Ebben az árkategóriában az Iberital-al nem tudsz mellényúlni. Az őrlemény minősége vetekszik a nagyokéval. Az állítás valóban fokozatmentes, ami sokkal inkább előny, mint hátrány. Sok gépen pont ez hiányzik(erről Roti tudna mesélni). Az valóban igaz, hogy az eszpresszózástól eltérő egyéb kávézáshoz sokat kell tekerni hozzá, de ha valaki ennyire csapong a kávékészítés terén, az vegyen két darálót, tartson mellette egy kézit, vagy vegyen egy komolyabb őrlőt.
A hátrányait már leírtam, nekem is ez a kisebbik őrlőm. Azt hozzá kell tennem, hogy Roti-hoz hasonlóan én is rommá tuningoltam.
Viszont, ha Téged nem zavar a visító hangja, hogy marad néhány gramm őrlemény a propeller körül, így minden főzetbe kerül az előző napiból és el tudod fogadni a kinézetét, akkor akár azonnal tudod használni. Ha szeretsz barkácsolni, akkor pedig már csak egy hangos, de jó őrlőd lesz, olcsó és könnyen beszerezhető alkatrészellátással (pl. kések egy idő után).
Azért én azt a Graef CM80-at még megnézném, bár személyes tapasztalatom nincs róla.
A szemcsékhez: a szemcse méretén kívül az egyenletessége és az alakja is befolyásolja a kávé ízét. Meg még ezer minden...