Az emberek nagyobb részének ez fel sem tűnik, annyira megszoktuk már a "mindenki azt csinál, ami neki tetszik" mentalitást. De mégis, hogyan lehet ilyen helyre egy ilyet építeni? Hát úgy, hogy neki ez tetszik, és pénzzel megveszi a lehetőségét.
Hogy a saját esetemet mondjam: Nekem már volt módom felépíteni egy házat. A hely, ahol építkeztem egy falu volt. Nem a szívem csücske a "parasztház"-nak csúfolt építészeti forma, mert igen nehéz a helyiségeket úgy kialakítani, hogy az megfeleljen a mai elvárásoknak, de mivel a hely adta a szellemiséget, így meghajoltam, és megpróbáltam falusias külsőt adni a háznak. Annyira sikerült, hogy aki később megvette tőlem, alig akarta elhinni, hogy tégla és hogy 3 éve épült.
A lényeg az, hogy abban a faluban nem volt szigorú megkötés, azaz építhettem volna én kacsalábon forgó palotát is, vagy akár bánffyhunyadi stílusban is, és ugyan jobban kedvelek egy jó arányokkal rendelkező modern épületet, mégis alkalmazkodtam a körülményekhez. Tettem ezt mindenféle kényszer nélkül, és én ezt nem tartom megalkuvásnak. A közérdeket össze kell tudni hangolni az egyéni ambíciókkal, különben káosz lesz. Ez nem ízlés dolga.
Nekem is volt szerencsém mostanában egy agglomerációs faluban építkezni, és az előírások jelentősen megdrágították ezt
Sajnos volt köztük olyan, aminek semmi, de semmi értelme nem volt, de valaki a bürokráciában asztal mögül kitalálta, hogy ez így jó lesz
De hogy ne legyek teljesen off azért félretettem egy borotvára amit reményeim szerint a topicgazda fog elkészíteni a jövő év folyamán
Furcsa ezt olvasni attól aki többször kijelentette, h mindenki azt csinál amit akar, és senki ne szóljon bele
Gondolom aki pénzen megveszi a lehetőséget az pont ezt az elvet követi.
Viszont akkor vehetjük úgy, hogy "a közérdeket össze kell hangolni az egyéni ambíciókkal, különben káosz lesz" egyfajta ígéret a további fórumos megnyilvánulásidra?