Azért sajnos van annyi igazsága a felvetésnek -bármennyire is viccelődtünk/-tem vele-, hogy amíg a jog nyitva hagy kérdéseket, addig a végrehajtó hatalom a maga szájíze szerint alakíthatja alkalmazásukat. Példa: ősszel megállított a rendőr, először megpróbált az elromlott jobb oldali világításba belekötni. Látta, hogy ebben határozott vagyok (eleve lakott területen belül állított meg a hülye!
), közölte, hogy a jobb (4) első gumi kopott, nincs meg a KRESZ-ben előírt profilmélysége. Persze, ha végigondoljuk, addig a bal első mit csinál, amíg a jobb első gurul és kopik...
Szóval közölte megbüntet...mondom szerintem megfelelő a profilmélység...erre ő, hogy nem. Hozzátartozik, az ügyfelem kb. 20 percre rá érkezett volna hozzám. A rendőr meg mondja, hogy ha nem fogadom el leveszi a rendszámot ott helyben. Erre elfogadtam. Hazaérve bementem a gumishoz. Ő ránézésre is röhögött, mondta bőven jó még a profilmélység. Egy dolog nyugtatott, mondtam a rend (?) őrének, hogy szerintem ha lenne rajtam sapka, azért is megbüntetett volna. Persze ezt ő kikérte magának.
Szóval az egész lényege az, ha egy szervezet arra van kényszerítve, hogy önmagát tartsa el, akkor sajnos kezdődik a szőrszálhasogatás, aminek esetleg a világon semmi köze az életszerűséghez...