OK.
Szóval sorrendben:
1. legalulra egy olyan üveg, ami magasabb, keskenyebb (belefér majd úgy a kávé, hogy a következő elem alja nem lóg bele), és belefér az Aeropressz fekete műanyag tölcsére. Nálam egy csicseriborsó konzerv üvege lett hadrendbe állítva.
2. tehát a fenti tölcsér
3. tölcsérbe állítva az Aeropress szűrős része (papírszűrő szokásos módon, rá a kávéőrlemény, aztán megint egy papírfilter, amiból kicsit körbe le kell vágni, hogy belemenjen)
4. ebbe beleállítva egy fél literes ásványvizes palack (benne a hideg vízzel), aminek a kupakjába lyukat* kell abszolválni, valamint a palack aljára is (ami most értelemszerűen felül lesz) hogy levegőzzön. Fontos, hogy olyan palackforma legyen, ami stabilan megáll a csőben, nem billen el.
Ennyi.
*ez a leglényegesebb művelet, mert itt tudjuk szabályozni a cseppszámot, ami ideálisan 2-4 mp-enként 1 csepp. Szóval ehhez nagyon-nagyon kicsi lyuk kell. Nekem egy inzulinos fecskendő nagyon vékony tűje vált be, ez, vagy ennél csak kisebb a jó. Egy marék kupakot "ellőttem", mire sikerült. De ha megvan, akkor ezt lehet már utána mindig használni.
A lényeg nagyjából így:
Végtelenül egyszerű, hozza a gyári cold brew készülékek kávéját, úgyhogy - bár így nem a konyha dísze
- nekem bőven megfelel. A költség az ásványvíz, a konzervesüveg már megvolt