Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 459917 alkalommal)

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1260 Dátum: 2014. Április 26. - 08:48:11 »
Van Windows 8.1-re Tapatalk. Egy ideje biztos, én ma kerestem rá Store-ban és lám...
Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1261 Dátum: 2014. Április 26. - 09:59:28 »
Az én xubuntum. Szerintem maradok az elementary os után itt.

http://kepfeltoltes.hu/140426/Screenshot_-_2014-04-26_-_09.55.13_www.kepfeltoltes.hu_.png
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1262 Dátum: 2014. Április 26. - 10:44:09 »
Jó néz ki.
Mindig szerettem az ilyeneket, de valahogy hasznalni mindig az XP stylehoz kozeli kinezetet allitottam be (alul a menu stb.)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1263 Dátum: 2014. Április 27. - 12:14:19 »
Milyen wireless routert vegyek, ha a legfontosabb hogy
1. nagy hatótávja legyen (beszórjon egy kb 20–30m átmérőjű kört egy tégla/Ytong épületben),
2. menjen rajta valami nyílt cucc, pl dd-wrt, de akármi hasonló jó?
Alapból a jó öreg Linksys WRT54GL lenne a választás, de gondolkozom egy Asus RT-AC66U vásárlásán is, csak hát az 2x annyi pénz.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1264 Dátum: 2014. Április 27. - 13:11:04 »
Több felső kategóriás Asusom is volt, de fél éven belül mindegyik bedobta a kulcsot, én is untam már a gariztatást.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1265 Dátum: 2014. Április 27. - 13:28:24 »
Itthon egy TP-Link WDR-3600-ot használok OpenWRT-vel, kicsit gyengébb az antennája, mint a WRT54GL-nek.
Melóban egy Draytek van, ennek erősebb az antennája, de 3x annyiba kerül, mint a WDR-3600.

1. nagy hatótávja legyen (beszórjon egy kb 20–30m átmérőjű kört egy tégla/Ytong épületben),
Alapból a jó öreg Linksys WRT54GL lenne a választás, de gondolkozom egy Asus RT-AC66U vásárlásán is, csak hát az 2x annyi pénz.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1266 Dátum: 2014. Április 27. - 13:37:55 »
Nekem az Asus rt-n16 nagyon bevált.  3 antenna. Adja az ívét. Tomatoval ha akarom 2 megával is húzza a torrentet.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1267 Dátum: 2014. Április 27. - 13:47:13 »

Nekem eddig a legjobb tapasztalataim a netgear, tp-link es az ea sorozatu linksys/cisco routerekkel volt. Dlink, asus volt meg, de volt veluk gond. Ha fontos a wake on lan akkor nehany linksys szinten felejtos, mert kiszurik a magic packetet. Mindenkepp olyat vennek, ami tudja parhuzamosan az 5 gigat is, az se baj, ha van felho szolgaltatas (pl ea sorozat) foleg azert mert lassan megszunik az osszes ingyenes dns szolgaltatas.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1268 Dátum: 2014. Április 27. - 13:51:02 »
Három Dlinkem volt mind behalt, már egy ideje Netgear van, picit jobb fajta és minden zökkenőmentes.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1269 Dátum: 2014. Április 27. - 13:55:08 »
Alapból a jó öreg Linksys WRT54GL lenne a választás.
Tomato-val módosítva a miénk most lesz 6 éves. Eddig gond nélkül üzemelt.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1270 Dátum: 2014. Április 27. - 14:47:11 »
az se baj, ha van felho szolgaltatas (pl ea sorozat) foleg azert mert lassan megszunik az osszes ingyenes dns szolgaltatas.
Elmagyarázzátok, hogy mi az a felhő szolgáltatás és hogyan tudom kiváltani vele a DynDNS-el futó otthoni szervert?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1271 Dátum: 2014. Április 27. - 15:11:20 »
Dropbox, copy, stb..

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1272 Dátum: 2014. Április 27. - 21:15:47 »
az se baj, ha van felho szolgaltatas (pl ea sorozat) foleg azert mert lassan megszunik az osszes ingyenes dns szolgaltatas.
Elmagyarázzátok, hogy mi az a felhő szolgáltatás és hogyan tudom kiváltani vele a DynDNS-el futó otthoni szervert?

pl. az EA sorozatú Linksys/Cisco cuccokra az alap firmware mellett létezik egy Cisco Connect Cloud firmware is. Ha ezt használjuk, akkor bárhol, bármikor elérhető és menedzselhető a router, nem kell tudnod a router fix IP címét, vagy nem kell használnod dns szolgáltatót. emailcím+jelszóval azonosítod magadat, és már látod is a routered adminisztrációs felületét. Az EA sorozat mellett van a DLink-nek, Asus-nak is ilyen routere.

egy kis infó az ea sorozatról: http://computerworld.hu/cio/otthoni-halozat-a-felhobol.html

https://www.youtube.com/watch?v=8K6ViVKKxng
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1273 Dátum: 2014. Április 27. - 21:28:36 »
Dropbox, copy, stb..
A felhőt értem, csak nem tudom hogy kapcsolódik a router ehhez, mi a különbség ahhoz képest hogy a dropboxot használják kliensek, hol jön be a router.

emailcím+jelszóval azonosítod magadat, és már látod is a routered adminisztrációs felületét
Akkor, ha jól értem ez az adminisztrációt könnyíti meg, de ha van olyan cuccom ami egy fájlszerveren megy, DynDNS-el találom meg, és nem akarom az adatokat felhőbe rakni, akkor ez számomra nem megoldás?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1274 Dátum: 2014. Április 27. - 21:32:16 »
Dropbox, copy, stb..
A felhőt értem, csak nem tudom hogy kapcsolódik a router ehhez, mi a különbség ahhoz képest hogy a dropboxot használják kliensek, hol jön be a router.

emailcím+jelszóval azonosítod magadat, és már látod is a routered adminisztrációs felületét
Akkor, ha jól értem ez az adminisztrációt könnyíti meg, de ha van olyan cuccom ami egy fájlszerveren megy, DynDNS-el találom meg, és nem akarom az adatokat felhőbe rakni, akkor ez számomra nem megoldás?

ha van egy felhős routered, akkor ugyebár nem kell pl. dyndns. a router így is simán menedzselhető, tehát a router mögötti saját hálózatodhoz is hozzáférsz távolról, csak portforwardingon múlik a dolog.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici