Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 459374 alkalommal)

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1125 Dátum: 2014. Február 26. - 08:37:28 »
Megcsináltam a Kezdőmókus által javasolt lépéseket, úgy néz ki rendbejött a dolog. Lefuttattam a spybot-ot is, talált rendesen nem oda való dolgokat. Köszönöm mindenki segítségét!
Viszont valami most idegesít: éjszakára elindítottam az avast antivírust (ingyenes verzió), ami szintén talált piszkosságokat, majd ezek törlése után (már reggel) újraindítást kért. Semmi nem jött be, csak a kék képernyő, és DOS-hoz hasonló stílusban/formában zajlottak az események. Itt is elkezdte futtatni magát, megint talált valami(ke)t, majd a szokásos lehetőségek közül (kilép, karanténba helyez, stb.) én a mind töröl verziót választottam. Kiírta, hogy pár dolgot törölt, majd újra elkezdte futtatni magát. Ekkor otthagytam, mert indulnom kellett melóba.
Lehet ostobát fogok kérdezni, mert tényleg nem értek hozzá, de a mind töröl lehetőség ugye nem azt jelenti, hogy a számítógép egész tartalmát törlöm? Út közben jutott eszembe a dolog, és annyira magamba beszéltem, hogy muszáj rákérdeznem, még ha totál idiótának is néztek, mert nem hagy nyugodni a gondolat.
Szóval, ha valaki ért ehhez a részéhez, az kérem csillapítsa a bizonytalanságomat. Előre is köszönöm!

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1126 Dátum: 2014. Február 26. - 09:24:54 »
Nem fogja a szg teljes tartalmát törölni. Remélem.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1127 Dátum: 2014. Február 26. - 09:42:12 »
Hát én csak karanténba kűldőm őket.
 :bocs:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #1128 Dátum: 2014. Február 26. - 17:15:40 »
Nem törölte le az egész rendszert. :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1129 Dátum: 2014. Február 26. - 17:44:10 »
Jól is nézne ki, ha egy elvileg hasznosnak szánt program legyalulná a rendszert.

Mindenesetre ha eddig nem csináltál biztonsági mentéseket (backup), akkor az ilyen élmények hasznosan tudják motiválni az embert hogy elkezdje.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1130 Dátum: 2014. Február 26. - 19:28:19 »
Jól is nézne ki, ha egy elvileg hasznosnak szánt program legyalulná a rendszert.

Mindenesetre ha eddig nem csináltál biztonsági mentéseket (backup), akkor az ilyen élmények hasznosan tudják motiválni az embert hogy elkezdje.

Ha legyalulta akkor meg már minek?  :bor: :sör: :fetreng:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1131 Dátum: 2014. Február 27. - 10:25:30 »
ha eddig nem csináltál biztonsági mentéseket (backup), akkor az ilyen élmények hasznosan tudják motiválni az embert hogy elkezdje.
Életem első külső merevlemezét egy tömeges adatvesztés után vettem  :fejtor:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1132 Dátum: 2014. Február 27. - 11:05:49 »
Életem első backup-szoftverét egy elképesztő mázli után vettem.  :hurra:

Régen sok havonta csináltam csak mentést. Az egyik ilyen backup utáni napon, egyszercsak munka közben, késő délután megállt a kurzor, se té se tova. Még aznap este megvettem a halott vinyó utódját (mondjuk emiatt elég drága volt, de örültem, hogy kapni este nyolckor), betettem a helyére, beleköltöztem és azonnal beállítottam egy mindennapi mentést.

Ha egy nappal korábban áll meg a HDD… hú, nem is tudom, mi lett volna… mit mondok a megrendelőknek… nincs leadás, nincs kiadvány, se semmi… halál.
Nincs mentés, és nincs mentség sem.

Pedig én is tudtam régesrég, hogy az adatbiztonságra úgy kell gondolni, hogy mi lenne, ha most, ebben a pillanatban elveszne mindaz, amiről nincs másolatod.

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #1133 Dátum: 2014. Február 27. - 13:09:05 »
Én azt sem tudom, mi az a backup...  :whoops:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1134 Dátum: 2014. Február 27. - 13:20:12 »
Pedig én is tudtam régesrég, hogy az adatbiztonságra úgy kell gondolni, hogy mi lenne, ha most, ebben a pillanatban elveszne mindaz, amiről nincs másolatod.
Gyakorlatban a tapasztalatom szerint csak az működik, ha a backup automatizált (szépen elindul a háttérben néha, pl naponta) vagy félig automatizált (amikor alkalmasak a körülmények, pl saját hálózaton vagy, akkor feldob egy ablakot hogy ő most backupolna, majd szól ha kész, addig legyél szíves nem kikapcsolni). Minden másból az lesz, hogy elmarad a backup.

Régebben kísérleteztem olyannal hogy a szerver küld egy e-mailt a felhasználónak ("a legutóbbi backupod több mint X napos"), de ez se vált be. Inkrementális backup (pl valami rdiff-alapú) ma már olyan gyors, hogy nincs értelme nem automatizálni.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1135 Dátum: 2014. Február 27. - 13:23:21 »
Ellenben, egy rosszúl beállított backuppal elég hamar le lehet csökkenteni a szabad tárkapacitast is. S akkor a fagylalt visszanyal.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1136 Dátum: 2014. Február 27. - 13:29:35 »
Mindig külső eszközre megy a backup. Csináltam magamnak egy scriptet, lementi azt az 1 gigát, ami igazán fontos a külső diszkre/hálózati meghajtóra és kész.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1137 Dátum: 2014. Február 27. - 13:32:13 »
Ellenben, egy rosszúl beállított backuppal elég hamar le lehet csökkenteni a szabad tárkapacitast is. S akkor a fagylalt visszanyal.
:nemtom: Ma, amikor már több TB-os hdd-ket lehet venni elég olcsón, egy mezei felhasználó egyszerűen nem tud annyi adatot generálni, hogy egy inkrementális backuppal telerakja. Itt a hangsúly persze azon van, hogy csak a személyes dolgokat backupoljuk, letöltött filmeket & ilyesmiket nem, mert minek.

De ha vki tele is rakja a hdd-t, akkor sem történik semmi, leáll a backup, megvakarjuk a fejünket hogy mi a túró történt, aztán beállítjuk rendesen. Szóval teljesen veszélytelen dologról van szó, emiatt nem kell félni a backuptól.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1138 Dátum: 2014. Február 27. - 13:33:42 »
Ellenben, egy rosszúl beállított backuppal elég hamar le lehet csökkenteni a szabad tárkapacitast is. S akkor a fagylalt visszanyalt.
:nemtom: Ma, amikor már több TB-os hdd-ket lehet venni elég olcsón, egy mezei felhasználó egyszerűen nem tud annyi adatot generálni, hogy egy inkrementális backuppal telerakja. Itt a hangsúly persze azon van, hogy csak a személyes dolgokat backupoljuk, letöltött filmeket & ilyesmiket nem, mert minek.

De ha vki tele is rakja a hdd-t, akkor sem történik semmi, leáll a backup, megvakarjuk a fejünket hogy mi a túró történt, aztán beállítjuk rendesen. Szóval teljesen veszélytelen dologról van szó, emiatt nem kell félni a backuptól.

Erről beszélek.

Jol kell beallotani

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #1139 Dátum: 2014. Február 27. - 13:34:28 »
Én azt sem tudom, mi az a backup...  :whoops:

Rágugliztam Neked:  ;D

« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 27. - 14:00:13 írta Rotbart »
Novaculum habeo.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici