Ilyen mértékű beállítási pontosság szerintem leginkább presszókészítéshez lényeges (már amennyiben egyáltalán ezek alkalmasak rá, vannak akik szerint nem, mások szerint igen). Nekem filterezéshez kell
.
Ott sem lényegtelen természetesen, de megnézem azt, aki meg tudja mondani, hogy 9 vagy 10 "klikk" beállítással készült egy Aeropress-es kávé, amikor ráadásul még sok más dolog is befolyásol(hat)ja az eredményt. Nem hinném, hogy észrevehetően befolyásolja az alternatív módon készült kávét az, hogy 1/5-öd, 1/4-ed fordulattal jobbra, vagy balra van forgatva pl. a Skerton, ami fokozatmentesnek nevezhető. Ráadásul nem vagyok kávégourmand sem, nem akarok áfonya, meg dió, meg mittudoménmit kiérezni a kávéból, csak azt, hogy finom legyen
. És nekem finom 92 fokos vízzel, meg 88 fokossal is, meg 90 másodpercig áztatva, meg 115 másodpercig áztatva is.
A mechanikai illeszkedés problémát ki lehet küszöbölni, vagy legalábbis kellően orvosolni, erre van jó néhány ötlet a neten, ez nem gond.
Viszont nekem fontos a kisebb, kompaktabb méret. A Skerton kiváló volt valóban, kultúrált darab, de azt kevésbé találtam univerzálisnak a mérete és kényesebb üvegtartálya miatt. Meg nem is volt kényelmes kisebb kéznek.