Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459122 alkalommal)

Nem elérhető worm

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7650 Dátum: 2014. Január 07. - 19:40:36 »
Ha profin akarod csinálni, akkor kell az az összeg amit Gianni említett. Ezt persze nem azonnal kell beletenni, de arra kell számolni, hogy ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor induláskor zsebbe kell lennie nem csak alapoknak(árukészlet, webshop, cégalapítás stb) de kb 1 évre előre a megélhetésedre és a járulékaidra szánt milliós tételnek is :( Mert onnantól, hogy hivatalosan csinálod akkor részt kell venned a nagy társasjátékban a Apeh-el :)

Az meg nem kevés utánajárást és eladott mennyiséget igényel, ha tényleg versenyképes áron akarod adni, mert ha az áraid nem maradnak a nemzetközi webshopok árai alatt, akkor bizony sok potenciális vásárlót veszíthetsz, mert ilyen szempontból beszűkült a világ, 3 hét alatt megjön a cucc akár Ausztráliából is!

Ráadásul ez eléggé rétegtermék. Talán ha nem egy erre kihegyezett webshopot csinálsz ami pörög, és beleveszed a kínálatba a borotválkozáshoz kapcsolódó termékeket, majd ha rentábilissá válik ez a része akkor ezt tolod előtérbe  :hat:
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Jeromos

• Tag
« Válasz #7651 Dátum: 2014. Január 07. - 19:49:22 »
Az meg nem kevés utánajárást és eladott mennyiséget igényel, ha tényleg versenyképes áron akarod adni, mert ha az áraid nem maradnak a nemzetközi webshopok árai alatt, akkor bizony sok potenciális vásárlót veszíthetsz, mert ilyen szempontból beszűkült a világ, 3 hét alatt megjön a cucc akár Ausztráliából is!

Ráadásul ez eléggé rétegtermék. Talán ha nem egy erre kihegyezett webshopot csinálsz ami pörög, és beleveszed a kínálatba a borotválkozáshoz kapcsolódó termékeket, majd ha rentábilissá válik ez a része akkor ezt tolod előtérbe  :hat:
[/quote]

Na pont ezek  a gondolatok jártak/nak a fejemben.
Szörnyű, hogy bárhol a világban egyszerűbb vállalkozni vagy legalább is nagyobb a lehetőség az életben maradáshoz.  :fejtor:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #7652 Dátum: 2014. Január 07. - 19:55:59 »
Én ugyebár törtem a fejem ezen (le is kellene már szednem az elő-webshop topikokat...  :peace:), de arra jutottam, hogy szerintem ami menne, meg ami nekem például tetszene is (mert ez a webshopozás azért elég egy személytelen favágás), az egy pöpec boltocska jó helyen, afféle kis szentély, ahová a fanoknak öröm betérni, ahol nagyon komoly hozzáadott értéket lehet bevinni a beszélgetéssel, a tanácsadással meg a szaglászással-kézbevevéssel. Ehhez azonban még több pénz kellene, mint a webshophoz. Úgyhogy  :borosta:
;)

Nem elérhető Jeromos

• Tag
« Válasz #7653 Dátum: 2014. Január 07. - 20:01:46 »
Én ugyebár törtem a fejem ezen (le is kellene már szednem az elő-webshop topikokat...  :peace:), de arra jutottam, hogy szerintem ami menne, meg ami nekem például tetszene is (mert ez a webshopozás azért elég egy személytelen favágás), az egy pöpec boltocska jó helyen, afféle kis szentély, ahová a fanoknak öröm betérni, ahol nagyon komoly hozzáadott értéket lehet bevinni a beszélgetéssel, a tanácsadással meg a szaglászással-kézbevevéssel. Ehhez azonban még több pénz kellene, mint a webshophoz. Úgyhogy  :borosta:
;)

Hát igen, az már tényleg sokba kerülne  :'(
Igen, most már jól látom, hogy jól gondoltam én ezt a dolgot. Mindig ugyan oda lyukadunk ki  :fejfal:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7654 Dátum: 2014. Január 07. - 20:20:35 »
;)
Kb így lehetne elindulni. Bolton belül egy ügyes, klasszikus borbéllyal. Ennek hátán lehetne webshop-ot csinálni.
Ha szombaton kihúzzák a számaimat, megfinanszírozom Neked! ;)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7655 Dátum: 2014. Január 07. - 20:29:39 »
Azzal a gondolattal már én is eljátszottam, hogy csinálni egy belvárosi exkluzív borbély szalont, de nem tudom rentábilis lenne-e :( Mindenesetre ez is komoly befektetés lenne
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #7656 Dátum: 2014. Január 07. - 20:35:29 »
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a 15-20 milliós induló törzstőke, ahogy fehege is írta édeskevés ehhez. Látszólagos webshopot, boltot lehet persze csinálni, oszt gyengén eldöcögne a szekér, mig nem jönne az első gödör... De ezt a rengeteg terméket jól beszerezni kis mennyiségben, majd mielőtt még lejár a szavatosságuk mind eladni, újratölteni stb. azt szinte lehetetlen ezen a piacon jól csinálni. Ami még szörnyűbb, hogy míg 15 évvel ezelőtt valóbban lehetett egy kereskedelmi vállalkozást pár millió Forintból elindítani, ugyanazt a vállalkozást a mai keretek közt 100 milliós nagyságrendben gondolkozva lehet csak beindítani (ebben benne van az is, hogy túrsz magadnak helyet a konkurenciák közt). Kicsi, csak a hagyományos borotválkozással foglalkozó, változatos kínálattal rendelkező magyar webshop, illetve a kis "szentély bolt" nem lehetetlen, de megérzésem szerint teljesen a 0-ról indulva ez borzasztóan rizikós, sosem fogja felvállalni a 0-ról senki, mint ahogy viszont külföldön ezt megtették, illetve könnyebben megtehették. Hátha majd onnan valaki ide jön a már kidolgozott rendszerrel, ha bővül és fejlődik a piacunk még kicsit.

Viszont a borbély üzlet nyitás az más, csak hol vannak a képzett borbélyok? Ők már megcsinálták (az a kb. 2 üzlet ami működik), megcsinálták volna...

Nem elérhető Jeromos

• Tag
« Válasz #7657 Dátum: 2014. Január 07. - 20:43:17 »
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a 15-20 milliós induló törzstőke, ahogy fehege is írta édeskevés ehhez. Látszólagos webshopot, boltot lehet persze csinálni, oszt gyengén eldöcögne a szekér, mig nem jönne az első gödör... De ezt a rengeteg terméket jól beszerezni kis mennyiségben, majd mielőtt még lejár a szavatosságuk mind eladni, újratölteni stb. azt szinte lehetetlen ezen a piacon jól csinálni. Ami még szörnyűbb, hogy míg 15 évvel ezelőtt valóbban lehetett egy kereskedelmi vállalkozást pár millió Forintból elindítani, ugyanazt a vállalkozást a mai keretek közt 100 milliós nagyságrendben gondolkozva lehet csak beindítani (ebben benne van az is, hogy túrsz magadnak helyet a konkurenciák közt). Kicsi, csak a hagyományos borotválkozással foglalkozó, változatos kínálattal rendelkező magyar webshop, illetve a kis "szentély bolt" nem lehetetlen, de megérzésem szerint teljesen a 0-ról indulva ez borzasztóan rizikós, sosem fogja felvállalni a 0-ról senki, mint ahogy viszont külföldön ezt megtették, illetve könnyebben megtehették. Hátha majd onnan valaki ide jön a már kidolgozott rendszerrel, ha bővül és fejlődik a piacunk még kicsit.

Viszont a borbély üzlet nyitás az más, csak hol vannak a képzett borbélyok? Ők már megcsinálták (az a kb. 2 üzlet ami működik), megcsinálták volna...

Igen, ez a baj hogy jön a "külföldi" és learatja a babérokat a mi földünkön. Mert mi itthon nem merjük, vagy nem tehetjük meg mert ellehetetlenítik.  :'(

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7658 Dátum: 2014. Január 07. - 20:56:31 »
Ő ugyanúgy kockáztatja a pénzét, csak ez neki idegen terep! Szóval ne legyünk irigyek, mert ez a magyarságunk egyik legnagyobb rákfenéje :( Mert ha valaki sikeres itthon, akkor azonnal meglesznek az irigyei és rommá savazzák :(

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #7659 Dátum: 2014. Január 07. - 21:59:34 »
A román borotvafórum például egy ilyen webshop keretén belül működik:
http://www.barbieritdelux.ro/

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #7660 Dátum: 2014. Január 08. - 10:49:38 »
Ízléses!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7661 Dátum: 2014. Január 09. - 19:52:37 »
Érdekesek ezek az összegek, amiket leírtatok. Egy webshopnál nem tudom mi kerülhet ennyibe. Árukészlet? Vagy a szájt gondozása?

Azt vágom, hogy a Váci utcában venni egy borbélyműhelynek való kuckót nem 2 fillér.

És ha valóban ennyi a minimum egy ilyen induláshoz, akkor az ország 95 százalékának erre semmi esélye sincs. Meg egyébként is! Egy ilyen elkölthető induló összeghez hozzájutni nem lehet egyszerű. Illetve biztos az, egy idő után. Mert a kutya is oda sz.rik, ahol már van, ugye. :) Ez a része a pénzgyártásnak már rutinmunka lehet és unalmas is.
Engem sokkal jobban érdekelnének a nulláról való indulások történetei, de ugye Rockefeller is azt mondta, hogy csak az első milliójáról ne kérdezzék, a többiről szívesen mesél.  ;)
A szerencsejátékon és örökségen kívül lehet-e egyáltalán tisztességes módon hozzájutni eldobható 100 millióhoz ma Magyarországon? Nem törvényesre és legálisra gondolok!
Valaki kiokosíthana már, mit is csinálok rosszul.  ???
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7662 Dátum: 2014. Január 09. - 20:02:30 »
Tisztességes úton ma, ebben az országban nem lehet 100 milliót összekaparni. Meggyőződésem.
Illetve talán lehet, de akkor arra kb születéstől fogva készülni kell (pl sport: Dzsudzsák, vagy esetleg rengeteg tanulással jó külföldi egyetemeken, tudatos karrier építéssel).

Az, hogy van egy webshop, esetleg van tisztességes nyitókészlet, csak az út eleje. Valahogyan vevőt kell csalogatni az áruházba. Lehet, de ez is pénz kérdése (google adwords). De az is meggyőződésem, hogy csak profi marketinggel lehet visszatérő vásárlókat szerezni. A vevő megtartás legalább olyan nehéz, mint az új vevő szerzés.
De lehet, hogy tévedek.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7663 Dátum: 2014. Január 09. - 20:09:24 »
Az a baj, hogy ez egy speciális biznisz, én erre értettem egyet a magas kezdőösszeggel! Ha mondjuk egy populárisabb webshopot akarsz nyitni, akkor nem kell több milliós árukészletet felhalmozni, mert megvannak az itthoni forrásaid, 1-2 nap alatt beszerezed és továbbküldöd. De az nem működne, h váratod a vevőt hetekig mire valahonnan bejön a cumó a világból!

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7664 Dátum: 2014. Január 09. - 20:18:05 »
Az egy ket nap alatt beszerzed és továbbadod című mutatvány se mindig járható. Mert általában ahonnét be akarod szerezni, ott is csak rendelésre hozzák. Nagyon jellemző a mai magyar kerskedelemre. Egy oka van: tőkehiány.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici