Zozo- http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Stagea a motorkód alapján 2W/4W be tudod azonosítani, melyik a Tied. Ha úgy érzed, hogy lomha, akkor ott vmi nem stimmel, ha minden ok, akkor bizony ez a gép nem lomha! :-) Mindenesetre merész vagy, hogy belevágtál! Ha csak egy mini alkatrész is elszáll, valószínűleg gyártathatod le. Mondjuk Skyline és Laurel alkatrészeket amúgy talán lehet kapni, azt írja abból van összerakva. Majd mesélj, mi a történet (hangolás) vége, érdekel.
Sajnos ez az oldal köszönőviszonyban sincs a valóssággal. A 235-250 Le szerintem a különböző mérési normákból adódhat.
A lomhasága is relativ. Ha figyelembe vesszük a közel 1,7 tonna önsújt, összkerékhajtást, automata váltót, nem is annyira lomha. Viszont 80-90 fölött már igencsak belendül, az előzések teljesen irreálisaknak tűnnek vele. Az egyetlen dolog ami megnehezití az előzést az a jobboldali kormány.
Az autó rövid története:
Már rágóta vágyom egy Skyline-ra, de hát az ára, behozatala stb.
Meg főleg, azért az asszonynak is be kell adni valahogy. Egy borotvát még kimagyaráz az ember, na de egy Skyline-t...
Ezt a példányt kb. másfél éve láttam meg először váradon, angol rendszámmal, a csomagtartóban rengeteg lommal, festékes vödör stb, koszosan, lepusztultnak látszóan. Rögtön beugrott mi ez. csak a motorvariánst nem tudtam beazonositani.
Aztán egy időre eltünt az autó.
Idén nyáron elkezdtem keresni egy autót cégesautónak, először régi platósok, kombi volvo, stb, egyikből sem találtam olyasmit ami árban is állapotban is megfeleljen.
Aztán csak úgy bepötyögtem a googleba a közetkező szavakat: "nissan", Stagea", "eladó".
Hát mit dob ki a google? Igen egy váradi hirdetést ezzel az autóval, az ár meg több mint gyanús, viszont "okmányok nélkül". Gondoltam egy telefont megér, hogy üljek egy Stagea-ban, felhivtam. Mondta, hogy most ép nincs otthon, mert közben megtalálta a papirokat. Gyors találkozó, átnéztem az autót, kipróbáltam, mondtam meg van véve. A kiscsávónak fogalma sem volt milyen autója van, a próba út után úgy kellett leszedjem a majrévasról, hogy halkan csak annyit motyogott, hogy ő nem szokott igy vezetni.