Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459110 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7665 Dátum: 2014. Január 09. - 20:20:04 »
Az a baj, hogy ez egy speciális biznisz, én erre értettem egyet a magas kezdőösszeggel! Ha mondjuk egy populárisabb webshopot akarsz nyitni, akkor nem kell több milliós árukészletet felhalmozni, mert megvannak az itthoni forrásaid, 1-2 nap alatt beszerezed és továbbküldöd. De az nem működne, h váratod a vevőt hetekig mire valahonnan bejön a cumó a világból!
Még ennél is rosszabb a helyzet: ha nagyon ritkán adsz el, akkor egyszerűen nem éri meg készletet tartani, akármekkora is legyen az, mert olyan kicsi lesz a profit a befektetett tőkéhez és a költségekhez képest hogy a kamatláb alatt van, tehát jobban jársz ha a bankban tartod inkább.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #7666 Dátum: 2014. Január 09. - 20:42:33 »
Gianni, snake- Kérdés mit nevez az ember még tisztességesnek.
Aki jelen pillanatban, rövid távon a 0-ról össze tud szedni akár pár vagy 100 milliót, az én szerintem sem lehet itthon (de nagyon máshol sem) tisztességes. Akár állami kasszából pottyanik le, akár az illető "megdolgozott" érte. Biztosan lehet találni majd rajta fogni valót, ahol kiderül, hogy vagy az állami kasszát, vagy a jó népet vagy akár a konkurenciát károsította valamilyen nem túl gentleman módon.

Visszatérve a ZOZO által belinkelt Ro webshopra. No egy ilyet el lehet indítani kisebb tőkéből is. De figyeljétek az árakat, ill. a kínálatot. Ahogy lesz lokál konkurenciája, komolyan küzdenie kell majd. Az is kb. látszik, hogy honnan vásárol. Egy ilyet itthon szerintem nem érdemes csinálni, mert tudunk a nemzetközi piacon (interneten) olcsóbban vásárolni, tehát hosszútávon nem fog jól működni.

Ami az én meggyőződésem a teljes üzleti terv folyamatban, nem igazán az értékesítés a lényeg. Azt mindenki tud ( mondjuk azt is tanulni kell). Ami sokkal fontosabb jól kell tudni beszerezni! és ehhez kapcsolatrendszer és rengeteg munka és pénz szükséges.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7667 Dátum: 2014. Január 09. - 21:02:34 »
...
Ami az én meggyőződésem a teljes üzleti terv folyamatban, nem igazán az értékesítés a lényeg. Azt mindenki tud ( mondjuk azt is tanulni kell). Ami sokkal fontosabb jól kell tudni beszerezni! és ehhez kapcsolatrendszer és rengeteg munka és pénz szükséges.
...
Ebben majdnem tökéletesen egyetértünk.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7668 Dátum: 2014. Január 09. - 21:22:31 »
Nem is tudom itthon mi a fontosabb? A kapcsolatok vagy a pénz? Inkább ez elsőt érzem annak.

Tisztesség? Nyilván embere válogatja, kinek mi az és mi nem.

Nyilván egy építkezési vállalkozó tisztességesnek érezheti magát ( ha eltekintünk a fiktív számláktól meg adócsalásoktól ), de már közel sem biztos, hogy a cégében dolgozó alkalmazottak is ezt gondolják róla, akik minimálbérre bejelentve, napi 10 órában nyomják az ipart a fagyos utcán, az általuk megtermelt haszon uszkve harmadáért.

Van egy 1940-es kőfaragó évkönyvem valahol itthon. Egy bizonyos Rózner Ármin írta, nevéből következtetve valószínűleg izraelita lehetett. Abban az időben a tisztes hasznot ő 10 %-ban határozta meg. Aztán Németországban egy ember úgy gondolta, hogy ez nem tisztességes és küldött néhány vagont értük.
Manapság a 10 %-on már csak mosolyognak. Extraprofit kell, de azonnal.

Egy borotválkozós webshop ezt nem tudná szerintem biztosítani Magyarországon, mert nincs fizetőképes kereslet. Világméretben se sok a tényleg menő bolt, pedig a Lajtán meg a nagy vízen túl azért a nagy átlagnak lényegesen jobb az anyagi háttere, mint idehaza a többségnek.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #7669 Dátum: 2014. Január 09. - 21:47:16 »
Visszatérve a ZOZO által belinkelt Ro webshopra. No egy ilyet el lehet indítani kisebb tőkéből is. De figyeljétek az árakat, ill. a kínálatot. Ahogy lesz lokál konkurenciája, komolyan küzdenie kell majd. Az is kb. látszik, hogy honnan vásárol. Egy ilyet itthon szerintem nem érdemes csinálni, mert tudunk a nemzetközi piacon (interneten) olcsóbban vásárolni, tehát hosszútávon nem fog jól működni.

Magyarországon szerintem sem érdemes egy ilyen webboltot nyitni.
Viszont a román webshop mellett több érv szól:
Nagyobb ország,
Mivel a társadalomnak nagyobb a polarizáltsága, a luxus cikkekre is nagyobb a kereslet,
Rongyrázás(ott akár hónapokig is képesek pl. egy esküvőre spórolni)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #7670 Dátum: 2014. Január 10. - 10:37:17 »
Jókedevcsinálónak:

#Invalid YouTube Link#
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7671 Dátum: 2014. Január 10. - 10:39:15 »
Ettől jókedvem lett, bejött :D

Jókedevcsinálónak:

#Invalid YouTube Link#
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #7672 Dátum: 2014. Január 10. - 10:47:29 »
Ez olyan, mint amikor a CD-ről a No Disc című szám szól...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #7673 Dátum: 2014. Január 10. - 10:49:42 »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7674 Dátum: 2014. Január 10. - 11:10:01 »
No Disc, azt nem-nem
Angolórára jöttem...

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=kQNJv4YYcpE" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=kQNJv4YYcpE</a>
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #7675 Dátum: 2014. Január 10. - 11:12:38 »
Angolnára lőttem...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #7676 Dátum: 2014. Január 10. - 12:10:28 »
Egyszerűen nem tudom ,hogy kell megjeleníteni a képet akárhogy linkelem... :censored:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140110/l_zer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(szerintem)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #7677 Dátum: 2014. Január 10. - 12:49:30 »
Így:

"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Jeromos

• Tag
« Válasz #7678 Dátum: 2014. Január 10. - 19:37:36 »
snake, GianniV, worm.

Sok mindenben egy rugóra jár az agyunk.
Én úgy gondolom, hogy nagyon fontos a kapcsolat és az információ. Mert akinél az információ van annál van a hatalom, előny bárhogy is hívjuk. Ezért szerintem egy vállalkozást csinálni egy webshopot létrehozni ( már lehet készen venni 20.000Ft / 100.000Ft az éves üzemeltetés.) nem olyan veszélyes dolog, persze ez is nézőpont kérdése van aki egy biciklit nem mer venni mert fél tőle. Inkább arról van szó, hogy a gyártókkal hogyan tudsz megállapodni arról, hogy te legyél a kizárólagos magyarországi forgalmazó. És mennyi árrést ad neked és az az árrés fedezi e a költségeidet és hagy e hasznot! Itt jön képbe a kapcsolat az információ a hatalom! Az hogy veszel kezdőkészletnek egy pár millió forintér árukészletet az csak ez után jön. Én úgy vagyok vele hogy lassú víz partot mos. Lehet hogy az első 2-3 évben nem jönne be, de én látok benne fantáziát.
És hogy legyen egy pozitív példa is előttünk a pénzkeresés lehetőségére és tisztaságára:

Egy rendezvényen volt szerencsém beszélgetni Varga-Darabos Andreával, aki esetleg nem tudja, hogy ki ő annak elmondom, övé a mannaszappan.hu. Egy jó barátom közelebbről is ismeri, az ő szavára adok tehát úgy gondolom igaz az amit elmondott nekem. Andrea a saját konyhájában kezdte el főzni a szappant, bár tudatosan készült a vállalkozásra mégis egy konyhából összehozni egy olyan céget ami megalakulása után 3 évvel, 2013-ban 500 milliós árbevételt termelt. Számomra ez egy nagyon inspiráló dolog. Egy kicsi párhuzamot lehet kötni a két dolog között, mind a kettő kozmetikum, és valljuk be őszintén házi szappant sem veszünk mindannyian ahányan tisztálkodunk. Tehát ez is rétegeknek szól.
Tudom, ebből a webshopból, és termékekből nem lehet több száz milliót termelni, de ha már a családomnak megtermeli a betevőt én már boldog lennék.

Persze ha lenne pénzem a beindításra.  :idea:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #7679 Dátum: 2014. Január 10. - 21:30:15 »
Jeromos- egyetértek, azonban mivel gyártó is, nem szabad párhuzamot vonni a mannaszappan meg egy most indulni vágyó hagyományos borotválkozás webshop/kisbolt között. A különbség, hogy Andrea valahogy elérte, hogy a "30 Ft-os" szappanért az emberek kiadjanak 1300 Ft-ot. És ez az ami valójában dicséretes, és ez a csaj -látszik is rajta- nagyon ügyes! Így belátod Te is, hogy anyagilag és fejlődés szempontjából, annyira nincs nehéz helyzetben, mint egy 20-30% árréssel dolgozó (és ebből költségeket finanszírozó, adózó) kisbolt/wshop. Még annyi előnye és szerencséje tán megvolt, hogy 2010 előtt a házi sufniban gyártott, a fórumokon, netes piactereken magánszemélyeknek a közvetlen értékesítés nem volt feltétlenül adóköteles, ha érted mire gondolok. Úgy meg még könnyebb előkészíteni a semmiből a már hivatalos bizniszt... Aztán nézzünk körül hány ilyen sikertörténet van még? Hát nem sok, ez egy rendhagyó vállalkozás. És ha jobban végig gondolod, ilyen helyzetben sosem lesz egy hagyományos borotválkozással kapcsolatos üzlet, kivéve, ha az összes modern borotva és borotvahab gyártó üzem, holnap hirtelen valami okból kifolyólag felrobbanna... 

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici