »
Qq árban akár Marvinod is lehet. Én anno egy tizesert vettem egy szervizelt példányt. És jobb érzés hordani...

Zoli:hol lehet ilyen szervizelt példányokat beszerezni?
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #6817 Dátum: 2013. Július 03. - 00:15:04 »
Na igen az ötös...

Mi az az 5-ös kategória?

Úgy tudom, azért lett 5, mert az átlagembernek elengedhetetlen öt tulajdonságot akarták egy megfizethető órába tenni: automata, nap, dátum, ütésálló, vízálló.

Ja és még pár gondolat:

Általában mindig rajtam van az óra. Csak akkor veszem le, ha nagy a sérülésveszély. Ilyen szempontból a Swatch tényleg elpusztíthatatlan, jópár légkalapácsozást és betontörést túlélt már. Az automatákat azért leveszem ilyenkor. A Seiko heti két percet késik. Amikor látom, hogy pontos, akkor két perccel előre állítom és megint jó vagyok egy hétre. Úgysem vagyok mozdonyvezető a Shinkanzenen, hogy a mélybe kelljen vetnem magam egy perc pontatlanságért  :crazy: de teljesen megértem azokat, akiknek fontos a másodperces pontosság. Egy atomórás Junghans, vagy egy bumfordi Casio GW-M5600 nem esne le a kezemről, az biztos. Nekem az automata óra inkább érdekesség. Ez is tömeggyártásban készül, robotok rakják össze. Sajnos azok nem az én pénztárcámhoz vannak szabva, amiket órásmesterek raknak össze manufaktúrában. Következő projektem nagyapám Roamer Searockjának rendbehozatala. Érdekes, hogy egy egyszerű brigádvezető volt egy téeszben és mégis kapott egy akkor elég húzós órát 25 év után. Remélem tud vele kezdeni valamit az órás.

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #6818 Dátum: 2013. Július 03. - 06:37:16 »
Én Seiko Kinetic-et hordok. Tizenöt éves, és mióta megvan, szinte állandóan a kezemen van. Mechanikus-kvarc hibrid, a mechanikus rész tölti az energiatárolót a kvarcszerkezet számára. Szimbiózisban vagyunk:-)
Csak óraátállításkor adjusztálom, addigra kb. 3-4 perces a pontatlanság. Az üveg mondjuk ennyi idő után már kissé karcos, lassan szervizbe kell majd vinnem - először, mióta megvan.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #6819 Dátum: 2013. Július 03. - 08:07:18 »
Qq árban akár Marvinod is lehet. Én anno egy tizesert vettem egy szervizelt példányt. És jobb érzés hordani...

Szerintem gáz az olcsó másolat - még ha megtévesztően azonos is a külső. Aki sok100ezres, vagy milliós órák másolatait hordja, az átveri a környezetét és nem utolsó sorban magát. Nem baj az, ha a 10eFt-os órád 10eFt-osnak néz ki.
Régebben Trabantokon, meg hasonszőrű autókon volt valami matrica, hogy: Öreg vagyok, de legalább ki vagyok fizetve.
Persze ezen csak addig röhögtünk, amíg 2008 nem lett. Aztán, aki vidáman előzgette az ilyen autókat a hitelből vett kocsijával, hirtelen autó nélkül találta magát. És már nem röhögött.
Szóval, a drága órák másolatait hordani gáz...nagyon gáz, és nem kevésbé nevetséges is..no meg szánalmas.

:+1:

Peti, neked általában eléggé különbözü véleményed szokott lenni a dolgokról, de most teljesen egyetértek veled.  :hat:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #6820 Dátum: 2013. Július 03. - 08:14:54 »
"Disz is dö bigining..." :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #6821 Dátum: 2013. Július 03. - 09:54:08 »
Nem baj az, ha különbözünk...meg a véleményeink...csak ne buzulás legyen a vége :crazy: :fetreng:
 :sör:

Ú, tegnap kipróbálhattuk volna, gumi is volt nálad...  :fetreng:
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #6822 Dátum: 2013. Július 03. - 10:02:38 »
Ez elintézte volna az aranyerem...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6823 Dátum: 2013. Július 03. - 10:48:41 »

Tranyó,

Gondolkodtam ezen a szép eszkaláción, ami úgy kezdődőtt, hogy felraktam egy képet egy automata óráról.
Többeknek tetszett. Mások felvetették a mechanikus szerkezetek gyengeségeit: miszerint nem eléggé pontosak. Jöttek a pro és kontra érvek, kultúráltan szépen.

Majd jött a te bejegyzésed, miszerint:  "Lelke van? Pont le..om Lehet attól még kedves tárgy, amit mindig magadnál hordsz, de egy óra legyen pontos. Minél pontosabb, annál jobb, mint óra.
"

Azt hiszem ennél a bejegyzésednél gondoltam, hogy egy kicsit erős megfogalmazás a pont leszarom. Legalábbis nekem kicsit horzsolt. Ráadásul nem is rád vall, hogy ilyen hangnemű nyilatkozatot tegyél.

Ezért aztán úgy gondoltam, hogy egy kicsit vicces, egy kicsit élcelődő módon elveszem az élét ennek az általad "pont leszarom" ként fogalmazott, határozott véleménynyilvánításnak, azzal, hogy amellett érvelek, hogy egy órának (meghatározott határok között) nem csak a pontosság a fő ismérve.

Nem sikerült. Te mindvégig kitartottál álláspontod mellett. Majd a végén kikérted magadnak, hogy ha lehessen saját véleményed.

Nos ez tipikus esete annak, hogy egy agresszorból, milyen ügyesen lehet áldozatot csinálni. A végén ugyanis én lettem az agresszor. Ügyes! Határozottan ügyes.

Az hiszem ezt a psychológiában szerep játszmának hívják, de erről Józsi tudnak pontosabbat mondani.

http://vitaminbank.hu/eric-berne-emberi-jatszmak-ii-resz-jatszmatar.php

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6824 Dátum: 2013. Július 03. - 10:50:42 »
Ez elintézte volna az aranyerem...

Akkor nem, ha nem kőkeményre fújod a gumit és vazelint is tolsz hozzá rendesen! Legalábbis ez lenne a logikus, ha érzékeny az ánuszrózsád.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici