Rossz helyen kérdezted, ez itt a kávénáci topic.
Mindenesetre én évek óta használok ilyen gépet, meg a családban többen, az évek így 5+-ot jelentenek. Használt gépeket, régi Saeco -t, Spidem -et.
Rossz nyelvek szerint kétféle ilyen gép van, az olasz (pl. a fentiek) és a Jura.
Az olasz jót főz, de szórja a zaccot bent mindenfelé. Néha ki kell takarítani, ez ilyen (ha nem teszed, eltömődik, folyik, baja lesz). Lelke van. Ami konkrétan egy műanyag mechanika, ötletesen primitív cucc, ez van a 200k-s gépben is, meg a 100-asban is.
A Jura állítólag németesen precíz, én régebben cégnél találkoztam vele, azzal is lehet szar kávét főzni.
Ha tudsz használtan szerezni gépet, esetleg garival, az jó, én ezt javasolnám. Az olaszokhoz olcsóbb a cucc állítólag, mert a Jura nyilván drága.
Ami általában állítható, az a vízmennyiség, őrlésfinomság meg esetleg a mennyiség, a gép korától függően tekerővel vagy érintőképernyőn. Utóbbi javítása drágább.
Ja, meg jellemzően lóg egy tejhabosító rajtuk.
Mire jó: bolti téglánál jobb kávékat főz, eleve ugye az alapanyag. Ha nem variál valaki és belövi, milyen presszót szeret, annak is biztosan jó, de szerintem tejeskávéhoz, capuccinohoz ideális. Eleve cremás kávét tol ki (kis trükkel). Nem égeti meg, nem cseszed el a mennyiséget egy rossz reggel, mindig olyat kapsz, amit belőttél.