Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 459369 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1095 Dátum: 2014. Február 19. - 13:44:36 »
Kíváncsi voltam otthon mennyit eszik a fájlszerver (amin a nyomtató is ül, meg minden, állandóan megy, minden családtag oda backupol naponta, akkor is ha nem tud róla :), stb). A motiváció az volt hogy lehet venni kellene valami pöpec kisfogyasztású cuccot, SSD, integrált CPU, mittomén, és azzal majd jól spórolunk áramot. Jelenleg egy 2x1GB hdd (RAID 1) ketyeg benne egy kétéves i3 procival, meg talán 4GB RAM.

Vettem egy közepes fogyasztásmérőt a Conradban, futott 2 hetet. A csúcsteljesítmény olyan 65W, a legalacsonyabb 35W, az átlag 38W. Azaz jelenlegi árakkal megeszik kb 300 forintot hetente. Mivel kapacitásra teljesen elég, sőt sok is, az új vas meg nem állna meg 100eFt alatt, azaz ha lemenne modjuk a felére a fogyasztás, akkor több mint 10 év alatt térülne meg. Szóval marad a régi.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1096 Dátum: 2014. Február 19. - 18:35:48 »
Ez igen! Bárcsak tudnék sok esetben én is (új telefon, tablet, gép) így gondolkodni. Csak nekem itt jön be az "elragadtatás-faktor". Nézelődöm a kütyü iránt (mondjuk azt jó alaposan, az ár-érték arányt előre, a nevet hátra helyezve a rangsorban), még többet nézelődöm, megnézem az összes fellelhető cikket/tesztet/videót róla. 2 hét múlva már meg tudnám ölni azt, aki megkérdőjelezi a szükségességét.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1097 Dátum: 2014. Február 19. - 18:49:29 »
Vettem egy közepes fogyasztásmérőt a Conradban, futott 2 hetet. A csúcsteljesítmény olyan 65W, a legalacsonyabb 35W, az átlag 38W. Azaz jelenlegi árakkal megeszik kb 300 forintot hetente. Mivel kapacitásra teljesen elég, sőt sok is, az új vas meg nem állna meg 100eFt alatt, azaz ha lemenne modjuk a felére a fogyasztás, akkor több mint 10 év alatt térülne meg. Szóval marad a régi.

Ha egy NAS megfelelő lenne, akkor azért van a piacon 1-2 alternatíva, ami jóval olcsóbb, mint 100 eFt. A 2x1 TB adott, így "csak" egy jó NAS kell. Pl. egy Synology vagy QNAP.

A DS213j (http://www.synology.com/hu-hu/products/overview/DS213j) kb. 60 eFt és kb. 20W a fogyasztása. Emellé kap az ember rengeteg szolgáltatást is.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1098 Dátum: 2014. Február 19. - 19:56:30 »
Ezen milyen oprendszer fut? Gondolom valami Linux, de azért a biztonsági frissítések jönnek olyan gyakorisággal, mint egy Debian/Ubuntu? Elvileg szimpatikus, csak még soha nem használtam ilyet.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1099 Dátum: 2014. Február 19. - 20:17:08 »
Ezen milyen oprendszer fut? Gondolom valami Linux, de azért a biztonsági frissítések jönnek olyan gyakorisággal, mint egy Debian/Ubuntu? Elvileg szimpatikus, csak még soha nem használtam ilyet.

ez egy másik alternatíva, ez még olcsóbb is: http://www.qnap.com/en/index.php?lang=en&sn=822&c=351&sc=514&t=523&n=19603

a munkahelyemen használunk QNAP cuccokat, igaz azok már 4-8 bay-es változatok.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1100 Dátum: 2014. Február 20. - 20:43:33 »
Urak!

HP probook 4515s netbookom hűtő ventije állandóan megy. Proci 40 egynehány fok körül ingadozik, de a venti állandó, magas fordulaton megy.
A cuccot szétszedtem, ventillátort kipucoltam (nem volt olyan vészes), BIOS-ban gyakorlatilag sz.rt se lehet állítani.
Mit tehetek még?
(Kérlek titeket szájbarágósan válaszoljatok, csak ugatom a témát).

Köszönöm!

Gianni
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1101 Dátum: 2014. Február 24. - 07:27:23 »
Ugyanez van az én Asus laptopommal. Eléggé körbejártam a témát kb. egy 9 hónapja, nem tudtam ellene tenni semmit.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1102 Dátum: 2014. Február 24. - 07:35:27 »
Céges Samsungon van erre egy alkalmazás, abban állítható a venti működése.
Tiétekben nincs erre sw vagy opció a BIOSban?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1103 Dátum: 2014. Február 24. - 07:45:07 »
Biosban nincs rá opció. Esetleg egy bios frissítéssel lenne. Nemtudom...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1105 Dátum: 2014. Február 24. - 13:29:15 »
Nagyon köszi a segítséget, de ezt hiába állítom, semmi számomra pozitív következménye nincs. Enabled, Disabled egykutya. Venti csak fütyül.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1107 Dátum: 2014. Február 24. - 13:55:53 »
Lehet, de nem találtam olyan sw-t ami működne is. Nemtudom. Passz.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1108 Dátum: 2014. Február 24. - 14:08:24 »
Nem.
Itt azt állítod be, hogy a ventilátor folyamatosan pörögjön-e, ha tápegységről megy a NB.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1109 Dátum: 2014. Február 24. - 14:12:07 »
Nem.
Itt azt állítod be, hogy a ventilátor folyamatosan pörögjön-e, ha tápegységről megy a NB.

Ok.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici