Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459107 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7890 Dátum: 2014. Február 26. - 21:49:28 »
Egy tobbe kevesbe allami ceg nyilvanvalo szabalysertesre buzditott, orszagos promo kereten belul. Annak az allamnak a szabalyai megsertesere, ami  az o tulajdonosa. De szerintem tul van lihegve a tema. Folderem ami a zsebemben van boven 8 cm alatti. A nagy vas(ak) a hatizsakomban. Ha ezert megbuntiznenek, buknam a fegyvertartasi engedelyem par evre. Nem kockaztatom feleslegesen, mert van rola birosagi papirom, hogy hasonlo esetben nekem volt mar egyszer igazam a melyen tisztelt es szeretve becsult rendorsegunkkel szemben.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7891 Dátum: 2014. Február 26. - 22:11:00 »
Spyderco Persistence is jó kés és bőven 8 centi alatt van.

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #7892 Dátum: 2014. Február 26. - 22:25:17 »
Szallitas a kulcsszo.
A Mossbergem nalam lehet toltenyekkel egyutt egy tokban, egy 8+ kes meg nem? Hulyeseg.
KKVE-t is lehet szallitani. Taskaban, szatyorban akarmiben.

Shotgunnal mászkálsz? Huh

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7893 Dátum: 2014. Február 26. - 22:36:48 »
Csak pelda volt. Mar eladtam (azota Kaliber cikk is lett belole) a shotgunt (en allat). De maszkaltam vele eleget. :) Rendszeresen jartunk loterre.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #7894 Dátum: 2014. Február 27. - 01:11:49 »
Gondolom felárat kértek, mert lebontod a golyófogókat : )

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7895 Dátum: 2014. Február 27. - 01:27:48 »
Tereplőtér. :) Egy korongra ötöt lőni... Hmmmm.... :D Imádtam.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #7896 Dátum: 2014. Február 27. - 09:16:07 »
Azért sajnos van annyi igazsága a felvetésnek -bármennyire is viccelődtünk/-tem vele-, hogy amíg a jog nyitva hagy kérdéseket, addig a végrehajtó hatalom a maga szájíze szerint alakíthatja alkalmazásukat. Példa: ősszel megállított a rendőr, először megpróbált az elromlott jobb oldali világításba belekötni. Látta, hogy ebben határozott vagyok (eleve lakott területen belül állított meg a hülye!  :jajne:), közölte, hogy a jobb (4) első gumi kopott, nincs meg a KRESZ-ben előírt profilmélysége. Persze, ha végigondoljuk, addig a bal első mit csinál, amíg a jobb első gurul és kopik...  ???
Szóval közölte megbüntet...mondom szerintem megfelelő a profilmélység...erre ő, hogy nem. Hozzátartozik, az ügyfelem kb. 20 percre rá érkezett volna hozzám. A rendőr meg mondja, hogy ha nem fogadom el leveszi a rendszámot ott helyben. Erre elfogadtam. Hazaérve bementem a gumishoz. Ő ránézésre is röhögött, mondta bőven jó még a profilmélység. Egy dolog nyugtatott, mondtam a rend (?) őrének, hogy szerintem ha lenne rajtam sapka, azért is megbüntetett volna. Persze ezt ő kikérte magának.
Szóval az egész lényege az, ha egy szervezet arra van kényszerítve, hogy önmagát tartsa el, akkor sajnos kezdődik a szőrszálhasogatás, aminek esetleg  a világon semmi köze az életszerűséghez...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7897 Dátum: 2014. Február 27. - 09:43:33 »
Azért is szomorú, hogy rá vannak kényszerítve a pénzbeszedésre, mert amúgy a tapasztalatom szerint a rendőrök többsége teljesen normális, korrekt, segítőkész ember. Legalábbis nekem csak ilyen tapasztalatom volt velük.

Nagyon tiszteletem azt aki képes elmenni bíróságig az igazáért, azt hiszem pár tízezres összegnél én valszeg hagynám a fenébe.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7898 Dátum: 2014. Február 27. - 10:23:54 »
Én az adózásban látom, hogy a törvények jó része úgy van megfogalmazva, hogy lehessen így is, meg úgy is értelmezni. És ha kell a pénz, akkor természetesen ők máshogy fogják értelmezni, mint ahogy Te értelmezted. És bizony kell a pénz, tavaly pl egy továbbképzésen világosan megmondta a hivatal, hogy 170mrd büntetést írtak nekik elő, és azt teljesíteni kell!!!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7899 Dátum: 2014. Február 27. - 10:31:55 »
Tegnap este mentünk hazafelé és megállított a rendőr. Kéri az iratokat, ekkor derült ki, hogy a táskában maradt (asszony vezetett, én utasként voltam). Nagyon rendesek voltak, kérdezték, hogy nálam van-e jogsi, mondtam, hogy természetesen  ;D
Javasolták, hogy akkor cseréljünk helyett és én vezessek tovább, de előtte megnéznék a forgalmit, persze az sem volt nálunk  :fetreng:
Mondták, hogy ilyet csak karácsonykor szoktak csinálni, de minden következmény nélkül elengedtek  :bow:

Azért sajnos van annyi igazsága a felvetésnek -bármennyire is viccelődtünk/-tem vele-, hogy amíg a jog nyitva hagy kérdéseket, addig a végrehajtó hatalom a maga szájíze szerint alakíthatja alkalmazásukat. Példa: ősszel megállított a rendőr, először megpróbált az elromlott jobb oldali világításba belekötni. Látta, hogy ebben határozott vagyok (eleve lakott területen belül állított meg a hülye!  :jajne:), közölte, hogy a jobb (4) első gumi kopott, nincs meg a KRESZ-ben előírt profilmélysége. Persze, ha végigondoljuk, addig a bal első mit csinál, amíg a jobb első gurul és kopik...  ???
Szóval közölte megbüntet...mondom szerintem megfelelő a profilmélység...erre ő, hogy nem. Hozzátartozik, az ügyfelem kb. 20 percre rá érkezett volna hozzám. A rendőr meg mondja, hogy ha nem fogadom el leveszi a rendszámot ott helyben. Erre elfogadtam. Hazaérve bementem a gumishoz. Ő ránézésre is röhögött, mondta bőven jó még a profilmélység. Egy dolog nyugtatott, mondtam a rend (?) őrének, hogy szerintem ha lenne rajtam sapka, azért is megbüntetett volna. Persze ezt ő kikérte magának.
Szóval az egész lényege az, ha egy szervezet arra van kényszerítve, hogy önmagát tartsa el, akkor sajnos kezdődik a szőrszálhasogatás, aminek esetleg  a világon semmi köze az életszerűséghez...
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7900 Dátum: 2014. Február 27. - 10:32:53 »
Taskaban hordva  nem gond. Zsebben, övön ne legyen.

Ez a "nem gond" azért erősen helyzet- és rendőrfüggő, mivel a jogszabály a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök nyilvános helyen történő birtoklását rendeli büntetni, nem a feltűnő viselést. Így pl. ha egy fokozott ellenőrzés során a táskádat vizsgálják át, jöhetsz ki belőle rosszul. Nyilván más a megítélése egy szuronynak és egy szimpla bicskának, de a lehetőség adott.

Szabályosan csak magánterületen (otthon) tarthatsz 8 cm-nél nagyobb pengehosszúságú kést.

Aprócska dolog:

"Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
b) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre,
ba) amelyeknek közterületen, nyilvános helyen, valamint közforgalmi közlekedési eszközön való birtoklása indokolt és
bb) amelyek esetében - a tényleges munkavégzés vagy tevékenység során történő használaton, a szükséges szállításon kívül - az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik;
c) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre, amelyek közterületen lévő jármű belső tereiben más illetéktelen személy számára nem hozzáférhető módon rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben vannak elhelyezve"

Tokban, összecsukva, netán eredeti csomagolásban; táskában hordva LEHET szállítani.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #7901 Dátum: 2014. Február 27. - 11:37:10 »
...ha nem vagy vadász, és nem szarvasnyúzásra mész, vagy onnan jössz, akkor nem lehet nálad vadászkés 8cm fölötti pengehosszal. Ha elhiszik, hogy a kerti partin azzal szeled a tarját, akkor talán.

Nem életszerűek a szabályok, s ott van mindig a "szerv", aki ha úgy akarja, büntet.
Sheffield-England

Nem elérhető poe

• Tag
« Válasz #7902 Dátum: 2014. Február 27. - 12:32:16 »
Állapottól függően: most viszed éleztetni, vagy hozod onnan...
Egyébként meg nagyon sok múlik a hozzáálláson, egy udvarias, segítőkész emberrel a rendőrök is azok, rendszerint.  ;)
Quoth the raven, `Nevermore.'

Nem elérhető eireann

• Törzstag
« Válasz #7903 Dátum: 2014. Február 27. - 15:33:12 »
Szőrmóknak van igazsága, nem mindegy, milyen kés. 10 centis taktikai kés vagy tőr ritkán fér bele a szokásos életvitelbe, míg egy sima bicska működhet.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7904 Dátum: 2014. Február 27. - 21:14:34 »
Szőrmóknak van igazsága, nem mindegy, milyen kés. 10 centis taktikai kés vagy tőr ritkán fér bele a szokásos életvitelbe, míg egy sima bicska működhet.
Ez így is van. Mikor erdőbe viszek nagyobb kést, akkor mindig táskában+tokban+zacskóban teszem, a 3-as "rejtve hordás"-nál már nagyon kell, hogy meg akarjon valamiért büntetni a rendőr. Viszont akkor tök mindegy, valamit találna. Bár nem sok rendőrrel kerültem "hivatalos" kapcsolatba, egyik sem baszogatott - én sem voltam bunkó. Télen, teljesarcos maszkban bicikliztem egy aluljáróban, megállították, mondták h itt nagyon nem lehet (nem volt benne bringaút :) ); mondtam h elnézést, mondták h toljam ki legyekszíves. Ennyi.

+1: egyébként a szösszenetet csak azért idéztem be, hogy ha valaki azon gondolkodik, hogyan vigye haza a boltból a kést: akkor azt simán megteheti, ha normálisan szállítja, azért senki nem bünteti meg.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici