Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459135 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7935 Dátum: 2014. Március 03. - 18:47:32 »
kösz, de ezeket megtaláltam, és a link visszavisz az alapproblémához: akkor melyik a jobb Ytongba, a Fischer vagy a kék?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #7936 Dátum: 2014. Március 03. - 18:49:48 »
kösz, de ezeket megtaláltam, és a link visszavisz az alapproblémához: akkor melyik a jobb Ytongba, a Fischer vagy a kék?

Én biztos hosszút használnék. A fischer jó, megbízható minőség.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #7937 Dátum: 2014. Március 07. - 15:16:44 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #7938 Dátum: 2014. Március 07. - 17:44:10 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Trailm5

• Törzstag
« Válasz #7939 Dátum: 2014. Március 09. - 20:00:53 »
CSak a funkcionalitás , semmi más nem számít .

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7940 Dátum: 2014. Március 10. - 12:47:54 »
Tegnap valahogy lepottyantam a tv elé és az M3 nosztalgiacsatornán bámultam az Elmebajnokság elnevezésű egykori vetélkedőt.
Megdöbbentő volt a különbség az akkori és a mostani hasonló vetélkedők közt. Az eltelt 25-30 év alatt sokat butultunk vagy tervszerűen lettünk elhülyítve.

A régi műsorban:
játékvezető kérdez: melyik francia miniszterelnöknek volt magyar titkárnője?
Játékos válaszol ( kb 1/10-ed másodperc gondolkodás után): X volt, aki egyébként Y-nak volt a felesége és...
Játékvezető: köszönöm a választ (lelőve így a játékos által prezentálni kívánt kiselőadást a témáról)

Elképzeltem, hogy egy mai vetélkedőben ez nagyjából hogy nézne ki:
Játévezető kérdez: melyik francia miniszterelnöknek volt magyar titkárnője? A vagy B?
Játékos: B
Játékvezető: ÁÁÁá, sajnos nem! "A" lett volna a helyes válasz. De sebaj, négyből három, húzhat egy tekercset. 5 millió, beül a székbe?

A régi műsorban hasonló kérdésekből valami 50-et tettek fel, az adás győztese ebből 46-ra jó választ adott nagyjából 2 perc alatt (választási lehetőség nem volt) és mindezért a végén kapott egy iparművész átal készített, bőr keretbe ágyazott fali tükröt.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7941 Dátum: 2014. Március 10. - 14:12:42 »
Az eltelt 25-30 év alatt sokat butultunk vagy tervszerűen lettünk elhülyítve.
Már ha az intelligenciát azonosítjuk a lexikális tudással, annak is a felesleges trivialitások részével, ami elég szűk értelmezés. Sőt van aki szerint kifejezetten a legkevésbé fontos komponense annak, amit intelligenciának hívunk.

Bár lehet, hogy nekem csak savanyú a szőlő, mert nincs bőrkeretbe ágyazott falitükröm :D

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #7942 Dátum: 2014. Március 10. - 14:25:52 »
 Kicsit majd off lesz az amúgy is off topik utóbbi hozzászólásai kapcsán, de...ez van.
 Én már lassan annak is örülök, ha valaki helyesen le tudja írni a mondanivalóját. Sajnos ez sem jellemző már... Legalább arra vigyázzunk, amit kaptunk és használunk. Talán fontosabb, mint azt tudni, mikor cserélték Tony Blair telefonján csengőhangot 2002-ben. Ez még csak nem is lexikális tudás, hanem a bulvársajtó ismerete. Régen más volt a bulvár, kicsit jobban súrolta a politika és a közélet határait, itt-ott pár meztelen fotóval megspékelve, most meg a "celeb" minősül annak. Most azt "kell" tudni, hogy ki vasaltatta a mijét?
 Visszakanyarodva mondókám elejére. Nem akarok senkit megbántani, de érik bennem egy ideje. Ne csak a borotválkozás (vagy a kávézás, illetve egyéb itt felmerülő dolog) terén őrizzük a hagyományokat, hanem a szép anyanyelvünket se alázzuk. Ne mi jussunk az új generáció szintjére, hanem mi legyünk a példaképek.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7943 Dátum: 2014. Március 10. - 14:30:41 »
szép anyanyelvünket se alázzuk. Ne mi jussunk az új generáció szintjére, hanem mi legyünk a példaképek.
Nyelvszociológiai közhely, hogy 1. a nyelv változik, 2. a következő generáció picit másképp használja, 3. az előző generáció ettől hajlamos úgy érezni, hogy a nyelv romlik/korcsosul/stb. Közben a nyelv köszöni szépen, jól elvan :D

• Törzstag
« Válasz #7944 Dátum: 2014. Március 10. - 14:31:53 »
Ezek is tények, de szerintem te is nagyon jól tudod, hogy mire gondolok. ;)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #7945 Dátum: 2014. Március 10. - 15:15:00 »
anyu, apu, kapu, falu, gyalu, áru, hamu, satu, batyu....pamacs.  :fejtor:
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #7946 Dátum: 2014. Március 10. - 15:56:13 »
"Az Álljunk meg egy szóra! vállalható ma?

- Voltak, akik nagyon haragudtak erre a műsorra, és az én látásmódom is sokat változott. Néhány ismétlés előtt rettegtem, pár éve, mikor újra adták, ám végül nem volt rá ok. Mi nem a nyelvhasználatot ütöttük, ennek ellenére ma már úgy látom, hogy a nyelvet nem kell ápolni, mert nem beteg. Változik: gazdagodik, szegényedik." (innen: http://www.origo.hu/teve/20090902-vago-istvan-a-tv2nel-nem-politizalok.html)

De méginkább idézhető lenne Nádasdy: "A »nyelvromlás« gondolata tudománytalan badarság."
(http://magyarnarancs.hu/egotripp/nadasdy_adam_modern_talking-52723)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #7947 Dátum: 2014. Március 10. - 16:00:33 »
Ja, meg Balázs Géza: "Leegyszerűsítve az látszik, hogy míg korábban Grétsy László jelentette a nyelvészetet, ma már inkább Nádasdy Ádám."
http://www.nyest.hu/hirek/balazs-geza-a-nyelvmuveles-eljut-az-emberekhez

• Törzstag
« Válasz #7948 Dátum: 2014. Március 10. - 16:05:39 »
Nem pont' ezekre gondoltam... De azé' a központozás, alapszavak/ragozások helyes leírása nem nagy elvárás? Remélem. :) Csak azért, hogy értelme is legyen a mondatoknak, ha már ennyit vesződünk, és gondolatokat próbálunk átadni.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #7949 Dátum: 2014. Március 10. - 22:24:00 »
Örülök, hogy nem nekem kellett felhoznom ezt a témát! Természetesen van, hogy elgépeli az ember - az más, de néha van, hogy sírni tudnék!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici