Indítottam egy keresést a Kávéológián a Mini Mill-re. Az első találatok egyikét idézem:
"Én vitatkoznék ezzel. Volt kyocerám is, hariom is. Egyiknek sem volt igazán homogén az őrelménye. Vannak olyan gépek, amik erre kevésbé érzékenyek, s vannak olyanok, amik inkább. A QM például használhatatlan volt a harióval. Olyan iszonyat nagy a szemcseméret-szórás, annyi liszt kerül a durvább szemek közé, hogy a gyengécske pumpa nem volt képes vele megbírkózni.
A Caravel viszont - szinte - mindenevő, azzal simán használtam gond nélkül. De ez a ritkább eset, én biztosan nem merném általános célra határozottan ajánlani.
Filterhez pedig (épp a fent említett liszt miatt) szerintem kifejezetten ellenjavallt!
A Zassenhausszal meg az a baj, hogy már baromi drága, legalábbis első lépcsőfoknak megvenni indokolatlannak tűnik. Persze, onnan is nézhetjük, hogy csak nyolcezerrel drágább, mint az amúgy nem igazán használható mini mill, cserébe jó. A cm-es ár meg igen-igen baráti, ennyiért máshol még nem láttam, pedig keresgéltem kicsit."