Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 462718 alkalommal)

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1845 Dátum: 2014. Október 26. - 20:48:20 »
Aztán vannak azok, akik vásárlás előtt átgondolják, mire szeretnék használni a telefont, megnézik, hogy melyik típus mit tud, majd azt veszik meg, amelyik a legkevesebb kompromisszumot jelenti számukra.
S közben informatikával foglalkoznak. :D

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1846 Dátum: 2014. Október 26. - 21:49:59 »
Ki az, egyet mondja! :crazy: :troll:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1847 Dátum: 2014. Október 26. - 21:52:27 »
 ;D  :sör:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1848 Dátum: 2014. Október 27. - 18:18:55 »
Én a telefont még mindig telefonálásra használom. se több se kevesebb.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1849 Dátum: 2014. Október 27. - 18:23:40 »
Retro vagy  ;D

Én a telefont még mindig telefonálásra használom. se több se kevesebb.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1850 Dátum: 2014. Október 27. - 18:53:08 »
Mee miiéééérrtt?  ;)
Okos telefon de napközben nincs idő bibelődni, játszani nem fogok rajta, netezni meg itthon a noti, max viber de azt felfoghatom sms nek is.  ;D
Facen nem vagyok akkor mi lehet olyan fontos. Az meg beteges, hogy már lassan a wc zés is selfizve lesz és megosztom ország világgal, hogy vettem ettem öt kiflit.  :fenek:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1851 Dátum: 2014. Október 27. - 18:55:53 »
Nekem munkaeszköz a telefon, már régóta nem csak hívást bonyolítok vele.
Szerintem nem vagyok egyedül ezzel a felhasználási szokással  ;)
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1852 Dátum: 2014. Október 27. - 19:04:19 »
Egyenlőre az én munkám nem kívánja meg a netet.   :)
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1853 Dátum: 2014. Október 27. - 19:20:32 »
Mee miiéééérrtt?  ;)
Okos telefon de napközben nincs idő bibelődni, játszani nem fogok rajta, netezni meg itthon a noti, max viber de azt felfoghatom sms nek is.  ;D
Facen nem vagyok akkor mi lehet olyan fontos. Az meg beteges, hogy már lassan a wc zés is selfizve lesz és megosztom ország világgal, hogy vettem ettem öt kiflit.  :fenek:

:borz2: :sör:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1854 Dátum: 2014. Október 27. - 20:21:05 »
Lassan alig telefonálok a "telefonon".
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1855 Dátum: 2014. Október 27. - 20:23:09 »
Lassan alig telefonálok a "telefonon".

Én meg leginkább netezek rajta.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1856 Dátum: 2014. Október 28. - 13:58:35 »
Sosem értem a kontra érveket. A telefon "okossága" annyit jelent, hogy az emberiség tudásának nagy része pár másodpercnyi tevékenységgel elérhető. Hihetetlenül óriási dolog, és ahelyett, hogy megbecsülnénk, ilyen párbeszédek szoktak folyni róla, hogy minek a fészbúk, meg kinek kell ez az egész faszság…

Húsz éve még a Szabó Ervin központiba meg az OMIKK-ba kellett elzarándokolnom akár egyetlen infóért, másfél óra közlekedés, ruhatár, katalóguscetlizés, kikérés, rengeteg lapozgatás-keresgélés, fénymásolási kérelem leadása, szerencsétlen esetben (OSZK, bae!) napok múlva visszamenni a nyomorult másolatért. Vagy: ép telefonkönyv keresése a telefonfülkékben, kétforintos vadászás a híváshoz. Vagy: ismeretlen városban telephely megkeresése, keringés autóval, benzinkutasok kérdezgetése, stb.

Mérhetetlenül nagy csoda, gyakorlatilag gombokért. Van, aki szelfizésre használja – na és?

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #1857 Dátum: 2014. Október 28. - 14:05:11 »
 :+1:

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1858 Dátum: 2014. Október 28. - 14:06:31 »
:+1:

Mindig is utáltam járókelőket vagy akárkit kérdezgetni az utcán, amikor idegen helyen jártam. Most belefér a sok térkép meg a GPS a zsebembe. És mindezt kapom a telefonhoz! Amin sok-sok módon tudom tartani a kapcsolatot az ismerőseimmel. Jár hozzá egy (valamilyen) fényképezőgép is, és még ezernyi más dolog is, amitől nem leszek kevesebb, csak könnyebben elérek dolgokat, információkat. Nem csak fészbúk- meg szelfitudású eszközök ezek.
 Akinek nem kell, ne vegye meg. De akinek van, az nem a megtestesült gonosz...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1859 Dátum: 2014. Október 28. - 14:37:46 »
Sosem értem a kontra érveket. A telefon "okossága" annyit jelent, hogy az emberiség tudásának nagy része pár másodpercnyi tevékenységgel elérhető. Hihetetlenül óriási dolog, és ahelyett, hogy megbecsülnénk, ilyen párbeszédek szoktak folyni róla, hogy minek a fészbúk, meg kinek kell ez az egész faszság…

Húsz éve még a Szabó Ervin központiba meg az OMIKK-ba kellett elzarándokolnom akár egyetlen infóért, másfél óra közlekedés, ruhatár, katalóguscetlizés, kikérés, rengeteg lapozgatás-keresgélés, fénymásolási kérelem leadása, szerencsétlen esetben (OSZK, bae!) napok múlva visszamenni a nyomorult másolatért. Vagy: ép telefonkönyv keresése a telefonfülkékben, kétforintos vadászás a híváshoz. Vagy: ismeretlen városban telephely megkeresése, keringés autóval, benzinkutasok kérdezgetése, stb.

Mérhetetlenül nagy csoda, gyakorlatilag gombokért. Van, aki szelfizésre használja – na és?
Ebben mind igazad van, de lehet a fentiekkel egyetérteni, és ugyanakkor azt gondolni hogy az okosteló korlátozott hasznosságú. Én kb ezen a véleményen vagyok, fantasztikus dolognak gondolom a netet, de számítógépet szeretek használni mindarra amit leírtál, nekem a telefonon pötyögni kényelmetlen, végszükségben szoktam azon netezni vagy keresni valamit. Az viszont jó, hogy az e-mailjeimet látom :D

Emellett nagyon zavar, hogy minden okostelefon gyakorlatban zárt ökoszisztémát jelent, ami kb azon a szinten áll mint a kilencvenes évek elejének shareware világa, csak most nem floppykat rendelünk postán valami gagyi kis alkalmazásért hanem appstoreban fizetünk ki kb egy kávényit, ami nem sok, de ha arra gondolok hogy ott a gépem, rajta a sok csodálatos szoftver, akkor a franc fog okostelóra berendezkedni.

Szóval nekem a form factor nem jön be másra, mint 95%ban telefonálni, 5% email, meg ráraktam az időjárást is, aztán kb ennyi. Nem ennyivel indultam, kipróbáltam rengeteg appot, aztán kellett egy reset mert lefagyogatott, most meg ennyit raktam vissza, és azt látom nem kell más.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici