Szerző Téma: Boltok, webshopok  (Megtekintve 473631 alkalommal)

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
Re:Boltok, webshopok
« Válasz #525 Dátum: 2012. Január 23. - 17:12:53 »
100 db feather 30 dolcsiért jött, szóval ez az ár teljesen korrekt érte :)

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #526 Dátum: 2012. Január 24. - 06:47:32 »
Nyugi, elvileg nem szokás, én is Thaiföldről vettem a Feather Popularomat, eredeti volt. Nem tudom ki a seller, de ha Hairlights4U, akkor megbízhatsz bennük.

Én is így gondolom, tőlük vettem én is a Populart, meg az 5 Feather pengét. Viszonylag gyorsan meg is jött, kb. két hét alatt, és jól szuperál a ketyere, azóta, hogy megkaptam, szinte csak ezzel nyesegetem a szőrömet.
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #527 Dátum: 2012. Február 08. - 13:17:40 »
Sziasztok!

Ezt talán már ismeritek:
http://www.rockler.com/product.cfm?page=18557

A bajom az, hogy kis mennyiséget is drágán szállít, legalábbis az előzetes kalkuláció szerint.
Van ennél a cégnél tapasztalatotok?

Továbbá honnan érdemes beszerezni nyélnek való trópusi fát mostanában? Ha külföldről hozat az ember, honnan nem méregdrága a szállítás?
- Zatikban (a budakalásziban jártam eddig) kis választék van, nagyobb darabok, drágák, nem vágnak. "Nézzek be máskor is, szokott jönni."
- ebay-en rastamanwood-nál szoktam licitálni, de általában éjszaka zárulnak a licitek, így más viszi el a termékeit. Vagy nem szánok $20+ két pár nyélért.
- http://www.exoticwood.hu/ - itt is jártam személyesen, de már inkább csak megrendelésre hoz nagyobb mennyiségben.

Lehet, hogy ez részben a közös beszerzések topikba illik. Bocs, ha rossz helyre tettem.

Köszi, üdv.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #528 Dátum: 2012. Február 08. - 13:21:23 »
Zatik: Mi az Üllői úton vettünk egy szép darabot, ott próbáld meg.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #529 Dátum: 2012. Február 08. - 14:05:18 »
gregg, ez lehet, hohy megérne egy közös beszerzést, én is betársulnák. Szerintem folytassuk ott a megbeszélést  ;)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #530 Dátum: 2012. Február 08. - 15:05:37 »
gregg, ez lehet, hohy megérne egy közös beszerzést, én is betársulnák. Szerintem folytassuk ott a megbeszélést  ;)

+1
Sheffield-England

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #531 Dátum: 2012. Február 08. - 16:32:34 »
Zatik: Mi az Üllői úton vettünk egy szép darabot, ott próbáld meg.

Köszi SicTransit, el fogok oda is menni, csak a budakalászi áruház közelebb esik hozzám.
A szép darab mit jelent? Milyen fa volt? Milyen dimenziókkal rendelkezett? Mennyibe került?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #532 Dátum: 2012. Február 08. - 19:06:57 »
Wenge, a pontos méretet Salmo talán még tudja, érzésre 300x400x60-as lehetett. 9000 körül volt, ha jól emlékszem.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #533 Dátum: 2012. Február 08. - 19:20:53 »
gregg, mondd hogy milyen kell, mennyi nyélre, és vágok neked én. Amit esetleg tudok adni: bubinga, etimoe, wenge, amaranth, zebránó, paliszander, cocobolo, olajfa, thuya burl, ovangkol, mahagóni, tulipánfa, paduk, vadnarancs.
Nem tudom mennyi pénzben gondolkodsz, de valszeg olcsóbb ha én vágok neked mintha megveszel egy egész tömböt :)

Amúgy ha olcsón akarsz egzótát venni akkor a Zatik a legjobb hely, ugyan nagyon sok fajta nincs, de ami van az sokkal olcsóbb arányaiban mint külhonból. Ahonnan érdemes kis mennyiséget venni, az még az edelholzwerkauf, talán 1kg-ig 7Eur a posta, és 3-4 nap alatt meghozzák rendelés napjától számítva:

http://www.edelholzverkauf.de/index.php?cPath=59

Ők nagyon nem olcsók, de szép fáik vannak, és nagyon sok féle.

"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #534 Dátum: 2012. Február 08. - 19:38:58 »
Ja igen, ha 2mm is elég, akkor tudok adni grenadilt is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #535 Dátum: 2012. Február 08. - 20:54:40 »

Wengéből maradt nálam egy lap, a Messerfarkas féle felajánlásból. Kijön belőle vagy 4 késre való nyél, és mivel én is
ajándékba kaptam, én sem kérek érte semmit....

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #536 Dátum: 2012. Február 08. - 21:24:33 »
Wenge, a pontos méretet Salmo talán még tudja, érzésre 300x400x60-as lehetett. 9000 körül volt, ha jól emlékszem.

Igen, ebből jó pár nyél kijön. :)
Szóval ilyen nagyobb tömbbel találkoztam a Zatikban is egy paliszander személyében. Gyönyörű volt, de sokba került.
Nekem inkább többféle kisebb méretekre lenne szükségem és a vágást is csak kézi fűrésszel tudnám elvégezni...

köszi

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #537 Dátum: 2012. Február 08. - 21:28:27 »
Ja igen, ha 2mm is elég, akkor tudok adni grenadilt is.

Köszi, egy 2mm-es rózsafám van innen:
http://www.ebay.com/itm/220880089094?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Ez volt az első rendelésem, nem tudtam még az ideális méreteket. Arról nem beszélve, hogy innen majd' egy hónap alatt jött meg a termék.  :-\

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #538 Dátum: 2012. Február 08. - 21:51:02 »
gregg, mondd hogy milyen kell, mennyi nyélre, és vágok neked én. Amit esetleg tudok adni: bubinga, etimoe, wenge, amaranth, zebránó, paliszander, cocobolo, olajfa, thuya burl, ovangkol, mahagóni, tulipánfa, paduk, vadnarancs.
Nem tudom mennyi pénzben gondolkodsz, de valszeg olcsóbb ha én vágok neked mintha megveszel egy egész tömböt :)

Amúgy ha olcsón akarsz egzótát venni akkor a Zatik a legjobb hely, ugyan nagyon sok fajta nincs, de ami van az sokkal olcsóbb arányaiban mint külhonból. Ahonnan érdemes kis mennyiséget venni, az még az edelholzwerkauf, talán 1kg-ig 7Eur a posta, és 3-4 nap alatt meghozzák rendelés napjától számítva:

http://www.edelholzverkauf.de/index.php?cPath=59

Ők nagyon nem olcsók, de szép fáik vannak, és nagyon sok féle.

Köszi Sanyi, ha tényleg tudsz vágni, nekem nagy segítség lenne. A vágás a legnagyobb problémám megfelelő fűrész nélkül, ezért keresek a neten is 3,2mm-es vastagságban.
Főként a sötétebb fajok tetszenek. Az általad felsoroltak közül cocobolo, bubinga, paliszander, ovangkol, wenge, zebránó...(lassan felsorolom mindet :)). Fontos még, hogy sűrű legyen a mintája. Szerintem ilyen keskeny tárgyon így mutat jobban.

A méret, amire gondoltam: 25-30x150x3,2 (mm), a szélesség/hosszúságnál ennek többszöröse is jó, vékony lemezt azért el tudok vágni. Bár nyilván Te jobban tisztában vagy az ideális méretekkel, de én erre jutottam.

Darabszám: néhány, kb. 4-6 nyélnek való első körben.
Az ár biztosan nekem is meg fog felelni, amit mondasz. Nem tudom, privátban szoktatok egyezkedni a részletekről?  :nemtom:

Köszi előre is.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #539 Dátum: 2012. Február 08. - 21:53:22 »

Wengéből maradt nálam egy lap, a Messerfarkas féle felajánlásból. Kijön belőle vagy 4 késre való nyél, és mivel én is
ajándékba kaptam, én sem kérek érte semmit....

Salmo

Ez nagyon kedves gesztus tőled, Salmo. Azért én szívesen fizetnék érte. Ezek már lap, vagy lapjában is vágni kell?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici