Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1456757 alkalommal)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9075 Dátum: 2015. Január 09. - 21:37:40 »

Ha csak a GoPro ér vmit, akkor honnan tudod hogy túl van árazva — mihez képest? :nemtom:

...Itt még az ötödárú Mobius is jobb szerintem...

Az lcd nélküli kamerákkal az a gondom, hogy miképpen lehet beállítani a képet (hogy hová nézzen)? Vagy csak úgy sacckb?

A Sony átdobja a jelet a telefonodra, onnan nézheted.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #9076 Dátum: 2015. Január 10. - 12:33:00 »
OK, a Sony igen. De pl. a Mobius - amit én is nézegettem és egészen jónak találom - sajna nem. Autós kamerám van, mert azt kihasználom, annak van saját lcd-je. 
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #9077 Dátum: 2015. Január 10. - 13:34:11 »
Én ennyire nem értek hozzá, nem érdekelt. Van egy csőszerű olcsóbb kamerám, ami nekem megfelel, sőt sok is, mert alig használom. Jó képe van, hangja meg szinte nulla. Havernak van SONYja, nála láttam a technikát.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9078 Dátum: 2015. Január 10. - 21:56:12 »
Mint friss autótulajdonos kérdezem a nagy öregeket,
szokott téligumi-akció lenni tél végén?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #9079 Dátum: 2015. Január 10. - 22:01:26 »

Mint friss autótulajdonos kérdezem a nagy öregeket,
szokott téligumi-akció lenni tél végén?
Tél végén igen. Most még nem. Ilyenkor nyárit kell venni.
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9080 Dátum: 2015. Január 10. - 23:03:54 »
Köszi, úgy legyen!

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #9081 Dátum: 2015. Január 10. - 23:08:23 »

Köszi, úgy legyen!
Amikor legutóbb vettem még így volt :) De ha gondolod szívesen megkérdezem neked a gumisomnál.
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9082 Dátum: 2015. Január 10. - 23:31:43 »
Nem szükséges, majd nézegetem. :hat:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #9083 Dátum: 2015. Január 10. - 23:48:30 »
Szokott. Ha lement a nagy roham, és mindenki lecserélte a télit nyárira, akkor kell körülnézni.
Tavalyelőtt így sikerült egy szett "C"-s vattaúj téli gumi garnitúrát vennem bruttó 40 ezerért.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #9084 Dátum: 2015. Január 11. - 07:38:03 »
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=eGLhp7zQzjc" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=eGLhp7zQzjc</a>

Boldog két ikszet Marcsello!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #9085 Dátum: 2015. Január 11. - 09:59:31 »
OK, a Sony igen. De pl. a Mobius - amit én is nézegettem és egészen jónak találom - sajna nem. Autós kamerám van, mert azt kihasználom, annak van saját lcd-je.

Na igen, a kényelmet és a fícsöröket meg kell fizetni!

Most már konkrétabban tudok írni, mert pénteken érkezett egy Mobius a házhoz.  ;D
Most úgy érzem (bár még csak egy délutánt tudtam vele foglalkozni), hogy az egyetlen hátránya a többször ennyibe kerülő gépekhez képest csak a kontroll hiánya. Tehát amikor felveszel valamit, akkor nem látod, hogy mit rögzítesz, ahogy írtad is, úgy saccperkábé a felvenni kívánt dolog felé fordítod a kamerát, aztán majd PC-re vagy TV-re dugva kiderül, hogy mit vettél fel.
Én standard lencsével kértem, így nem olyan nagy a látószöge, mint a konkurenciának, ellenben még ez is akkora, hogy görbíti az egyeneseket. Nem annyira, mint egy halszem optika, de látható. Szóval ebből azt akarom kihozni, hogy ha 'nagyjából' a felvenni kívánt téma felé fordítod az eszközt, akkor a téma nagy valószínűséggel rajta is lesz a memóriakártyán. Szerintem ez nem olyan nagy lutri.
Amit inkább annak érzek az az, hogy mivel kontrollra nincs lehetőség a képernyő hiánya végett, így a mindenféle beállítások végeredménye is csak utólag, gépre dugva derül ki.
A kamera kétféle felvételi módot tárol a memóriájában. Ezt neked kell PC-n vagy Androidon összeállítani, majd rátenni a kamerára.  Ezután ezen két mód közt váltogatva tudsz videót rögzíteni. Módosítani nem tudod, csak ha ismételten rádugod az eszközt a pc-re.
Itt van pl az Advance Image setting fül képe.

Mint látható gyakorlatilag a három alapszínt egyesével is lehet állítgatni, vagy lehet választani előre megadott fehéregyensúly beállítást is, ha nem akarsz sokat pepecselni. Viszont hogy egy adott beállítás milyen képet eredményez, azt csak utólag tudod megnézni.
Szerintem ez a legnagyobb hátránya a ketyerének, hogy az adott beállításokat nem tudod azonnali élőképen csekkolni. Pedig tud webkamera is lenni és abban bíztam, hogy ebben az üzemmódban majd látni fogom a szoftveres állítgatás eredményét, de sajnos amíg webcam üzemmódban van, addig a feltöltőszoftver nem látja a kamerát. Tehát ki kell kapcsolni, setupolni a kívánt felvételi módot, majd visszakapcsolni és megnézni. Ha nem tetszik akkor a folyamat kezdhető előröl. Igazándiból ez az, ami sok időt fog elvenni, amíg megtalálom azt a beállítást, amit adott fényviszonyok között én jónak találok.
A beállításokat sablonként el lehet menteni, tehát ha mondjuk kikísérletezek egy jó beállítást napos időre, egyet felhősre, egyet pedig estére, akkor utána már ezekkel nem kell bajlódni, csak fel kell tölteni a gépre.
A kamera óriási előnye az ára. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás. Baromkodni, zsebre vágva magaddal vinni mindenhová nincs jobb. Ha netán baja lesz, akkor pedig nem buktál olyan rettenetesen sokat. Ja,  és a mikrofonja nagyon érzékeny ( a méretéhez képest természetesen)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Richie

• Törzstag
  • Visszatérő
« Válasz #9086 Dátum: 2015. Január 11. - 10:45:43 »
Sziasztok

Nem tudtam, hol lehet feltenni ezt a kérdést, beírom ide. Itt a fórumon hogy lehet saját mappát (témát) látrehozni a Te mit használsz? (Afféle bemutatkozás...) topic-ba?  ???
Az okos emberek hülyéskednek, a hülye emberek okoskodnak...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #9087 Dátum: 2015. Január 11. - 12:17:06 »
snake: Értem én, hogy ez korrekt árú kamera, de így tökölni vele az nem az igazi. Mondjuk egy változékony napon, reggeltől estig (amikor a fényviszonyok jelentősen változhatnak és nincs kéznél pc), akkor mi a kutyafüle van? Van rajta olyan automatikus funkció, amikor a kamera maga próbálja optimalizálni a felvételt a fényviszonyoknak megfelelően? Ha igen, milyen eredménnyel? Ha nem, akkor ez így elég zsenge használhatóság tekintetében:) 
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #9088 Dátum: 2015. Január 11. - 15:21:38 »
Ja, a képen látható állapotban pontosan ezt próbálja tenni, automata fehéregyensúly, a többi meg normál állásban. Szoftveresen egyébként is javítható utólag, mint sok más. Épp most próbáltam ki egy ingyenes szoftver utólagos stabilizáló képességeit. Persze tükörsima nem lett, de semmivel sem rosszabb a végeredmény pl a JVC addixxionnál, ami 90 ezer.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #9089 Dátum: 2015. Január 11. - 21:27:46 »
Achtung Achtung!

Valaki keresett kicsi tárhelyű memória kártyát!
A kezembe akadt a régi PalmTop-om karija. 16 MB Sd kártya. Ha aktuális, dobjon az illető egy pü-t.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici