Nálam is fel-fel merül az akciókamera projekt. Az utóbbi fél évben nézegetem sürűn a dolgot, és én is mindig arra a megállapításra jutok, h csak gopro. És abból is a legújabb-legerősebb, mert az még pár évig jócskán versenyképes lesz!
De akciókanerát csak akkor vegyél, ha van affinitásod az utómunkához! Én évek óta kamerázgatok (és igen visszanézem, bár el kell telnie időnek, most a kb 10 évvel ezelőttiek a kedvenceim) de csak akkor van - szerintem - értelme egy ilyen drága és komoly cuccnak, ha már felvételkor figyelsz arra, h olyan (nem akciókameraként, hanem nyaralós videóként ) snitteket csinálj ami bekerülhet a véglegesbe. Mert a végén komolyan meg kell vágni a dolgot! Akciókameraként pláne! Mert senki nem fogja megnézni - Te sem - h 10 percig jössz le a hegyről bringával. Abból kell csinálnod 1 perces videót. Kb reális is az 1a 10hez arány. Nekem legalábbis a tizede kerül be a végső verzióba amit felvettem, pedig már tudatosan figyelek mikor kamerázom és hogyan. Mert el tudja venni az ember kedvét, ha már 1 órányi nyersanyagot végignézett, de még semmi használható nem volt benne!
Ha nem akarsz vele baszkódni így utólag, akkor felesleges a gopro, arra jó a teló is, h lekapd ami nagyon kell.