Idézetet írta: cbandi - 2014. Március 27. - 21:32:59Idézetet írta: Penge - 2014. Március 27. - 17:37:04... és érdekes módon ez eddig az egyetlen telefon/tablet amivel OBDII-n tökéletesen és hibamentesen tudok kommunikálni a kocsim ECU-jával...Mesélsz erről kicsit bővebben?Milyen programmal és mit csinálsz a kocsiddal?Milyen kocsival?Végül is mesélhetek, bár tudom pontosan, hogy Malacot, meg edrose-t :-) (és még ki tudja még kit, két borotválkozás közt), baromira nem fogja érdekelni a téma, de hátha kedvet kapnak... Mondjuk asszem az átlag autóst sem, normálisan üzemelő mondjuk 100 LE-s kocsival igazából nem sokra megy a kiolvasott adatokkal. Mondjuk ha nincs fedélzeti számítógép, vagy van de egy új analóg v. digitális műszerfal kell amin megjelennek az érdekfeszítő adatok... Mindenesetre a kiolvasható adatok és azokból kalkulált okosságok tárháza nem szűkös! Kérdéseidre:A Palmer (www.palmerperformance.com ) cuccait vettem meg androidra, illetve töltöttem le PC-re.A vas pedig egy RSOctavia egyedi alkatrészekkel és átírt táblákkal (programmal) A kocsival jelenleg nem csinálok semmit, átlagos napi használatban van, jól megy, jól fogyaszt, jó lett a motor karakterisztikája, egy kis finomhangolás még ráférne, talán kapja is hamarosan. Az ODBII csatolóról ill. a protokolokról ír a Palmer is az oldalán, ha érdekel, nekem még rejtély, mitől instabil mindennel, kivéve a kínai ulefon telóval, amivel már hetek óta tökéletes... Az adapter+program egyébként kb. ekvivalens azzal, mint amikor rádugják a márkaszervízben a "gépre", plusz egy halom extra szolgáltatás androidnak, okostelónak köszönhetően (szórakozás- 1/4 mérföldes drag, versenypálya bejárás g adatokkal, illetve valós idejű adatrögzítés, ami kint az úton komoly diagnosztikai lehetőség, az álló műhelyhez képest.
Idézetet írta: Penge - 2014. Március 27. - 17:37:04... és érdekes módon ez eddig az egyetlen telefon/tablet amivel OBDII-n tökéletesen és hibamentesen tudok kommunikálni a kocsim ECU-jával...Mesélsz erről kicsit bővebben?Milyen programmal és mit csinálsz a kocsiddal?Milyen kocsival?
... és érdekes módon ez eddig az egyetlen telefon/tablet amivel OBDII-n tökéletesen és hibamentesen tudok kommunikálni a kocsim ECU-jával...
Hogy nem Nexus.