Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 458326 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #915 Dátum: 2014. Február 03. - 18:19:07 »
Oldalát kinyitod, oszt szevasz.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #916 Dátum: 2014. Február 03. - 18:26:02 »
Lenovo ThinkCentre gépet néznék, okosan megtervezett PC.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #917 Dátum: 2014. Február 03. - 18:28:20 »
Nekem tök elég egy T7500as c2d.... Melóban valami i5 van, de minek? Word, Excel?!
Otthoni media centernek pedig szerintem egy pi is elég lenne, vagy egy droidos stick...
Anyám meg évek óta valami atomos mini pcvel gyártja az unokairol a PS contentet a fácséra.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #918 Dátum: 2014. Február 03. - 22:13:49 »
Ma vettem egy ilyet: http://lejatszo.hu/?oldal=hirek&id=457
Zseniális. (Vagyis inkább az a köcsögség, hogy nem így működik eleve az USB.)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #919 Dátum: 2014. Február 03. - 22:34:58 »
Olyanokra gondoltam pl akinek van (most lehet túlzok) 40 borotvája, 50 pamacsa, 60 féle szappanja, 70 féle AS-e, és döntésképtelen a kedvencei ügyében, emiatt 1 évig vezeti a statisztikát, és a végén kidobja neki a program mit volt a legnépszerűbb. Ez a célcsoport nyilván nem tömeget jelent...és nyilván senki nem fog ezzel szórakozni, csak akinek időbeli és anyagi lehetőségei megengedik, vagy ha ő írta a programot. :)

Eddig 433 borotvakés ment át a kezemen. Mégis tudom mit szerettem, mit nem.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #920 Dátum: 2014. Február 03. - 22:42:56 »

Egy i3 vagy i5 nem tudom mióta brutál, nekem a normál desktop teljesítmény itt kezdődik. Lejjebb lehet menni, modern Celeron & tsai, de sokat nem spórolok vele, viszont teljesítményen megérezhető. Integrált grafika szintén nem a brutál kategória SZVSZ, alap desktopról beszélünk, ezzel játszani sem lehet, nemhogy bármi komolyabbat futtatni rajta.

A Celeron felejtős. Bár nem tudom mit tudnak a mostaniak, de régebben ég és föld volt.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #921 Dátum: 2014. Február 04. - 06:00:03 »
Cerka az tisztán irodai, nem ajánlanám multimédiához.

Ha van rá cash, akkor i5 vagy inkább egy jó ház, alaplap i7 el, a többi egységet idővel pénz kérdésében upgredelni.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #922 Dátum: 2014. Február 04. - 07:35:40 »

Nem vagyok villanyszerelo... Hogy tud ez a basz 500bol 2000ert csinálni? Levegőből veszi ki az embert? Vagy hogyan?
Amúgy androidos eszköz esetében van olyan kernel mod, ami tud valamiféle fast charge lehetőséget.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #923 Dátum: 2014. Február 04. - 08:13:31 »

Nem vagyok villanyszerelo... Hogy tud ez a basz 500bol 2000ert csinálni? Levegőből veszi ki az embert? Vagy hogyan?
Amúgy androidos eszköz esetében van olyan kernel mod, ami tud valamiféle fast charge lehetőséget.

Nincs benne túl nagy trükk.

Az intelligens eszköz észleli, hogy tápellátásra kapcsolódott, majd azt vizsgálja, hogy médiaport vagy töltő portra került.
Ha médiaporton van, vagyis létesíthet adatkapcsolatot, ( itt mindegy, hogy van-e illesztő környezet telepítve ) tehát aktív adatszálakat talál, akkor médiaport, vagyis max. 500mA- t vesz fel a töltésre, ha nincs aktív adatfolyam lehetőség (pl a fali töltőfejnél ) akkor a maximális, adott szálon elérhető teljes áramerőséget hasznosítja.

Ebből adódik, hogy az ősi USB-n minden esetben 500mA a töltés, de a modernebb alaplapoknál el lehet jutni a 2A ig.

De ekkor nincs USB eszközként csatlakoztatva.
Erre elég egy kiherélt USB-microUSB kábel is. De ott nem váltható át az usb mód csak kábelcserével.

Tehát ez nem tesz mást mint elektromos úton leválasztja az adatkábelről az aktív adatszálakat.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #924 Dátum: 2014. Február 04. - 11:55:02 »
Hát ez csodálatos. 30%ról 100-ra egy óra alatt feltölt az 520 :) Akkor ez minek?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #925 Dátum: 2014. Február 04. - 11:58:00 »
Hát ez csodálatos. 30%ról 100-ra egy óra alatt feltölt az 520 :) Akkor ez minek?

mondjuk az s3-nak ehhez már közel 2 óra szükségeltetik.
Médiaporton, néha csak annyi töltést kap, ha közben használod is, hogy éppen nem fogyaszt akkumulátort.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #926 Dátum: 2014. Február 04. - 12:02:42 »
Monnyuk mindig rendes töltővel töltöm, kevés az USB port a gépemen  :naughty:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #927 Dátum: 2014. Február 04. - 13:17:01 »

Ha van rá cash, akkor i5 vagy inkább egy jó ház, alaplap i7 el, a többi egységet idővel pénz kérdésében upgredelni.
Láttam modern Celeronon egy XFCE-t, nem volt vele gond. Persze én is alapból i5 felé mennék, de a szűk keresztmetszet a legtöbb embernek SZVSZ a RAM és a HD. Ezért ha le akarom szorítani az árát, akkor a CPU-n fogok spórolni, SSD-n semmiképpen. "közepesen vastag kliens" :D lesz amúgy, úgyhogy egy 60 GB-os mSATA-val valszeg elég jó felhasználói élményt ad majd.

Amúgy pont az "irodai" felhasználás csalóka kategória: ez a gép irodába megy, XFCE (Linux), tehát elvileg majdnem akármi elég neki, de néha fut majd rajta egy pár cucc VirtualBox-ban, ami már jóval komfortosabb egy i5-ön.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #928 Dátum: 2014. Február 04. - 13:22:39 »

Láttam modern Celeronon egy XFCE-t, nem volt vele gond. Persze én is alapból i5 felé mennék, de a szűk keresztmetszet a legtöbb embernek SZVSZ a RAM és a HD. Ezért ha le akarom szorítani az árát, akkor a CPU-n fogok spórolni, SSD-n semmiképpen. "közepesen vastag kliens" :D lesz amúgy, úgyhogy egy 60 GB-os mSATA-val valszeg elég jó felhasználói élményt ad majd.

Amúgy pont az "irodai" felhasználás csalóka kategória: ez a gép irodába megy, XFCE (Linux), tehát elvileg majdnem akármi elég neki, de néha fut majd rajta egy pár cucc VirtualBox-ban, ami már jóval komfortosabb egy i5-ön.

Kérdés mi a te olvasatodban az iroda?

Én irodai gépnek azt tekintem, ami funkciójában, kiszolgálja az adott alkalmazott munka és szoftver igényét.
Nem virtualboxolunk, nem háttér videózunk, hanem dolgozunk rajta. A szórakozás más kérdés.

Persze cerkán is szépen eldolgoznak a programok, de némileg más az utasításkészlet, a pufferelése, így ha van rá mód a i-k fewlé mennék.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #929 Dátum: 2014. Február 04. - 13:58:07 »
Kérdés mi a te olvasatodban az iroda?

Én irodai gépnek azt tekintem, ami funkciójában, kiszolgálja az adott alkalmazott munka és szoftver igényét.
Nem virtualboxolunk, nem háttér videózunk, hanem dolgozunk rajta. A szórakozás más kérdés.
Nem szórakozásból van rajta VirtualBox, hanem mert kell néha (kb hetente 3x) olyan szoftver, ami Windows alatt megy (Crossover alatt nem). Tapasztalatunk szerint a sok legacy és zárt forráskódú cucc miatt számos olyan irodai szituáció van, ahol a virtualizációt nehéz kihagyni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici