Ma akadt egy kis szabadidőm, gondoltam átugrok Párkányba megnézni milyen most a felhozatal borotválkozás témakörében odaát.
Persze előbb benéztem az esztergomi piacra az ócskáshoz, hátha van valami ontopik cucca (de nem volt).
Az Aquario-ban kezdtem, a 101 drogériában. Nagy általánosságban a DM-hez vagy Rossmannhoz hasonlatos, kivéve hogy itt lehet kapni tégelyes Barbus krémet valami 2,59 euroért, valamint Pitralon aftert, ezt meg valami kőkemény 1,59-ért mérik. Nosza vettem is mindjárt mindkettőből. A Pitralon nem kedveli a fekve szállítást mert csak a kis műanyag dugesz tarja bent a lét az üvegben, az meg nem zár tökletesen, ezért állítva ajánlatos elhelyezni.
Ezen kívül ami még érdekelt az egy általam nem ismert Bi ES nevű after volt, ami Lengyel termék és kinézetre hasonlított a La Rive Cabana termékre, árban viszont kedvezőbb volt annál, mert ez is valami 2,60 körül mozgott. Volt belőle 2 fajta is. Ha elfogy a Cabana, akkor megpróbálok egyet.
Ezen kívül pedig a Cuba original aftert nézegettem még, ami 5,2 körül mozgott (a felirat szerint Made in France), de lassan rám száradnak itthon a dolgok, úgyhogy vásárlásba nem bocsátkoztam.
Viszont DE blédből rosszul álltak mert csak Gilette és Wilkinson volt, ezért penge ügyben elballagtam a Fő téren található Azur illatszerbe.
Itt Astra pengéből két félét találtam: kéket és fos-zöldet. Állítólag utóbbi az erősebb, ez az árán is látszott. Az olcsóbb 0,81 cent volt, a drágábbik kerek 1 euro. Hoztam mindkettőből, ha már ott voltam.
Megjegyzem ebben a boltban is volt Barbus, viszont amit nagyon szerettem volna, a Pitralon tégelyes borotvaszappant, nos azt itt sem találtam. Az eladó szerint már nem gyártják (persze ez nem biztos).
Borotvákra is rákérdeztem, de csak műanyagok voltak. 2 típus volt, az egyiknek a nevére sem emlékszem, a másik Lord volt, 1,6 euroért.