Uraim, egy olyan kérdésem lenne, ami valószínűleg volt már 20x, de épp nem találtam ilyen beszélgetés folyamot (elég sok lapot átpörgettem).
Kávéfőző vásárlás előtt állok, daráló-főző egyben megoldást vennék, kommersz, boltban kapható viszonylag értelmesebb kávéval (Lavazza pl). Mint látható nem gourmand kávét szeretnénk csinálni, hanem gombnyomásra korrekt, iható kávét, minél kényelmesebben. Otthoni felhasználás, tehát nem ipari gép kell.
Ár minél kevesebb, max 200. Nem az elérhető legjobb kell, hanem egy ésszerű megoldás. Pohár melegítés és hasonlók nem szükséges. Érdekelne fapados megoldás is, mivel nem az extrákon van a hangsúly az esetek 99,9%-ában (tehát ha nincs tejhabosítás, capuccino és hasonlók, cserébe óccsó de jó, az lenne a legjobb). De természetesen érdekelne olyan gép is, amiben van capuccino/tejhabosítás, hogy lássam az árkülönbséget.
Jelenleg Bialetti van használatban, gyárilag őrölt kávéval - kézi kávédaráló, külön gépi daráló, karos kávéfőző, filteres kávé, kapszulás kávé köszönöm nem, még akkor sem ha árban jobb minőségű kávé jön ki - nem foglalkozni szeretnénk a kávéval és főzőjével, hanem inni. Tré tudom, nézzétek el.
Köszönöm előre is!