Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 645770 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #1620 Dátum: 2014. November 04. - 10:42:27 »
Sic! Videót a nagyhalálról!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1621 Dátum: 2014. November 04. - 11:03:22 »
 :bocs: Esélytelen!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1622 Dátum: 2014. November 04. - 11:07:44 »
:jajne:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1623 Dátum: 2014. November 04. - 11:14:08 »
http://youtu.be/nqBNSc0IRnM

A 3:37-nél látható tölcsér szerű tárgynak érdekelne a hivatalos neve, és az, hogy hol lehetne ilyenhez hozzájutni. Ha esetleg van itt valaki, aki vérprofi a dologban, lekötelezne az információval  :bow:
Bár a kérdésedre nem tudom a választ, a videó igen érdekes. Mert én mostanában előmelegítem a talpban a vizet, itten javasolták. Én jobbnak is érzem. Ennyit belemagyaráznék? (Ti. a videó szerint nem jó, mert mégiscsak jobban megég a kávé.)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1624 Dátum: 2014. November 04. - 11:18:48 »

A 3:37-nél látható tölcsér szerű tárgynak érdekelne a hivatalos neve, és az, hogy hol lehetne ilyenhez hozzájutni. Ha esetleg van itt valaki, aki vérprofi a dologban, lekötelezne az információval  :bow:
Bár a kérdésedre nem tudom a választ, a videó igen érdekes. Mert én mostanában előmelegítem a talpban a vizet, itten javasolták. Én jobbnak is érzem. Ennyit belemagyaráznék? (Ti. a videó szerint nem jó, mert mégiscsak jobban megég a kávé.)
Tényleg érdekes a videó...
Kb 3 hónapja visszaálltam arra, hogy nem melegítem elő a talprészben a vizet. Előmelegítéssel az amúgy is kesernyésebb Manuel-ből ihatatlan lötty jött ki. Melegítés nélkül, duzzogva fogyasztható.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1626 Dátum: 2014. November 04. - 11:36:26 »
Linköt!

... a Hario Mini Mill, 6800-ért hazajön a japánoktól...

Innen akarok majd rendelni:

http://www.ebay.com/itm/111496703765?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Azt tudod hogy ezeket csak kotyesz/filter vonalon tudod használni? És szoktak problémák lenni az őrlőrésszel. Meg nagy a szórás a félreközpontosított darabokkal.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1627 Dátum: 2014. November 04. - 11:53:01 »

mióta előmelegítem a vizet visszaszoktam a Brikkáról a Mokára. Már értem miért  :idea:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1628 Dátum: 2014. November 04. - 12:06:25 »
A Brikkának értem a plusz funkcióját, de a Moka egyébként miben tud többet, mint más kotyogós?
(szerintem)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1629 Dátum: 2014. November 04. - 12:07:55 »
Azt tudod hogy ezeket csak kotyesz/filter vonalon tudod használni? És szoktak problémák lenni az őrlőrésszel. Meg nagy a szórás a félreközpontosított darabokkal.

Zassenhaus! Drágább ugyan, de kifogástalan.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1630 Dátum: 2014. November 04. - 12:09:34 »
Linköt!

... a Hario Mini Mill, 6800-ért hazajön a japánoktól...

Innen akarok majd rendelni:

http://www.ebay.com/itm/111496703765?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Igen, tudom hogy ennyi pénzért nem kapok olyat ami mindenre jó. Ahogy néztem leginkább aeropress/kotyogós/frenchpress vonalon írják használhatónak.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1631 Dátum: 2014. November 04. - 12:13:25 »

Gyanítom, hogy van egyszer a tudomány, meg van a valóság  :evil:
Érdemes minden javasolt módot kipróbálni, aztán azt használni, ami számodra leginkább megfelelő. Arról is lehet olvasni, hogy a különféle kávék eltérően tűrik a hőmérsékleteket. És akkor a dara (szemcse?) méretről nem is beszélve. Jó sokat lehet kísérletezni egy daráló+kotyogó kombóval is, mire kijön az elérhető legjobb lé.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1632 Dátum: 2014. November 04. - 12:44:45 »
Jó sokat lehet kísérletezni egy daráló+kotyogó kombóval is, mire kijön az elérhető legjobb lé.

Ettől tartok én is, elsőnek nem akarom túlvállalni magam  :whoops:

Jut eszembe, valami más: Tudtok nekem kávét meg vásárlási helyet ajánlani? Nagy előny ha fajlagosan drágábban is ugyan, de esetleg lehet 5-10 dekákat venni egyszerre különböző kávéfajtákból. Nem akarnék vödörnyi kávékat megvenni csak azért, hogy rájöjjek nem nekünk való az ízvilága :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1633 Dátum: 2014. November 04. - 13:01:04 »
Sanyi, a kávéval ne szállj el elsőre! Az ráér később! :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1634 Dátum: 2014. November 04. - 13:02:04 »
Gyanítom, hogy van egyszer a tudomány, meg van a valóság  :evil:
Egen, lehet h ezzel a kávé+őrlő párosítással így jobb nekem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici