Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1460406 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7995 Dátum: 2014. Március 16. - 10:22:51 »
Nem hiszek a határrevízióban, da magyar önrendelkezésben, s az olyan anyaországi szabad autonóm igazgatasban ami Liván s az Észt orosz kissebbség jogosúltsaga.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #7996 Dátum: 2014. Március 16. - 10:55:51 »
Semmi gond nem lenne ha biztosítva lenne a tisztes megélhetés minden országban és a politikusok nem ülnének rá a nemzetiségi kérdésre.
Sajnos a politika felfújja és generálja a népek közti barátságot. Kisemberek mindig megfértek egymás mellett, ők soha nem akarták a másét, sőt háborút se kívánja senki a hátára.
Határ mókolást el kell felejteni, olyan szintű már a keveredés, hogy nem lenne értelme. Habár hittem benne régen de kinőttem.  ;D
Inkább békés egymás mellett élést, megélhetést kellene megoldani. Ja ha visszakerülnének a régi területek az ott lévő nemzetiségekkel mi lenne.
Elhajtanánk? Akkor nem lennék különbek mint az aktuális szomszédaink.
Unió meg vakvágány. Már minden tagország bánja, hogy benne van.
Most a Medve fog felkelni és brumogni addig fogják piszkálni.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7997 Dátum: 2014. Március 16. - 20:22:05 »
Semmi gond nem lenne ha biztosítva lenne a tisztes megélhetés minden országban és a politikusok nem ülnének rá a nemzetiségi kérdésre.
Sajnos a politika felfújja és generálja a népek közti barátságot. Kisemberek mindig megfértek egymás mellett, ők soha nem akarták a másét, sőt háborút se kívánja senki a hátára.
Határ mókolást el kell felejteni, olyan szintű már a keveredés, hogy nem lenne értelme. Habár hittem benne régen de kinőttem.  ;D
Inkább békés egymás mellett élést, megélhetést kellene megoldani. Ja ha visszakerülnének a régi területek az ott lévő nemzetiségekkel mi lenne.
Elhajtanánk? Akkor nem lennék különbek mint az aktuális szomszédaink.
Most a Medve fog felkelni és brumogni addig fogják piszkálni.

Nagy-Magyarország fele lakossága nem magyar anyanyelvű volt. És az 1910-es nemzetiségi térképet elnézve azért nagy kavarodás nem volt.
http://lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/nepek.gif
Ezek alapján szerintem a 2. világháború alatti határok álltak legközelebb ahhoz, amit nemzeti határnak mondhatnánk, persze Észak-Erdélyben akkor is kaptunk 2 millió románt, a ruszinokat Kárpátalján és a csatornától délre szerbeket.
A háborúk nagy részét nemzetiségi alapon vívják. Amíg lesznek olyan országok, ahol nagy számban található az anyaországitól eltérő etnikum, addig a puskaporos hordó állandóan a seggünk alatt lesz. Lásd most Ukrajna és a következő falat, Bosznia.

Az európai politikából mindig is hiányzott a nagyvonalúság, pedig egy olyan egyszerű döntéssel, hogy az államhatárok nagyjából essenek egybe a nemzetiségi határokkal, ezeket el lehetne kerülni. Ezzel nagyrészt okafogyottá válna a szélsőjobb léte is.
Lenne Katalónia, Baszkföld, Székelyföld, Frízföld, stb.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7998 Dátum: 2014. Március 16. - 23:34:27 »
Ja. Mind. Bánja. És csak neked szóltak róla ::)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #7999 Dátum: 2014. Március 16. - 23:57:37 »
Elment a tatár-törörök, Trianon se lesz örök! Népünk fájdalmától a föld is megdörög!

Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8000 Dátum: 2014. Március 17. - 04:52:05 »
Végül is viccesen is fel lehet fogni , csak nem érdemes.

Előbb vagy utóbb úgy is a helyére kerül minden.

A skótok tuti, hogy szépen lelécelnek a britektől, aztán jön majd szép sorban a többi. Idő kérdése és Hollandia is szétugrik minimum kétfelé, spanyolok dettó, stb.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8001 Dátum: 2014. Március 17. - 07:42:10 »
Hollandia? Minimum kétfelé? Nocsak, ez nekem új.
De mindegy is, mert előtte már úgyis elönti őket a tenger, aszt mind idejön Bács-Kiskunba.
 :crazy:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #8002 Dátum: 2014. Március 17. - 07:44:45 »
...gondolom inkább Belgium... de egy kutya. :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8003 Dátum: 2014. Március 17. - 07:45:31 »
...majd szépen mindenki visszamászik a fára, a végén meg az óceánba.
 Magyarországon mindenki ért a politikához (és a focihoz), de csak kevesen kapnak érte pénzt. Hagyjuk is meg nekik az örömöt, hogy ezekkel foglalkozzanak...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8004 Dátum: 2014. Március 17. - 07:58:40 »

Mi az, hogy egykutya? Bezzeg, ha a fapapucsos szeplőse azt mondja ránk meg a szlovákokra, hogy egykutya!   :fenek:

;D   :crazy:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8005 Dátum: 2014. Március 17. - 08:03:29 »
Komolyabban: azért ezeknek a nagy, romantikus elszakadásoknak meg szétválásoknak egy része rögtön meg is áll ott (már persze a józanabbul gondolkodók részéről), hogy oké, de aztán miből fogunk megélni.

De akkor is: éljen a szabad, független Korzika!   :D

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8006 Dátum: 2014. Március 17. - 08:40:54 »
Hát a skótok lesznek (ha nem győz addig a józan ész) az állatorvosi ló. Már jelezték nekik, h akkor majd kell kérniük a felvételt az eu-ba, nato-ba stb mert ugye önálló ország lesznek. Gondolom az eu csatlakozásukat vétózni fogják pl a spanyolok, nehogy vérszemet kapjanak náluk. Addig ugye vám, vízum stb. Aztán a britek már jelezték, h nem járulnak hozzá a font használatához, az eu sem a joró használatához, tehát sok pénzzért lesz skót nemzeti valuta.
És jól is van így - ha európa elkezd szétaprózódni akkor vége is - nem az eunak hanem az egész európának. A kis országok nem fogják bírni a versenyt és szépen lemaradnak minden téren. Lehet az eu annyira nem főnyeremény (bár az elmúlt 10 évben nem hallottam olyan beruházásról amit ne nagyrészben az eu finanszírozott volna) de egyszerűen nics alternatíva! Mi még kevéssé tudnánk reagálni pl egy ilyen krími helyzetre mint az ukránok.
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #8007 Dátum: 2014. Március 17. - 08:58:29 »
Ezek amolyan se veled se nélküled kapcsolatok... mikor a "szex" (->gazdasági előnyök) tartja össze az embereket. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #8008 Dátum: 2014. Március 17. - 11:26:36 »
Az ajroszkepszisben nekem az tetszik a legjobban, hogy épp azok ugrálnak és fikáznak – pl. a magyar jobboldal és híveik–, akik a legtöbb hasznot húzzák az egészből.
A németek, franciák, stb. joggal mondhatnák, hogy menjen a sok tolvaj kelet-európai az anyjába, mi rakjuk össze nekik ezt a kazal pénzt, az ő hibbant rendszereikben meg a politikusok ellopják a felét.

És nehogy azzal gyertek, hogy miattuk egyenes a kifli és görbe az uborka… meg szlovák a tej.
Ami hiba van a rendszerben, az inkább abból adódik, hogy le lehet nyúlni a zsét (mondjuk az agrártámogatás egészét), és ezáltal mennek tönkre egész iparágak. Pl. a tej- vagy a húsipart mi magunk tettük tönkre, aztán mutogatunk nyugatra.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8009 Dátum: 2014. Március 17. - 15:45:41 »

Ja, ezt elírtam. Szóval a flamandok a vallonoktól.

Az EU akár jó hely is lehetne, ha erős lenne és tudná érvényesíteni saját tagságán a saját törvényeit, direktíváit. De nem tudja, vagy csak részben. Egy ilyen nudli Benes dekrétummal sem tudnak mit kezdeni. Van valami retorzió miatta a szlovákok vagy a csehek felé??? Alig hiszem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici