Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1458875 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7905 Dátum: 2014. Február 28. - 05:57:10 »
Szőrmóknak van igazsága, nem mindegy, milyen kés. 10 centis taktikai kés vagy tőr ritkán fér bele a szokásos életvitelbe, míg egy sima bicska működhet.
Ez így is van. Mikor erdőbe viszek nagyobb kést, akkor mindig táskában+tokban+zacskóban teszem, a 3-as "rejtve hordás"-nál már nagyon kell, hogy meg akarjon valamiért büntetni a rendőr. Viszont akkor tök mindegy, valamit találna. Bár nem sok rendőrrel kerültem "hivatalos" kapcsolatba, egyik sem baszogatott - én sem voltam bunkó. Télen, teljesarcos maszkban bicikliztem egy aluljáróban, megállították, mondták h itt nagyon nem lehet (nem volt benne bringaút :) ); mondtam h elnézést, mondták h toljam ki legyekszíves. Ennyi.

+1: egyébként a szösszenetet csak azért idéztem be, hogy ha valaki azon gondolkodik, hogyan vigye haza a boltból a kést: akkor azt simán megteheti, ha normálisan szállítja, azért senki nem bünteti meg.
:+1:

Én is haladtam mar kocsival ( tegyem hozzá szándékosan ) a  VIII.kerület minden felől egyiranyú területén toronyiránt a nagykörút felé, amikor megállítottak
 A párbeszéd valami hasonló volt:
 - Úram, tudatában van, hogy a forgalmi rendszabályokkal ellentétesen, a kihelyezett táblákhoz képest, forgalomban helytelen irányb9l vesz részt?
-Igen biztos úr! S ha hiszi, ha nem, én már az elmúl fél órában  lassan minden utcában voltam minden iranyból, ha csak az Üllői vagy a nagykörút meglenne valahol hazatalálnék.

Erre az őrmester kedvesen szólt, hogy kövessem, s folytattam utam a Baross úthoz ellen iránból, de mostmar egy villogó csíkos felvezetésével.

Ha nem akarod a nyílvanvaló tény ellenkezőjéről meggyőzni nem fog szándékosan basztatni.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #7906 Dátum: 2014. Február 28. - 06:29:23 »
Ha nem akarod a nyílvanvaló tény ellenkezőjéről meggyőzni nem fog szándékosan basztatni.
...és mi van akkor, ha ő akar meggyőzni a nem nyilvánvaló, általa állított (ál)tényről... ???
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #7907 Dátum: 2014. Február 28. - 06:57:57 »
...és mi van akkor, ha ő akar meggyőzni a nem nyilvánvaló, általa állított (ál)tényről... ???

Hát azért ha kis fifikád van, s tisztaban vagy a jogszabályi keretekkel, akkor gond nélkűl kezelheted azokat is.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #7908 Dátum: 2014. Február 28. - 08:09:42 »
Szerintem túlragozzátok.

Ha táskában van, és a tokjában, akkor nem fogja elvenni. Már csak azért sem, mert "alapos" indok nélkül nem fog táskavizitet tartani. Ha a zsebedben van, és kilóg a klipsz (mint nálam tette kb 2 éve nyáron), és a rendőr ráállt a zsebkés témára, akkor bizony igazoltatni fog. És ha már igazoltat, bizony rákérdez, megnézi. Ha korrupt, és tetszik a bökő elveszi, és gyakorlatilag elhajt, te meg örülsz, hogy a 1X-ezer forintos késed áráért megúsztad a 30,000 forintos bírságot. Mondjuk ez a létező legrosszabb forgatókönyv. Nálam közölte a tenyeréhez mérve:
- Ez bizony nagyobb mint nyóccenti.
- Igen nagyobb, ha akarja kobozza el, joga van hozzá.
- Minek ez magának?
- Színházban dolgozom, bármikor történhet bármi előadás alatt, és ha vágni kell, akkor inkább a függönyből 50 centi, mint egy boruló díszlet.
- És ha lefoglalom mit csinál?
- Ha hazaértem a fiókból előveszem a tesóját, mert tuti ami ziher alapon 3 van még otthon, és várom a csekkjüket, hogy befizessem.
- Na akkor ma úgy hordja, hogy nem klipszeli ki a zsebére... Jó utat, jó munkát!
- Köszönöm, viszont látásra...

Minden attól függ, hogy milyen a Jagelló, akit kifogsz, és hogy állsz a dologhoz.

Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7909 Dátum: 2014. Február 28. - 08:31:20 »
Szerintem túlragozzátok.
Vélhetően igen. De engem nagyon bosszant, hogy nincsenek tiszta, egyértelmű szabályok. Gyakorlatilag akkor sem tudok jogkövető magatartást tanúsítani, ha szeretnék.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #7910 Dátum: 2014. Február 28. - 08:53:41 »
Szerintem túlragozzátok.

Ha táskában van, és a tokjában, akkor nem fogja elvenni. Már csak azért sem, mert "alapos" indok nélkül nem fog táskavizitet tartani. Ha a zsebedben van, és kilóg a klipsz (mint nálam tette kb 2 éve nyáron), és a rendőr ráállt a zsebkés témára, akkor bizony igazoltatni fog. És ha már igazoltat, bizony rákérdez, megnézi. Ha korrupt, és tetszik a bökő elveszi, és gyakorlatilag elhajt, te meg örülsz, hogy a 1X-ezer forintos késed áráért megúsztad a 30,000 forintos bírságot. Mondjuk ez a létező legrosszabb forgatókönyv. Nálam közölte a tenyeréhez mérve:
- Ez bizony nagyobb mint nyóccenti.
- Igen nagyobb, ha akarja kobozza el, joga van hozzá.
- Minek ez magának?
- Színházban dolgozom, bármikor történhet bármi előadás alatt, és ha vágni kell, akkor inkább a függönyből 50 centi, mint egy boruló díszlet.
- És ha lefoglalom mit csinál?
- Ha hazaértem a fiókból előveszem a tesóját, mert tuti ami ziher alapon 3 van még otthon, és várom a csekkjüket, hogy befizessem.
- Na akkor ma úgy hordja, hogy nem klipszeli ki a zsebére... Jó utat, jó munkát!
- Köszönöm, viszont látásra...

Minden attól függ, hogy milyen a Jagelló, akit kifogsz, és hogy állsz a dologhoz.

Errol beszelek

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #7911 Dátum: 2014. Február 28. - 10:17:56 »
Azért érdemes lenne ezt a dolgot a jogalkalmazó szemével elolvasni. ;)

Hordani tehát nem szabad. Ehhez képest látod, van, aki klipsszel hordja b+ a nadrágján, pedig semmi oka rá azon kívül, hogy a munkájában kellhet (akkor hordja munka közben, utcán meg táskában, tokban eltéve). /Világosító, ez nem ellened szól, csak kiragadott példa!  :cimbi:/

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7912 Dátum: 2014. Február 28. - 10:59:40 »

Szerintem túlragozzátok.
Vélhetően igen. De engem nagyon bosszant, hogy nincsenek tiszta, egyértelmű szabályok. Gyakorlatilag akkor sem tudok jogkövető magatartást tanúsítani, ha szeretnék.
Velősen összefoglalva a lenyeg. +1
A masik bosszanto, hogy ha csak oriasi baromsag aran tudsz jogkoveto lenni. Modositas elotti fegyvertorveny nem engedte meg a fegyverek kocsiban felugyelet nelkuli tarolasat atmeneti idore sem. Tehat ha mentem vadaszni, es mondjuk benzinkuton megalltam tankolni, wc-t hasznalni, akkor 2 puskaval a honom alatt tehettem meg. Valaszthattam, hogy szabalysertest kovetek el, vagy shotgunnal pisilek es fizetek a kuton. De szerencsere ez megvaltozott.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #7913 Dátum: 2014. Február 28. - 11:32:54 »
:+1:
Jól és velősen összefoglaltad a (számomra) lényeget!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7914 Dátum: 2014. Február 28. - 13:19:59 »
Szerintem túlragozzátok.

Nem is akar, hiszen akkor nem tudna megbüntetni:( ez egy olyan ország, ahol a büntetésekből származó bevétel komoly költségvetési tétel
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #7915 Dátum: 2014. Február 28. - 14:00:19 »
Azért azt is vegyétek számításba, hogy minden egyes büntetés papírmunka is egyben, és azt ha nem muszáj, akkor nem erőltetik...  ;)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7916 Dátum: 2014. Február 28. - 14:02:42 »
Szerintem túlragozzátok.
Nem is akar, hiszen akkor nem tudna megbüntetni:( ez egy olyan ország, ahol a büntetésekből származó bevétel komoly költségvetési tétel
Szerintem ez nem fair. Nagyon sok dolgot egyszerűen nem lehet vagy nem érdemes úgy kodifikálni, hogy ne legyen szerepe a jogalkalmazó mérlegelésének. A büntetőjog pl tipikusan ilyen, a bíró által megállapított szándéktól és körülményektől erősen függ a büntetés.

A jogalkotó itt valahol azt akarja, hogy ne mászkáljanak emberek olyasmivel az utcán amivel kapásból embert lehet ölni (így védve a jogkövető állampolgárokat), ugyanakkor a kést mint hasznos szerszámot se akarja betiltani. Nyilván az lenne a legegyszerűbb ha előre tudnánk ki a békés villanyszerelő aki vezetéket csupaszít vele, és ki az agresszív állat akinek ne lehessen kést hordani, de hát senkinek nincs a homlokára írva, egy jogszabály kell mindenkire.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #7917 Dátum: 2014. Február 28. - 14:06:27 »
...eljutunk lassan a szomorú következtetésig, hogy végül is az EMBERREL van a baj, a tökéletlenségével, nem az eszközeivel, a pengeméret hosszával, s annak széntartalmával, bár az közel sem elhanyagolható... ;D
Sheffield-England

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7918 Dátum: 2014. Február 28. - 14:20:31 »

kezdőmókus
Sajnos ezzel nem tudok maradéktalanul egyet érteni - sokszor elhangzik pl közlekedési szabálysértéseknél, h sajnos nem tudunk mérlegelni, "véletlenül" maradt ott elfordítva az a 30-as tábla! Meg lehetne fogalmazni elég sok törvényt világosan (könyvelőként látom az adószabályok nagy része direkt nincs rendesen megfogalmazva), vagy ha ragaszkodnak a körmönfont nehezen értelmezhető verzióhoz, akkor viszont készítsék fel rendesen és egységesen az ellenőrző szereveket - esetünkben a rendőrt! És ne fordulhasson elő, hogy az egyik a tenyerét teszi oda mércének, a másik meg a nyéltől méri! (Pl az Apeh két igazgatósága homlokegyenest ellenkező állásfoglalást adott ki, és jelezték, h a saját állásfoglalásukat nem fogadják el egy esetleges vizsgálatkor) Szvsz olcsóbb, korrektebb és egyszerűbb lenne egyértelműen megfogalmazni! Meg is lehetne ezt oldani...
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #7919 Dátum: 2014. Február 28. - 17:12:34 »
Azért érdemes lenne ezt a dolgot a jogalkalmazó szemével elolvasni. ;)

Hordani tehát nem szabad. Ehhez képest látod, van, aki klipsszel hordja b+ a nadrágján, pedig semmi oka rá azon kívül, hogy a munkájában kellhet (akkor hordja munka közben, utcán meg táskában, tokban eltéve). /Világosító, ez nem ellened szól, csak kiragadott példa!  :cimbi:/

Tisztában vagyok vele. De mi értelme egy késnek a táskádban, a tokjában? Ezzel ellentétesen igazad van, tényleg ott kéne hordani... De sajnos a munkaeszköz akkor munkaeszköz, ha előveheted bármikor.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici