Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 637671 alkalommal)

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3060 Dátum: 2016. Január 11. - 15:08:49 »
Itt a szint felett a magasabb hőmérsékletet érted, nem a minőséget, igaz?


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3061 Dátum: 2016. Január 11. - 15:19:42 »
Ezt írtam én is:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Forri

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2023
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3062 Dátum: 2016. Január 11. - 15:45:54 »
Megváltoztatja az ízét, ha benne maradnak a világos hártyadarabkák? :fejtor:
Oké, biztos vannak olyan ínyencek, akik kiérzik, vagy rámondják hogy kiérzik, na de az átlagember?
(szerintem)

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3063 Dátum: 2016. Január 11. - 16:17:28 »
Nem érezni.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Betyarka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2001
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3064 Dátum: 2016. Január 11. - 18:23:32 »
Értem. Akkor nincs ötletem. Készítettem neked fotókat az enyémről, amit az imént fogyasztottam. Nálam így néz ki:






Reméljük a hajszálat nem daráltad le. Ha igen egye fene.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3065 Dátum: 2016. Január 11. - 18:32:31 »
Itt a szint felett a magasabb hőmérsékletet érted, nem a minőséget, igaz?

Pontosan. Tehát pl. egy light pörkölésnél egészen kontrasztosan fehér és látható, egy közepesnél már halványan, egy sötét olaszosnál már nem.

Forri: szerintem sem érezni. A bab külső hártyája egyébként természetesen a pörkölés során leválik, ezért vagy a végén át kell szitálni az egész szemű babot (ha zárt a dob), illetve ki lehet fújni belőle, vagy profibb gépeken van "pernye" gyűjtőtartály, vagy - mint az enyémnél- egyszerűen kihullik menet közben.   
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3066 Dátum: 2016. Január 11. - 18:43:15 »
Itt a szint felett a magasabb hőmérsékletet érted, nem a minőséget, igaz?

Pontosan. Tehát pl. egy light pörkölésnél egészen kontrasztosan fehér és látható, egy közepesnél már halványan, egy sötét olaszosnál már nem.

Forri: szerintem sem érezni. A bab külső hártyája egyébként természetesen a pörkölés során leválik, ezért vagy a végén át kell szitálni az egész szemű babot (ha zárt a dob), illetve ki lehet fújni belőle, vagy profibb gépeken van "pernye" gyűjtőtartály, vagy - mint az enyémnél- egyszerűen kihullik menet közben.   
Mennyit lehet benne pörkölni egyszerre?
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Horatio Luro

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1612
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3067 Dátum: 2016. Január 11. - 19:04:09 »
Megváltoztatja az ízét, ha benne maradnak a világos hártyadarabkák? :fejtor:
Oké, biztos vannak olyan ínyencek, akik kiérzik, vagy rámondják hogy kiérzik, na de az átlagember?

Nem, ízben nem zavar szerintem. Csak látványában hasonlítottam össze a gyári darálást az otthonival és azt hittem, hogy a darálómmal van baj.

Nem elérhető Forri

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2023
(szerintem)

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3069 Dátum: 2016. Január 11. - 22:40:20 »
Reméljük a hajszálat nem daráltad le. Ha igen egye fene.  ;D
Jó a szemed, én is észrevettem a képen. Miután megittam a kávét. :fetreng:


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3070 Dátum: 2016. Január 12. - 06:27:59 »
Kell az elhalt szarutest a szervezetnek, azt mondják.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3071 Dátum: 2016. Január 12. - 18:12:37 »
bbuffy:  220-230 gramm a max. kapacitása. Én jellemzően és ideálisan 200 grammot teszek bele zöldből és 174-176 gramm körüli lesz belőle. Tehát ha valaki 200 gramm pörkölt kávét akar, akkor max. pont annyit bele tud tenni, hogy kijöjjön.
Pörköltem már kevesebbet is (150 gramm), ez nem gond, de gyakorolni érdemes (pörkölési idő, láng nagysága, forgatási sebesség), mert kicsit más, mint 20 dekánál.
Többet (230 gramm felett) nem javaslok, mert az valószinüleg nem forgatható át úgy és kevésbé lehet egyenletes. 
Úgy vélem, saját célra ez megfelelő mennyiség, mert pörkölni 10-13 perc, előkészülettel sem több 20 percnél. Viszont mindig frissen pörkölt a kávé, 1 hónap után - én úgy vettem észre - drasztikusan "romlik" az aroma. Pörkölés után 3-4 napig hagyom szellőzni (co2 távozni), utána 3 héten belül elfogyasztjuk.
Anno úgy mondta egy szaki is, hogy a kávé pörköléstől számítva kb. 6-30 napig van a "csúcsán".     
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3072 Dátum: 2016. Január 12. - 18:15:23 »
Pont jó. Lehet tudni mi a neve e motyónak?
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3073 Dátum: 2016. Január 12. - 18:20:34 »
Pont jó. Lehet tudni mi a neve e motyónak?

Ezt hogy érted? Még nem adtam nevet neki  ;D
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #3074 Dátum: 2016. Január 12. - 19:07:24 »
Ja hogy saját produktum. Gratula, ezt nem tudtam.  :2thumbup:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici