Egy biztos, hogy a gőznyomással működő gépek igazi espresso-t nem fognak tudni készíteni. Erről a pumpás Szarvasiról eddig nem hallottam, de örülök neki. Azonban a pumpa nem minden. Szerencsé esetben a szűrőtartó kar tömör réz, és vagy fél kiló, valamint nincsen benne nyomásfokozó. Az utóbbi azt a célt szolgálja, hogy ha nem tud elég ellenállást kifejteni a kv pogácsa, akkor azt pótolja. Persze a végeredmény nem lesz olyan, messze nem lehet ezekkel kihozni a maximumot az adott kávéból. Igazából arra jó, hogy bolti darált kávét is lehet vele használni.
Ugyanis igazi eszpreszóhoz finomásgú őrlést nem nagyon lehet találni a bolti kávék között, a többségét bárhogy tömöríted, átszalad rajta a víz, így az ember hamar kiköt a szemes kv-nál, friss őrlésnél. A megőrölt kávé egyébként baromi gyorsan veszíti el az aromáját, egy félnapos és egy friss darálás között már hatalmas a különbség. Megfelelő csomagolással a bolti darált a kinyitásig egész tűrhetően tartja a minőséget, a hanyatlás viszont a nyitás után gyorsan megkezdődik.