Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1460957 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8025 Dátum: 2014. Március 21. - 20:57:15 »
...velence kiválása Olaszorszából Amiről nagy a csend.

Na, erről tényleg nagy a csend, mert én sem sosem hallottam róla., és szerintem nem vagyok egyedül.
Aztán milyen indokkal? Etnikai? Gazdasági? Egyikről sem tudok.

És hogyan, újra városállam lesz, mint Marco Polo idején, az élén egy dózséval?

:fejtor:

:naughty:

Nem kiválni nem akarnak, hanem elsüllyedni!!!  :crazy:
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8026 Dátum: 2014. Március 21. - 20:58:02 »
És nem dózse, hanem dodzsem.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #8027 Dátum: 2014. Március 21. - 20:59:19 »
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8028 Dátum: 2014. Március 21. - 21:03:49 »
;D
Lesz ott habzsi-dobzse...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Favágó45

• Tag
« Válasz #8029 Dátum: 2014. Március 21. - 21:11:40 »
 Ennel sokkal inkabb ideillo, am kevesbe magasroptu megjegyzes: ma a Bortarsasagban vettem ket Czidert. A feledessel kezdtem, es igen finom volt! Ar-ertek, akarom mondani: ar-elvezeti ertek aranyban viszont egy jo froccs barmikor kenterbe veri, a czider ahhoz kepest a kanyarban sincs. Azt viszont abszolute nem ertem, hogy miert kellett xilitolt tenni egy Cziderbe? Nem tunik autentikus hozzavalonak... Mindegy, mar regota meg akartam kostolni, mist ezt is kipipalhatom a bakancslistan, de rendszeres fogyasztoja tuti nem leszek.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8030 Dátum: 2014. Március 21. - 21:47:17 »
Ez nem olyan, mint a cider?
Amit most tecsóban próbálnak aranyáron vesztegetni? Kinti (Anglia) tecsóban meg occsón lehet venni a 2 lityis kiszerelést, tán ez az ottani koccintós. Pár flakon lement már ebből a lőréből. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8031 Dátum: 2014. Március 21. - 21:56:52 »
Gazdasági.
Linkelném az oldal forrását ahol olvastam de nem lenne publikus itten.  :evil:
De máshol is megemlítik.
http://index.hu/kulfold/2014/03/21/velence_elszakadna/

:wiggle:

És tényleg. Mondjuk elég viccesnek tartom, kábé a jódolgukban nem tudnak mit kitalálni kategória, de hát megfelelően demagóg és populista dumával simán föl lehet hergelni a népeket. Megnézném, hogy kik a népszavazás szervezői, és hosszú távon mik a céljaik.

Meg aztán népszavazás az interneten... Szervezzek egyet, hogy Sopron nem akar-e mára inkább Ausztriához tartozni?    :fetreng:

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8032 Dátum: 2014. Március 21. - 22:03:03 »
Aztán pár év múlva könyörögnék be magukat az eu-ba, mert drága lenne minden a vámok miatt. A turisták elszoknának, mert egyszerűbb oda menni ahova nem kell pénzt váltani, meg ácsorogni a határon! Ja meg gondolom ha meg akarják állítani a város süllyedését, az sem két fillér...
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8033 Dátum: 2014. Március 21. - 22:33:08 »
Komolyabban elgondolkodva, Olaszországban annyiból nem könnyű a helyzet, hogy Bolzano/Bozen tartomány valóban különleges státusszal és autonómiával bír, méghozzá történelmi okokból: ez ugye a volt Dél-Tirol. (A miénk volt!, mondanák itthon rögtön sokan.)
Ez a tartomány sok szempontból szolgálhat példaként arra, hogy hogyan lehet egy eltérő történelmi hagyományokkal, népességgel, nyelvvel megáldott térséget klasszul kezelni, érdemes utánaolvasni nekünk, magyaroknak, meg az összes környező országnak is.
Namármost Bolzano privilégiuma például, hogy a többi olasz tartományhoz képest a helyi adók jóval nagyobb része maradhat helyben és kerülhet helyi újraelosztásra. Ezt pedig néhány másik gazdagabb olasz tartomány nyilván marhára irigyli.
Mondjuk a dél-tiroliak mindennek meg is fizették az árát rendesen a két világháboró között meg a második után, én nem irigyelném tőlük.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #8034 Dátum: 2014. Március 22. - 04:10:02 »
Nem biztos, hogy demagógia azért lehetnek normális okai.

ˇAz északi, ipari területek ugyanis hatalmas gazdasági károkat szenvednek el, ami egyedül annak köszönhető, hogy az ország többi részét ők tartják fenn, az atlantista vezetésen keresztülfolyó brüsszeli pénzek pedig nyomtalanul eltűnnek. Skócia és Katalónia példájához hasonlóan Velence is referendumot ír ki az elszakadásról, melynek tárgya, hogy a teljes Veneto régió leszakad Olaszországról és egy független országot hoz létre.
Az Olaszországból kiszakadó Velencei Köztársaság egyben megszakítja kapcsolatait az Európai Unióval és a NATO-val. A függetlenségi mozgalom nem csak Olaszországtól akar függetlenedni, hanem a lakosok abszolút többsége fel akar hagyni az euró használatával, emellett ellenzi az ország EU és NATO tagságát.ˇ
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Favágó45

• Tag
« Válasz #8035 Dátum: 2014. Március 22. - 05:30:21 »
Snake: nem tudom, nekem ez volt az elso almabol keszitett almaboros itokam. Mondom, nem rossz, de egy akar Takler hazi feher Magnum-bol keszitett froccs is siman kenterbe veri. Erdekes, hogy nalunk, ahol rengeteg az alma nem nagyon csinalnak cidert... Aposom teoriaja szerint azert, mert van jo minosegu szolonk, es nem vagyunk raszorulva ilyan "ocsmanysagokra"! Lehet, hogy igaza van az Oregnek.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8036 Dátum: 2014. Március 22. - 07:20:08 »
Mivel jómagam nem vagyok szőlőbor ivó, így a cider nekem bejött. Csak nem annyiért kéne adniuk azt a nyamvadt 3 decit, amennyiért adják, mert annyit (nekem) nem ér. 2,15 fontért már lehet kapni 2 litert is, műanyag palackban természetesen és nyilván nem ez a legjobb a ciderek közül, de annyival nem jobb a többi, hogy megérné a 4x-es árat. Gondolom itt is a márkát meg a csomagolást kell megfizetni.
Valahogy a hazai tecsóban még nem láttam ezt a nagy kiszerelést, csak az aranyárast. Pedig ennyirt szvsz itthon is vinnék...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8037 Dátum: 2014. Március 22. - 07:28:55 »
Aztán pár év múlva könyörögnék be magukat az eu-ba, mert drága lenne minden a vámok miatt. A turisták elszoknának, mert egyszerűbb oda menni ahova nem kell pénzt váltani, meg ácsorogni a határon! Ja meg gondolom ha meg akarják állítani a város süllyedését, az sem két fillér...

Szerointem Velencének nem kell attól tartani, hogy amiatt nem mennek oda a turisták, mert pénzt kell váltani.

Jómagam a 80-as évek közepén voltam ott először, utána többször is és baromi sokan voltak mindig, dacára a lírának.
És ez persze fordítva is igaz, hiába lenne itt ójró és teszem azt cseheknél nem, akkor is több turista menne Prágába, mint Pestre, mert egyszerűen jobban néz ki.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8038 Dátum: 2014. Március 22. - 07:54:30 »
akkor is több turista menne Prágába, mint Pestre, mert egyszerűen jobban néz ki.

Ízlés dolga, de azért ezt hadd kérjem ki magamnak!   :naughty:

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8039 Dátum: 2014. Március 22. - 07:55:21 »
Közös lónak túrós a háta alapon szerintem ez a közös Európa sem lesz hosszúéletű dolog. Előbb vagy utóbb tele lesz a hócipőjük a gazdagoknak a szegények finanszírozásával.

Dél-Tirol dettó ugyanúgy járt az első nagy háború után, mint Erdély, szépen elcsatolták az osztrákoktól, aztán elolaszosodott (vagy elolaszosították, ahogy tetszik). Simán lehet párhuzamot vonni mondjuk Bozen (Bolzano) és Kolozsvár, netán Meran (Merano) és Marosvásárhely között. Előbbi kettőben mára az eredeti nemzetiség csak 20-25 %-a a teljes lakosságnak, utóbbi kettőben fele-fele.

A helyszíneken sétálgatva is úgy jött le, hogy Meran-ban el lehet boldogulni a némettel, Bozenben ez már nehezebb. A hegyi falvakban azért még a német a menő.

Dél-Tirol elcsatolásával csak a Grossglockner járt jól (az olaszok mellett természetesen), mert így Ő ett a legmagasabb csúcs osztrákiában, mindaddig az Ortler volt az ( a 3 csúcs közül a kép jobb oldalán lévő az Ortler) :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici