Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 459370 alkalommal)

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1110 Dátum: 2014. Február 25. - 08:58:46 »
Sziasztok!

Itt foglalkoztok olyan gyermetegebb dolgokkal is, mint böngészőprobléma (reklámhegyekek zúdít rám), vagy csak komolyabb témákat lehet felvetni?  ;D

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1111 Dátum: 2014. Február 25. - 09:03:41 »
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1112 Dátum: 2014. Február 25. - 09:06:07 »
Sziasztok!

Itt foglalkoztok olyan gyermetegebb dolgokkal is, mint böngészőprobléma (reklámhegyekek zúdít rám), vagy csak komolyabb témákat lehet felvetni?  ;D

Elég nagy probléma!

Spybot-ot futass ( ingyenes )
S adblock-ot telepíts!

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #1113 Dátum: 2014. Február 25. - 09:22:09 »
Hogy mekkora probléma nem tudom, mert nem értek hozzá, de kurva idagesítő, az biztos.  >:( Megpróbálom az általad leírtakat, remélem sikerül rendbe tennem. Mondjuk nem ártana már egy újratelepítés sem... Köszönöm a tanácsot!

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1114 Dátum: 2014. Február 25. - 09:25:29 »
Hogy mekkora probléma nem tudom, mert nem értek hozzá, de kurva idagesítő, az biztos.  >:( Megpróbálom az általad leírtakat, remélem sikerül rendbe tennem. Mondjuk nem ártana már egy újratelepítés sem... Köszönöm a tanácsot!

Sok sikert

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1115 Dátum: 2014. Február 25. - 10:47:46 »
A következőket javasolnám:

1. Firefox letöltése, Mozilla hivatalos letöltőoldaláról (amiben nincs semmi extraság meg ilyesmik). Szubjektív hogy ki mit szeret, de a Firefox sok kiterjesztéssel rendelkezik, ami segít a problémádon.

2. Következő kiterjesztések felrakása: Adblock Plus (kiszűri a hirdetéseket), Ghostery (követőoldalak ellen), NoScript (csak az a script fut amit engedélyezel). Utolsóval némi kényelmetlenség jár, mert manuálisan kell majd engedélyezni dolgokat, de SZVSZ ezért bőven kárpótol hogy gyorsabb lesz minden, mert nem fut a kismillió felesleges bigyó.

Ha oprendszer újratelepítés, akkor már elgondolkoznék egy linuxon (ha nincs vmi kizáró ok, pl olyan játék vagy alkalmazás amihez Windows kell). Pl Xubuntu. Múlt héten egy számítástechnikai analfabéta kollégám rakta fel, és élvezi :)

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #1116 Dátum: 2014. Február 25. - 11:25:24 »
Javasolnám még a Flashblock telepítését is.
Linux-ból pedig lehetne a Linux Mint is.
Novaculum habeo.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1117 Dátum: 2014. Február 25. - 11:34:56 »
...vagy Lubuntu, ha gyengébb a gép. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #1118 Dátum: 2014. Február 25. - 13:06:06 »
Na, otthon akkor lesz dolgom bőven, köszönöm a javaslatokat. Érdekes egyébként, hogy pont a firefox csinálja ezt a problémát, ezért átmeneti megoldásnak felraktam a Google Chrome-ot.
Op. rendszerből valószínűleg marad a windows, ezt "ismerem", ezt látom mindenhol, ahol számítógéppel kell dolgoznom. Mondjuk igazából már egy új laptop kéne, mert a jelenlegi több sebből is vérzik, meg hát nem mai gyerek. A Linux számomra fekete ló, biztosan jó, de nem tudom, mivel kompatibilis, mivel nem, hogy kell használni, ezért nem vágnék bele... Így is szenvedünk otthon, mert a tablet-telefonok androidon futnak, a laptop windows, meló windows, ha bevállalnék egy harmadik op.rendszert, agyon is lennék csapva!  :fetreng:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1119 Dátum: 2014. Február 25. - 13:17:55 »
A Linux számomra fekete ló, biztosan jó, de nem tudom, mivel kompatibilis, mivel nem, hogy kell használni, ezért nem vágnék bele... Így is szenvedünk otthon, mert a tablet-telefonok androidon futnak, a laptop windows, meló windows, ha bevállalnék egy harmadik op.rendszert, agyon is lennék csapva!  :fetreng:
Realisztikusan: a Linux sok esetben rengeteg kompromisszummal jár. Amikor egy GPS vagy hasonló kütyü frissítése Windows alatt (elvileg) pár kattintás, Linux-szal gyakran macerás, hosszú, vagy lehetetlen (kivéve, ha virtualizált környezetben futtatsz alatta egy Windowst :D). Ezt úgy mondom, hogy nekem csak Linux van, több mint másfél évtizede, és imádom.

De. A Linux pont abban jó, hogy nem telik meg random szeméttel és spyware-el a géped. Itt se kizárt, de sokkal ritkább, ha pár normális szabályt betartasz. Gyakorlatilag ha felraksz egy Linuxot, és rendszeresen frissíted (ami lehet automatizált is, többé-kevésbé), akkor az 5 év múlva is kb ugyanúgy fog működni. Az a "belassulás", amivel a Windows szinte minden környezetben (kivéve nagyon lezárt és jól menedzselt vállalati) küzd, Linux alatt ismeretlen.

Ha ki akarod próbálni, mennyire idegen, akkor vannak ún. Live disztribúciók (pl (X)ubuntu) amiket felpakolsz egy USB drivera, és azzal bootolsz.

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #1120 Dátum: 2014. Február 25. - 13:48:51 »
Ez a bootolás nekem olyan, mint a sarki talponállóban a kommersz pálinka: izgalmasan hangzik, de nem próbálnám ki!  :D
Első körben igyekszem orvosolni a jelenlegi problémákat, aztán, ha telepítésre/új gép vásárlására kerül a sor, akkor belemélyedek jobban a dologba.
Köszi még egyszer a sagítséget, ha nem sikerül/nem boldogulok, úgyis jelentkezem.  :crazy:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1121 Dátum: 2014. Február 25. - 19:02:25 »
Amikor egy GPS vagy hasonló kütyü frissítése Windows alatt (elvileg) pár kattintás, Linux-szal gyakran macerás, hosszú, vagy lehetetlen (kivéve, ha virtualizált környezetben futtatsz alatta egy Windowst :D).
:+1:  jó példa erre: telefon rootolás. Linux alatt már az ADB-t is külön konfigurálni kell. Ugyanez Windows alatt egy kattintás...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1122 Dátum: 2014. Február 25. - 19:15:52 »
Azert nem egy nagy kaland az adb belovese. Jól dokumentált, van vagy 1 perc se...
Onnantól meg...

Adb reboot bootloader
Flash recovery recovery.img
Recoverybol meg egy jófele chainfire által legyártott file.

(Persze ehhez az kell, hogy Nexus legyen, de Android estében én igen racionális választás, igen-igen racionális)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1123 Dátum: 2014. Február 25. - 19:22:04 »
Azert nem egy nagy kaland az adb belovese. Jól dokumentált, van vagy 1 perc se...
Onnantól meg...

Adb reboot bootloader
Flash recovery recovery.img
Recoverybol meg egy jófele chainfire által legyártott file.

(Persze ehhez az kell, hogy Nexus legyen, de Android estében én igen racionális választás, igen-igen racionális)

Báár nem vagyok holt sügér az Androidhoz, de az android rootolását, s egyéb ínyencségeit, ráhagyom azokra akik már tettek ilyet.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1124 Dátum: 2014. Február 26. - 06:21:12 »
Persze ehhez az kell, hogy Nexus legyen, de Android estében én igen racionális választás, igen-igen racionális
És akinek jófajta noname kínai van?! Sajnos ezekhez max a gyári ROM-ot lehet megtalálni...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici