Tegnap szép csöndben számítógépeztem az esti órákban, egyszer csak valami motozást hallok kintről. Először azt hittem, hogy épp betörnek hozzánk. Kinyitottam a tetőtéri ablakot, hogy kinézzek mi a helyzet. Mit ad Isten, valami menyétféle rohangált a cserepeken, majd belehuppant az ereszcsatornába és ott közlekedett tovább, épp felém. Olyan nagyon nem izgatta, hogy ott vagyok.
Régen tartottunk állatokat, így nem volt meglepő, hogy az egyik melléképületünk tetejébe beköltözött egy görény. Nem is volt gond vele addig, míg a vér nem csorgott a plafonból.
Igazándiból ezzel a mostanival sem lenne gond, ha itt lakna, csak tartok tőle, hogy előbb-utóbb szétrágja a kábeleket, aztán a zárlattól szépen leég majd a házunk.
Persze még azt sem tudom, hogy ez a bejelentett lakcíme, vagy csak ideiglenesen tartózkodott a tetőnkön.
Úgy gondoltam estére kiteszek egy kamerát, megpróbálom meglesni, ma is előkerül-e, illetve ha igen, akkor honnan jön elő.
Ha nálunk lakik, akkor muszáj lesz befognom. Hurrá, még egy termék, amire pénzt tudok költeni!
Nyestcsapda