Hu, erről a pörkölőről lehet tudni bármit? Bár az igazság az, hogy eddig nem éreztem magam motiválva, hogy magam pörköljek, de azért kíváncsi lennék rá.
Tervezed hogy közzé teszed, vagy ha infót szeretnék privátban zaklassalak?
Én leginkább "üzletláncos" kávékat használok, próbáltam drágább cuccokat, de miután megtaláltam a nekem tetsző üzletláncos kávét, a drágább cuccok nem adtak klasszisokkal jobb élményt. Jelenleg a sárga meg a piros Lidl-s arabica-t használom keverve, de külön magukban is jók szerintem.
A hétvégén egy olyan trükköt kezdtem használni, hogy kicsit feljebb fűtöm a kazánt, bekapcsolom a gőzölőt 1-2 percre, aztán meg ki, és jöhet a csapolás.
Az eredmény szép sötét crema, sűrűbb nedű. Mivel PID-em nincs, ezt a megoldást találtam parasztba', hogy főzzek magasabb hőfokon kávét.