Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1460986 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8040 Dátum: 2014. Március 22. - 07:57:08 »
akkor is több turista menne Prágába, mint Pestre, mert egyszerűen jobban néz ki.

Ízlés dolga, de azért ezt hadd kérjem ki magamnak!   :naughty:

Természetesen.  ;) Nem kötelező velem egyetérteni. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8041 Dátum: 2014. Március 22. - 08:04:03 »
Mint amúgy szakmabeli, az szomorúan aláírom, hogy a rendszerváltás utáni két évtizedben (értitek, húsz év...) nagyságrendekkel több turista ment Prágába. Ez azonban nem annak köszönhető (és most az előbbi, lokálpatrióta beszólásomat hagyjuk figyelmen kívül), hogy Prága jobban néz ki, hanem annak, hogy a csehek az első pillanattól kezdve átgondolt, szervezett és hatékony marketinget folytattak ezért. Itthon meg volt a nagy büdös semmi. Sőt, még van is.
Pár éve már fordul az arány, de még mindig nem azért, mert Magyarország/Budapest beerősített volna marketingoldalon, hanem azért, mert mostanra már tényleg mindenki volt Prágában, esetleg kétszer is, és újat keres.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8042 Dátum: 2014. Március 22. - 08:09:37 »
És a legszomorúbb az, hogy Prága-Bécs-Budapest összevetésben a turisták többségénél Budapest lemossa a másik kettőt.
Utólag, persze, ha már végre ide is elvetődött.
De minek ez a kiváló bevételi forrás, nekünk, csekonics-magyaroknak.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8043 Dátum: 2014. Március 22. - 08:19:39 »
Közös lónak túrós a háta alapon szerintem ez a közös Európa sem lesz hosszúéletű dolog. Előbb vagy utóbb tele lesz a hócipőjük a gazdagoknak a szegények finanszírozásával.
Nekem fura, hogy minden ilyen beszélgetés legfontosabb szempontja a keresztfinanszírozás. Mintha az EU csak erről szólna. Láthatóan a magyar közönséget leginkább az érdekli, mennyi pénzt kap direkben.

Holott az EU legfontosabb előnye: közös piac. Munkaerő, tőke, áruk szolgáltatások szabadon áramolnak. Jóval nehezebb számszerűsíteni ennek előnyeit, de nagyságrendekkel a különféle direkt támogatások felett van. Aki kilép, azonnal szembetalálja magát olyan apróságokkal hogy jé, négy hete áll az importált alkatrészem a vámosok raktárjában, pedig most már nagyon kellene, stb.

Pont azt gondolnám hogy ezen a fórumon, ahol emberek két kattintással rendelnek cuccokat Angliából vagy Spanyolországból, és azon akadnak ki hogy ha nem jön meg elég gyorsan minden fennakadás nélkül, jobban lehetne érteni az EUt. Mert lehetne másként is, és nem is olyan régen nagyon másként volt. Tessék ezt egy cég számára beszorozni 100-al, rögtön érthető miért éri meg gazdaságilag.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8044 Dátum: 2014. Március 22. - 08:25:34 »
Pár éve már fordul az arány, de még mindig nem azért, mert Magyarország/Budapest beerősített volna marketingoldalon, hanem azért, mert mostanra már tényleg mindenki volt Prágában, esetleg kétszer is, és újat keres.

;D
Jó ez a gondolat, ha meg szakmabeli vagy, akkor nyilván igaz is lehet, mert jobb a rálátásod.

Pesten nem a kiemelt turisztikai látványosságokkal van szerintem a gond, azok rendben vannak, hanem a (bel)város általános állapotával. Ide szívlapáttal kéne hányni a lóvét, hogy egy bécsi szintet megüssön (rendezettségre, látványra gondolok)

Pár hete betértem egy falatozóba a romkocsma-kerületben. Tele volt külföldivel. Ezek nem a parlamentet  jöttek nézni, hanem a lepukkant mellékutcai házakat, meg a pia, ugye...:) Nekik ez kuriózum lehet, hogy egy város 60 év alatt képtelen legyen gatyába rázni a szétlőtt épületeit.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8045 Dátum: 2014. Március 22. - 08:29:07 »
Pont azt gondolnám hogy ezen a fórumon, ahol emberek két kattintással rendelnek cuccokat Angliából vagy Spanyolországból, és azon akadnak ki hogy ha nem jön meg elég gyorsan minden fennakadás nélkül, jobban lehetne érteni az EUt. Mert lehetne másként is, és nem is olyan régen nagyon másként volt. Tessék ezt egy cég számára beszorozni 100-al, rögtön érthető miért éri meg gazdaságilag.

Nincs két napja, hogy a slant fórumba azt írtam, hogy nekem hamarabb szoktak megjönni Amerikából vagy Ausztráliából a dolgaim, mint a közös Európából. Pedig (elvileg) a tengerentúli dolgok a vámra is mennek...itt valami gáz van.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8046 Dátum: 2014. Március 22. - 09:27:54 »
Én mindenestere, ha összeadom a saját kis életemben az eu hozta pozitívumokat és negatívumokat - plusszosnak tartom a bulit! Gazdaságilag: rengeteg eus terméket fogyasztok, amire nem kell vámot fizessek. A fogyasztott termékeknek (a magyarokat is beleértve) az előírások miatt megfelelő a minősége. Remélem az integráció további erősödésével megjelenik a jogbiztonság (ami ma nincs)!
Aztán örülök, hogy egy nyaralásnál nem kell többféle valutát váltsak, és a végén nagy bukóval visszaváltsak, hogy nem kell sorbaállnom a határokon, hogy személyivel utazhatok repülőn.
Azt sem igazán bánom, hogy szépül az ország az eu kontójára!
Az meg, hogy be kell fiztni a közösbe? Hát legalább annyival kevesebbet tudnak ellopni a magyar politikusok!!!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #8047 Dátum: 2014. Március 22. - 10:04:53 »
Nagy ára van a szépségnek pl hova lett a rengeteg gyár, cég, tsz, mezőgazdaság?
Hol a megszűnt munkahely.
Termelő ágazat nulla, jóformán fogyasztói és szolgáltatási ágazat van.  >:(
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8048 Dátum: 2014. Március 22. - 12:08:54 »
Betyarka, ezek nem az EU bűnei, ne keverjük össze az uniós csatlakozáséit a rendszerváltozás hatásaival.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8049 Dátum: 2014. Március 22. - 12:27:34 »
De a mátrai szöllőtelepek kiírtásáért fizetett az EU. Ehhez mar van köze.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8050 Dátum: 2014. Március 22. - 12:31:53 »
Nagy ára van a szépségnek pl hova lett a rengeteg gyár, cég, tsz, mezőgazdaság?
Hol a megszűnt munkahely.
Termelő ágazat nulla, jóformán fogyasztói és szolgáltatási ágazat van.  >:(

Azok szerintem addigra már rég eltűntek, mire beléptünk az eu-ba. Vagy sok pénzzért fenn kellene tartani minden életképtelen vállalkozást? Pont ez történt a régi rendszerben, ezért van így eladósodva az ország!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #8051 Dátum: 2014. Március 22. - 12:40:18 »
Ahhoz, hogy az eu piacot csináljon magának tönkre kellett tenni a hazai termelést nem -e?
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #8052 Dátum: 2014. Március 22. - 13:29:04 »

Ha csak ez a gond, nem kell aggódni, majd az oroszok nemhogy fizetni nem fognak ilyesmiért, hanem majd mi fizetünk, hogy kegyeskednek megengedni.   :naughty:

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8053 Dátum: 2014. Március 22. - 13:31:03 »
Akkor simán kötöttek volna velünk egy államközi szerződést a piacért, és nem pedig bevettek volna minket az euba, és nem adnának ennyi pénzt!
Ez kb olyan mint a lépjünk ki a nato-ból. És költsük el a gdp 50%át kb 10évig, hogy legyen egy valamirevaló hadseregünk amit nem gyalulnak le egy nap alatt? Az biztos jót tenne az országnak

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8054 Dátum: 2014. Március 22. - 13:33:02 »
Ez nem az eu hibája, hanem a pénzéhes, rövid távon gondolkozó, dilettáns MAGYAR gazdáké!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici