Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470246 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #6795 Dátum: 2013. Július 02. - 10:37:22 »
Egyébként Tranyó!

Vannak olyan tárgyak, amelyeket éppen a tökéletlenségük tesz értékessé. Pl. a szakadt szélű bélyegek, vagy Elvis összehugyozott, fosott, recskázott, véres alsógatyája, ami

becslésexerint 10.000 fontért is elkelhet.

Na a gatya sem tökéletes, meg aki megveszi, az sem!

És még valami:

Te "pont  le.od"....

Látod, ebben hasonlítasz Elvisre. Ő is pont leszarta. A gatyáját. Pontosabban teleszarta. ; -)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #6796 Dátum: 2013. Július 02. - 10:53:03 »
Viszont minden nap fel kell venni.

...vagy óraforgatót kell szerezni,
...vagy nekem adni és én hordom majd :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6797 Dátum: 2013. Július 02. - 12:20:07 »
Másik csárdában táncolsz, mint ahol én dudálok Topi!

Én nem azt mondom, hogy nem értékes, vagy jó, hanem hogy nem jó óra. Mert az a jó óra (érted, időmérő szerkezet), amelyik pontos. Minél pontosabb, annál jobb!

Egyébként Tranyó!

Vannak olyan tárgyak, amelyeket éppen a tökéletlenségük tesz értékessé. Pl. a szakadt szélű bélyegek, vagy Elvis összehugyozott, fosott, recskázott, véres alsógatyája, ami

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #6798 Dátum: 2013. Július 02. - 12:34:47 »
Topi! Túrtam a netet, és az Orientek szinte csak .ru (azaz russzki) oldalakon/ról jönnek. Most akkor ez is olyan, mint a Leica M2 vs Zorkij?
Valóban webshopos órákat csak ott fogsz találni. De itthon is jól elérhetőek ezek az órák (két forgalmazó is van Magyarországon).
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6799 Dátum: 2013. Július 02. - 12:38:01 »
Na erre lehet, hogy nemsokára sor kerül (vagy egy komolyabb ritkításra)  :-\

onnantól pedig már csak a pénztárcádat kell megnézni, vagy kuporgatni (vagy eladni az összes borotvádat  :naughty: )
God shave the queen

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6800 Dátum: 2013. Július 02. - 13:27:39 »
SicTransit, szerintem egy óra jóságát nem csak a pontosság határozza meg, hanem pl. a tartósság, értéktartás, beletett fejlesztési érték és rengeteg más egyéb is. Mellesleg vannak olyan mechanikusok - igaz, nem feltétlenül karórában - amelyek egy átlag kvarc pontossági szintjét símán hozzák - és emellett mondjuk már 100 év felett járnak.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6801 Dátum: 2013. Július 02. - 13:37:25 »
Dehogy, kicsi fadobozban laknak, felfüggesztve, hogy vízszintben maradjanak, ezek ugyanis általában hajókronométerek, amelyek nélkül nem lehetett volna a hosszúsági fokot pontosan meghatározni.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6802 Dátum: 2013. Július 02. - 13:48:05 »
Szerintem ezek már a tárgy értékét határozzák meg, nem az óráét. Az óra időmérésre, időjelzésre való. Ergo minél pontosabb, annál jobb ÓRA.

Az értéktartás, tartósság már járulékos érték, ez ugyanúgy igaz bármelyik másik DÍSZTÁRGY-ra.

A belefektetett fejlesztés, és a rengeteg más egyéb senkit sem érdekel a kontrollingon kívül.

SicTransit, szerintem egy óra jóságát nem csak a pontosság határozza meg, hanem pl. a tartósság, értéktartás, beletett fejlesztési érték és rengeteg más egyéb is. Mellesleg vannak olyan mechanikusok - igaz, nem feltétlenül karórában - amelyek egy átlag kvarc pontossági szintjét símán hozzák - és emellett mondjuk már 100 év felett járnak.
God shave the queen

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #6803 Dátum: 2013. Július 02. - 15:31:47 »
És melyik a jobb borotva? Ott is kiemelsz egy szempontot?

Arról már nem is beszélek, hogy a karóra szerepe mennyire túlmutat az idő mutatásán... És itt nem arra gondolok, hogy minnél drágább, annál jobb, hanem, egyszerűen sokat elárul a személyiségről. Akárcsak a cipő pl.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #6804 Dátum: 2013. Július 02. - 15:40:31 »
 Évek óta nem viselek órát, volt egy érdekes törés ami miatt nem igazán érdekelt, hogy mikor vagyok valahol... Viszont addig kb. olyan hobbim volt, mint a borotvák (és még sok minden más). Változik az ember.
 Igen, státuszszimbólum is, ha megfelelő körökben mozog az ember. Viszont nagyon sok helyen annyira mindegy, hogy Doxa vagy Q&Q van a csuklódon...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #6805 Dátum: 2013. Július 02. - 17:43:18 »
Qq árban akár Marvinod is lehet. Én anno egy tizesert vettem egy szervizelt példányt. És jobb érzés hordani...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6806 Dátum: 2013. Július 02. - 17:47:44 »

Én nem azt mondom, hogy nem értékes, vagy jó, hanem hogy nem jó óra. Mert az a jó óra (érted, időmérő szerkezet), amelyik pontos. Minél pontosabb, annál jobb!

Egyébként Tranyó!

Kedves Tranyó!

Értékek mentén hozunk választásokat. Neked  egy órában a pontosság a legnagyobb érték, vagy ha úgyteccik "jóság".

Másoknak meg nem csak a pontosság az érték, vagy ha úgy teccik kiválasztási kritérium egy óránál.

Nos a szaros gatya példán kereszül iparkodtam megvilágítani, hogy van, aki gatya vásárláskor a szarosért csillagászati összegeket hajlandó fizetni.  Van, aki meg elszörnyűlködki tőle.  Mint minden példa, ez is, sánta volt.

Így aztán nem csoda, hogy nem értetted.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6807 Dátum: 2013. Július 02. - 18:01:05 »
 :jajne:

Még 1x leírom, talán akkor Te is megérted!   :sör:

"Én nem azt mondom, hogy nem értékes" erre Te megpróbálsz meggyőzni, hogy de igenis értékes lehet.

Igen, lehet értékes más tulajdonság egy órán, mint a pontosság, egy gatyán, mint a tisztaság vagy a kényelem. Elfogadom. => Nem vitatom, hogy az lehet érték.

Ettől még az óra (időmérő szerkezet) legnagyobb _valódi_ értéke a pontosság. (Tudod, a kisgyerekkel is lehet időt mérni, ha kiteszed az ablakba 30 perce, pont fél óra telik el.)

Ezért megmosolyogtató számomra, hogy - bizonyára meglévő más értékei dacára - képesek órának nevezni azt, ami a technika mai állása mellett napi 5-10 másodpercet is képes tévedni. Az nekem nem óra. Dísztárgy, az öltözködés része, kütyü, ékszer, akármi lehet, óra nem.

Vagy legalábbis nem az én sztenderdjeim szerint.

Egyébként Tranyó!

Kedves Tranyó!

Értékek mentén hozunk választásokat. Neked  egy órában a pontosság a legnagyobb érték, vagy ha úgyteccik "jóság".

Másoknak meg nem csak a pontosság az érték, vagy ha úgy teccik kiválasztási kritérium egy óránál.

Nos a szaros gatya példán kereszül iparkodtam megvilágítani, hogy van, aki gatya vásárláskor a szarosért csillagászati összegeket hajlandó fizetni.  Van, aki meg elszörnyűlködki tőle.  Mint minden példa, ez is, sánta volt.

Így aztán nem csoda, hogy nem értetted.
God shave the queen

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6808 Dátum: 2013. Július 02. - 18:50:19 »
Szerinted.

Szerintem meg nem.

Annak ellenére, hogy a te mércéd szerint nem hordok pontos órát, pontos vagyok. Na jó, lehet nem ezred másodperc pontos.  :2thumbup:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6809 Dátum: 2013. Július 02. - 19:01:32 »
Topi ne vedd magadra! :cimbi:
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici