Féltermékként jobban eltartható, de ehhez fontos, hogy nagyon jól meg legyen szárítva, hogy ne penészedjen. Idővel így is veszít a színéből, de egy évet kell csak kibírnia végülis. Egyébként a minőségre visszatérve én úgy látom, hogy minden évben ugyanaz a helyzet a kb. 200 termelőnél, akivel kapcsolatban vagyunk (háztáji 10-20 kilótól maximum 5-600 kilót őrleményt termelő gazdáig). 20% kimondottan jó, 60% jó, átlagos (évjárattól függ), 20%-ról meg jobb nem is beszélni. Ami érdekes, hogy szinte semmi kapcsolat nincs az ár és a minőség között. Kriminális minőséget is meg lehet csípni 4 rugóért, meg frankót is 2500-ért. Ez már csak az eladó marketingelésétől függ, vakteszten én sem tudnám megmondani a két véglet között az árnyalatnyi különbségeket. Azért azt mindenkinek ajánlom, hogy ha a piacos nénike minden héten elad 30 kilót még júniusban is, azt biztos nem ő kapálgatta, hanem a vajdaságit (ami most már szintén kíniai sajnos, pedig nagyon jókat csinálnak jó árban, csak már ők is inkább eladják oda, ahol megfizetik) felüti egy kis dél-amerikaival.