Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470264 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #6765 Dátum: 2013. Július 01. - 17:25:53 »
Itt van néhány egyszemű:

http://www.watchismo.com/one-hand-watches.aspx

(Át lehet állítani, hogy ne csak nyolcat mutasson, hanem mindet.)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #6766 Dátum: 2013. Július 01. - 17:30:31 »
Kétféle órám van, egy sportosabb, és egy elegánsabb. Annak függvényében, hogy hova megyek, mit veszek föl, választom ki közülük a megfelelőt. Ha elmegyek, zavar ha nincs rajtam óra. Amikor hazaérek, zavar ha rajtam van az óra.  ;D

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #6767 Dátum: 2013. Július 01. - 17:38:44 »
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6768 Dátum: 2013. Július 01. - 17:57:42 »
Egy ilyen Seiko lapul a fiókomban, 3 év pihenés után tavaly elemet cseréltettem benne, aztán kemény 1 hétig hordtam  :whoops:

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #6769 Dátum: 2013. Július 01. - 18:00:16 »
Hamar elszalad ám az a néhány év. Ne felejtsd majd el kivenni a fiókból elemet cserélni!  :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6770 Dátum: 2013. Július 01. - 18:01:59 »
 ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #6771 Dátum: 2013. Július 01. - 18:14:09 »

Mondjuk volt már, de Ákos kronoja automatát kíván válaszul.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #6772 Dátum: 2013. Július 01. - 18:33:54 »
Nos azért bárotkodtam megosztani az Orient óráról az információt, mert szerintem Ár-érték arányban kitűnő: Pontos, Mechanikus, Nem olcsó, de nem is drága. Nem bóvli. A japperek adnak a minőségre. Különösen, egy olyan gyárban, ahol maguk dobják össze a szerkezetet is. ( Nem valami csing-csong gyárból veszik) Méjd in tájván vagy csájna.
Sőt, amennyire tudom csak ők maradtak saját mechanikus szerkezettel, na meg a Seiko. Ár-érték arányban a mechanikusok tekintetében a svájci Atlantic sem rossz. Nekik is fontos célkitűzésük, hogy elérhető áron készítsenek minőségi órákat. Az mondjuk a szokásos ETA szerkezettel szerelt, s úgy tűnik azt hamarosan bekebelezi a kínai termelés...

Sajnos nekem Orientem nincs, bár az általam korábban beillesztett képen szereplő, dombor(!) üveges, mechanikus Orient tavaly még volt a West End-ben az órásnál ~35000.- forintért. Ez pedig a külsőt, valamint a szerkezetet is tekintve, egy ilyen új óráért szinte ingyen van.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #6773 Dátum: 2013. Július 01. - 19:34:25 »
Én ajándékba kaptam egy Citizen Eco-Drive órát Japánból, amit imádtam. A baj csupán az, hogy egy erős külső behatás következtében elszakadt a fémszíj és eddig bárhol kérdezgettem, azt mondták tudnak hozni új szíjat, de abból az árból vehetek egy másik órát.

Pár napja vettem elő a fiókból, lehet rákeresek megint a lehetőségekre.
Sheffield-England

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #6774 Dátum: 2013. Július 01. - 19:39:39 »
Én ajándékba kaptam egy Citizen Eco-Drive órát Japánból, amit imádtam. A baj csupán az, hogy egy erős külső behatás következtében elszakadt a fémszíj és eddig bárhol kérdezgettem, azt mondták tudnak hozni új szíjat, de abból az árból vehetek egy másik órát.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=kokSt7wt1kQ" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=kokSt7wt1kQ</a>

Nem mindenkinek tetszik, de párszáz ft-ból van új szíjad. Én csináltam az egyik órámra, szeretem.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #6775 Dátum: 2013. Július 01. - 19:48:41 »
 :fetreng:

Köszi!
Sheffield-England

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #6776 Dátum: 2013. Július 01. - 20:51:47 »
Meg az semmit mindegy, hogy mondjuk a billentyűzetet verem, vagy a szöget.
Én sajnos egész nap gép előtt ülök és szöget ha 3at bekalapálok egy évben a képeknek, de a Citizen üvegje úgy halt meg hogy találkozott egy modern alu ajtókilinccsel, figyelmetlen kézmozdulat végén.  Utána volt egy Skagen, amit szerettem, de annak sokkal kevesebb is elég volt, de mire eltört az üvegje a bőrszíj is szétrohadt.  Most van Swatch, 2 éve bírja különösebb külsérelmi nyom nélkül.

Az, hogy a bőrszíj 2 év alatt megnyekken, teljesen normális. Egy mechanikus óra a sok évtizedes élete alatt sok szíjat élhet túl, ez önmagában nem kifogás!
De nekem kifogás ::) nem akarok utánajárni hogy cseréltessem.  Abszolút elfogadom hogy vkinek ezek a dolgok fontosak, nekem meg más fontos, ezeket az ügyintézéseket igyekszem minimalizálni.  Swatchban pl tetszik hogy majd ha elemet akarok cserélni, akkor megrendelek egyet online és meg tudom csinálni én is egy pénzérmével, és annyi.
Én pl. nem tudnám elviselni a karomon a műanyag szijjat.
A fémet megszoktam, a bőr teljesen ok.
Ha meg cserélni kell a bőrszijjat, ezer-ezerötszázért megvan munka plussz anyagdij, s kb. 2 perc.

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #6777 Dátum: 2013. Július 01. - 20:53:28 »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=kokSt7wt1kQ" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=kokSt7wt1kQ</a>

Nem mindenkinek tetszik, de párszáz ft-ból van új szíjad. Én csináltam az egyik órámra, szeretem.
Ráadásul, ha szükséged van kötélre, visszabonthatod.  :sör:
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #6778 Dátum: 2013. Július 01. - 20:58:18 »
Pontosan.
Bár még nem kellett... Az én órám szíjjaként 4 m paracord szolgál.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #6779 Dátum: 2013. Július 01. - 23:53:51 »

Én a mechanikus órám 99-ben vettem,azóta nagy megelégedésemre jól működik.Munkában nem használom,kímélem,óvom.
Viszont tényleg 3-4 évente el kell vinni egy megbízható óráshoz,aki szépen átnézni,olajat,szíjat cserél,stb.
Ajánlom mindenkinek,hogy óra vásárláskor ne sajnálja a pénzt az acél házas órákra.Sajnos a relatív olcsó órák  rézből készültek,kaptak egy króm felületet,ami az évek során a használattól,a nedvességtől(izzadságban lévő sótól) szépen lepattogzik és utána normálisan megcsinálni képtelenség.

az enyém:

https://picasaweb.google.com/117155216682947795377/DOXA?authkey=Gv1sRgCKPGp6Kjrb_bIw#5851104061228788066

Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici