Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 462645 alkalommal)

Nem elérhető PaT

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1830 Dátum: 2014. Október 15. - 10:55:29 »
Penge!

Emlékszem, hogy több SSD-t próbáltál. Melyik vált be végül?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1831 Dátum: 2014. Október 15. - 14:06:53 »
PaT- Mindegyik, kivéve a legnagyobb sztár az OCZ. Azok mind behaltak nálam akár 30e akár 120e... volt belőlük vagy fél tucat mind különböző...
Legolcsóbb, legrégebbi A-Data azóta is 0-24 repesztenek minden gond nélkül. Samsung és Intel is van, mind kifogástalan, de a tesztek szerint nálam a legkisebb, a legolcsóbb, a leggyorsabb (A-Data).

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1832 Dátum: 2014. Október 20. - 16:50:45 »
Nem számítógép, de szerelés, ezért remélem nem nagyon off: tud vki olyan online csavarboltot, ahol van nagy választék, de a minimális rendelés nem 500 darab meg ilyesmik? Csavarkészleteim fogytán, olyasmik kellenének mint M4 menetes betét (DIN 7965), vagy különféle belső kulcsnyílású csavarok kis méretekben (DIN 912), de barkácsboltba nem akarok járni utána (teljesen random hogy mi van és mi nincs készleten), találtam mindenféle online boltokat de a minimális mennyiség elég nagy, én kb 20at/50et rendelnék egyféléből.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1833 Dátum: 2014. Október 21. - 12:17:12 »
Faborynál kb. minden van, személyesen egy-egy darab is, a webáruház bazinagy, most nem nézném végig: http://fasteners.fabory.com/eCache/HUN/10/063.html
Ha megírod, merre szoktál járni, biztos lesz valaki, aki tud ajánlani széles választékú boltot. Én pl. a Felka utcait szerettem régen: http://www.csavarbolt.hu
Ez híres még, személyes tapasztalatom nincs: http://shop.menet-trend.hu/termek/?c=14

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1834 Dátum: 2014. Október 21. - 12:33:11 »
Kösz, de Faborynál is 100 db a kiszerelés.

VII-XIV kerületekben szoktam járni, ritkábban a XVIIben, de tágan értelmezett Belváros mind jó. Csak az a gondom a nem webes boltokkal, hogy ott se hoznak olyasmit amit nekik is 100assával kell megvenni a nagykertől, és félévente elfogy belőle három :(

Nem elérhető zolzozo

• Törzstag
« Válasz #1835 Dátum: 2014. Október 21. - 15:13:40 »
Kezdőmókus, Zuglóban az Erzsébet kir-né útja és Nagy Lajos kereszteződéstől kb. 2-300 méterre a XV. kerület felé van egy kifejezetten csavarbolt. Lehet, hogy egy próbát megérhet.

Nem elérhető seebass

• Törzstag
« Válasz #1836 Dátum: 2014. Október 26. - 09:31:46 »
Sosem volt szürkeimportos Apple cuccom, szóval az európai/amerikai szabványok közti különbség nem lehet ok.
Nem mondtam, hogy neked az volt.
Azt allitottam, hogy az altalad allitott "Apple rugalmasan kezeli a wifi szabvanyokat" nem igaz.
Az apple wifi csatlakozasi problemak lehetseges okai, szurke import (USA szabvany) - tele voltak a problemakkal a forumok. Ill. magaban az IEEE802.11-ben levo nem teljes visszafele kompatibilitas. Pontosabban a regi rendszerek limitacioja. Peldaul szerintem. Vagy csak szimplan "elromlott" a hw.
Nekem meg soha nem volt semilyen wifi problemam semilyen apple cuccal es nem hasznalom a sajat wifi routeruket pl. De nem is keverem a kulonbozo wifi generaciokat halomra a sajat halozatomban.

Nem elérhető seebass

• Törzstag
« Válasz #1837 Dátum: 2014. Október 26. - 09:47:48 »
Köszi seebass!

Ami a gyakorlatot illeti, szerintem nem egészen úgy van, ahogy leírtad, a repeater több üzemmódra is paraméterezhető. A 2-es pontban leírt, van olyan üzemmód, ahol ugyanazt a jelet ugyanabban a csatornában ugyanúgy továbbítja, egy az egyben ugyanazokkal az útválasztókkal, paraméterekkel, mint a router. ( ütközés itt azért nincs, mert egy kliens vagy-vagy alapon csatlakozik. Igazából itt van szerintem a gond, az útválasztás eljárásában kliens oldalon, nem a térerővel vagy a hirtelen térerő eséssel a mobilok mozgása miatt.

Mint írtam ez egy üzemmód és szépsége, hogy a mezei user egy darab AP-t lát a teljes lefedettség alatt. A másik szépsége, hogy tökéletesen működik az általunk használt pont fele mobil eszközzel... Persze diagnosztikai eszközökkel látszik pl., hogy a sávszél feleződik, azonban ez bevállalható a lefedettség növelése érdekében. A diagnosztikai eszközök amúgy nem támasztják alá, amit írtál és nem ez a probléma, hanem, az, hogy egyes kliensek nem tudják kezelni az egyik AP-ról a másikra való átugrást folyamatos adatfolyam meellett.  Szerintem simán paraméterezés kérdése a mobilban található csipre, azonban erre a mezei usernek nincs lehetősége androidban.  Egy másik üzemmódban, a repeaterek külön SSID-t kapnak, mintha egy külön AP lenne (ugyanúgy repeater mód, de nem AP mód). Ez esetben jön az a jelenség, amit 2-es pontban írtál, azonban itt mind a 8 eszköz teljesen megfelelően működik ( routerről lekapcsolódnak, majd felkapcsolódnak a repeaterekre szépen külön-külön) Ennek csak annyi a rákfenéje, hogy minden AP-ra legalább egyszer be kell loginolni, ami ha rendszeres userekről van szó nem gond, illetve a lefedettségben lesznek ideiglenes "holtpontok" a repeaterek elhelyezésétől függetlenül és ez a "vendégeknek" már lehet kényelmetlen... Ami ez esetben szintén zenész érdekes: egyes mobil készülékek folyamatosan pásztázzák és keresik a jobb jelet ( és ha találnak váltanak), mig más készülékek csak az adott jel elvesztése után keresik csak az éppen kedvezőbb AP-t. Ez is tuti paraméterezés kérdése és ugyanolyan verziószámú androidban, de más gyártónál megfigyelhető a más, más tulajdonság.

Közben annyi fejlemény lett az ügyben, hogy elértem egy cimborámat, aki hálózatok telepítésével foglalkozik, aki azt mondta, hogy hehe kb. tudja mi a gond és jön egy kalapáccsal és megoldja... kiváncsi leszek.  Az elmondásából arra tippelek, hogy vagy a router vagy a repeterek kapnak egy egy kicsit átparaméterezett firmware-t, de lehet, hogy csak a routeren kell bepipálni egy DHCP kompatibilitási opciót ( amilyen opció szerintem jelenleg nincs) :-) Szóval megoldódni látszik...

Visszatérve a szabványra ( hardver) és paraméterezésre (szofver). Ezek szerint a kettő mégis független... és ezek szerint a gyártóknál paraméterező szoftvermérnökök kb. annyira balfékek, mint én mezei user...

Lett megoldasa az ugynek?:) CSak kivancsisag.
En csak erintolegesen foglalkozom wifi-vel, en inkabb nagyobb halozatok RF tervezesevel foglalkozom:)
Lehet tenyleg csak parameterezes (volt) a problema, a radios dolgokat csak azert irtam, hogy az is lehet gond.
Pl. amit irsz, hogy a repeter ugyanabban a csatornaban sugaroz, mint az AP. Elhiszem, hogy van ilyen, csak nem nagyon ertem, ezt vajh hogy allitja be a mezei user. Itt a gond ugyanis a repeater gerjedese. Mivel ez egy ugyanazon csatornan mukodo erosito, ezert a bejovo es kimeno jel szeparaciojanak min. 10dB-vel nagyobbnak kell lennie mint az erositesnek.
Egy wifi cellahatar ahol meg van ertelme erositeni, mert van throughput, ott az RSSI kb. -70dBm koruli mig a kimeno jel maximuma +20dBm, ergo kellene egy 100dB-s minimum szeparacio a repeater bementen es kimeneten. Ez azokkal az omni antenakkal, egymastol par cm.-re nem tudom elkepzelni hogy tud mukodni. Es, hogy lesz beallitva.

Az Android egy meglehetosen toredezett rendszer, raadasul hiaba ugyanaz a verzio, a kulonbozo gyartokra sajat magukra szabjak es tok mas a default parameterezes. Ezen kivul amit emlitettem, hogy mobil eszkozokben a wifi hw-t nem igazan minosegellenorzott. Igy eleg nagy a szoras. (pl. ugyanazon verzio, ugyanazon hw-en, hatar RF korulmenyek kozott, az egyik eszkozon boszen mukodik, masik eppenhogy, harmadik meg leakad a halozatrol. Ugyanazon gyarto ugyanazon hw, ugyanazzal a sw versioval.)

Nem elérhető seebass

• Törzstag
« Válasz #1838 Dátum: 2014. Október 26. - 09:50:02 »
Sosem volt szürkeimportos Apple cuccom, szóval az európai/amerikai szabványok közti különbség nem lehet ok.
Azt allitottam, hogy az altalad allitott "Apple rugalmasan kezeli a wifi szabvanyokat" nem igaz.
Az apple wifi csatlakozasi problemak lehetseges okai, szurke import (USA szabvany) - tele voltak a problemakkal a forumok. Ill. magaban az IEEE802.11-ben levo nem teljes visszafele kompatibilitas. Pontosabban a regi rendszerek limitacioja. Peldaul szerintem. Vagy csak szimplan "elromlott" a hw.
Nekem meg soha nem volt semilyen wifi problemam semilyen apple cuccal es nem hasznalom a sajat wifi routeruket pl. De nem is keverem a kulonbozo wifi generaciokat halomra a sajat halozatomban.
Azt meg tegyuk hozza, hogy az pl. az apple mobil eszkozei (iphoneok tipikusan) tenyleg gyengebbek, mint mas gyartoke. Wifi antennajuk erzeketlenebb, igy kisebb teruleten mukodik pl. De ezen nem fog segiteni a sajat routeruk..

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1839 Dátum: 2014. Október 26. - 16:24:52 »
De, gyakorlatilag erre céloztál a következő kijelentéssel: "az apple cuccok tipikusan azok, amiket tomegevel hoztak az USA-bol, mert ott occso."

Erre írtam, hogy rendes, számlás hazai vétel volt a gépem. De ha szürkeimportból származna, akkor sem állna meg az etikai töltetű érved egy műszaki kérdés kapcsán...

"Vagy csak szimplan "elromlott" a hw. "
Akkor nyilván nem működne. Ezzel szemben működik. Csak épp válogatós. Ez pedig nem oké.
Sőt, akkor sem lenne az, ha nem fizettem volna vámot és áfát.

Neked nem volt problémád. És ez mire bizonyíték? Hogy az a hülye, akinél fellép egy hiba?
Amúgy én sem keverem, egyetlen routerem van. Annyit állítottam, hogy finnyás a routerre.
Ez amúgy sokak tapasztalata, pl. a beszmac tele van ilyen esetekkel.
Meg olyanokkal, amikor valakinek az a műszaki/tudományos érve, hogy ő nem tapasztalt hibát – tehát az a hülye, aki igen...

A szakszerűnek tűnő magyarázatodtól függetlenül nem érdekel, mi van a dolog mögött, mert a tényállás a következő:

- van pár istentelenül drága hardverem, amely olykor nem működik megfelelően
- azonos konstellációban filléres, akár ósdi gépek megbízhatóan működnek.

Innentől nincs az a fizikus/szoftvermérnök/marketinges/csontkovács, aki megdumál arról, hogy ez így rendben van.
Fordítva (ha tehát az olcsó kütyü szarakodna) sem lenne rendben, csak kevésbé zavarna.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1840 Dátum: 2014. Október 26. - 17:24:16 »
Seebass- az ügy végül nem oldódott meg, úgy ahogy szerettem volna... Az kiderült, h a router a gyenge láncszem...és paraméterezős hiba, amire nincs UI -ben lehetőség. Várni kell a firmware frissítésre, amire valszeg várhatok... Az áthidaló megoldás amit alkalmazott, berakott egy 'watchdog' eljárást, ami megoldotta a problémát és ha bizonyos ideig nincs egy egy kérelemre válasz, lekapcsolja, majd új kapcsolatot létesít a repeater. Igy van egy kis kiesés antenna váltáskor, de beavatkozás nélkül működik, egyelőre hibátlanul... félmegoldás, de működik.
Apple ügyben nem tudok hozzászolni, akinek van, mind halálra dicséri, de ez nem mérvadó számomra, mert úgy vettem észre, hogy csak az vett Apple-t vagy iphone-t, akinek fingja sincs a számtekhez... viszont rengeteg pénze van erre...:-)

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1841 Dátum: 2014. Október 26. - 17:44:24 »
Ó nálunk pl az iphone nem hajlandó kommunikálni a kocsival, míg az androidosok csont nélkül azonnal
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1842 Dátum: 2014. Október 26. - 18:21:08 »

Apple ügyben nem tudok hozzászolni, akinek van, mind halálra dicséri, de ez nem mérvadó számomra, mert úgy vettem észre, hogy csak az vett Apple-t vagy iphone-t, akinek fingja sincs a számtekhez... viszont rengeteg pénze van erre...:-)

Azért ez nem minden esetben igaz. Használok egy 5s-t és egy SGS4-et is. Mindkettőben vannak nagyon jó, de idegesítő dolgok is. Ha mindenképp választanom kellene, akkor az 5s mellett maradnék. Amúgy műszaki dolgokkal foglalkozom, és szerintem a számtekhez sem vagyok teljesen hülye.  :crazy:
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1843 Dátum: 2014. Október 26. - 18:33:07 »
Qka- az egyik nem zárja ki a másikat... ;D Nyilván itt is van középút... Az én társaságomban mindenesetre az iphone-al rendelkezők szerintem egyszerűen csak sznobok, meg számtek analfabéták. Nyilván van másik társaság is, nem vitatom, ez csak az én észrevételem, de gyanítom, hogy van a megérzésemben valami...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1844 Dátum: 2014. Október 26. - 18:35:27 »
Qka- az egyik nem zárja ki a másikat... ;D Nyilván itt is van középút... Az én társaságomban mindenesetre az iphone-al rendelkezők szerintem egyszerűen csak sznobok, meg számtek analfabéták. Nyilván van másik társaság is, nem vitatom, ez csak az én észrevételem, de gyanítom, hogy van a megérzésemben valami...

Tény az tény, azon ismerőseim, kik IPhone-t használnak, nagyobb százalékban döbbentek rá, hogy mit is lehet csinálni a telefonjaikkal.

volt olyan is ki megdöbbent, hogy lehet netezni is vele, s közel fél éve hordta a zsebében, mint státuszszimbólumot.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici