Szerintem egyszerű a magyarázata annak, hogy miért nem találtok nagy különbséget a nyilvános kávézók kínálatában; mivel nincs nagy különbség közöttük. Általában gyenge minőségű kávéból, előre ledarált őrleményből, bő lére eresztett, keserű kávékat kínálnak. Ehhez szoktunk hozzá, mert nem volt más.
Kb. 20 évig kotyogóztam, bolti téglából, nyilvános helyen sem volt semmi bajom. Aztán talán Krakkóban ittam egy igen finom eszpresszót. Elkezdem komolyabban utána járni, hogy miért olyan más, mint amiket úgy általában iszom. Most már tudom.
Annak idején cukorral és tejjel ittam a kávét, később csak tejjel, most már csak tisztán. Nagyon ritkán készítek egy-egy kapucsínót, ha nagyon savas kávéval akadok össze, vagy valaki kér.
A kávé nem létszükséglet számomra. Ha elutazunk, és nincs minőségi kávé elérhető közelségben, akkor egyáltalán nem iszom. Főként alacsony koffeintartalmú prémium-kategóriás arabica(néha 5-20 százaléknyi robus
ztával keverve) kávékat fogyasztok, naponta két-hármat. Szeretek kísérletezni velük, nincs egy bevált márka/fajta, aminél elköteleztem magam.
Élvezetes kávézást mindenkinek, úgy ahogy a legjobban szereti!