bbuffy: 220-230 gramm a max. kapacitása. Én jellemzően és ideálisan 200 grammot teszek bele zöldből és 174-176 gramm körüli lesz belőle. Tehát ha valaki 200 gramm pörkölt kávét akar, akkor max. pont annyit bele tud tenni, hogy kijöjjön.
Pörköltem már kevesebbet is (150 gramm), ez nem gond, de gyakorolni érdemes (pörkölési idő, láng nagysága, forgatási sebesség), mert kicsit más, mint 20 dekánál.
Többet (230 gramm felett) nem javaslok, mert az valószinüleg nem forgatható át úgy és kevésbé lehet egyenletes.
Úgy vélem, saját célra ez megfelelő mennyiség, mert pörkölni 10-13 perc, előkészülettel sem több 20 percnél. Viszont mindig frissen pörkölt a kávé, 1 hónap után - én úgy vettem észre - drasztikusan "romlik" az aroma. Pörkölés után 3-4 napig hagyom szellőzni (co2 távozni), utána 3 héten belül elfogyasztjuk.
Anno úgy mondta egy szaki is, hogy a kávé pörköléstől számítva kb. 6-30 napig van a "csúcsán".