Melanopus rakerdezett a Parker 24C-re a boltok, webshopok -> wetshaving.hu topikban, inkabb itt valaszolok, ideillik a leiras.Ugy szolt a kerdes, hogy:
A 24C-ről mi a véleményed? Kidolgozás, minőség stb. Köszi
Kezdem a
borotvalkozas elmenyevel. Nekem ez az elso OC borotvam. Mara elolvastam mindent es mindennek az ellenkezojet az OC borotvak jellemzoirol es viselkedeserol, de eloszor par oraja probaltam ki magam is.
Annak ellenere, hogy a 24C-bol jocskan kilog a penge, es jo hangosan borotval, nagyon kenyelmes es irritacio mentes 3 koros borotvalkozasom volt, anelkul, hogy igazgatni kellett volna utana. Tetszik, ahogy a nyitott fesu miatt hab-csikok maradnak fent az arcomon egy huzas utan, igy nem problemas egy teruletet akar megegyszer lehuzni. (Na lehet, hogy ezert nem kellett igazgatni.) Most jo darabig csak ezt fogom hasznalni, hogy reszletesebb benyomasaim legyenek a teljesitmenyerol.
A
kidolgozottsaga, na az egy masik tortenet, hat nem egy Muhle. De legyunk fair-ek, a Parkereket nem a kidolgozottsaguk miatt szeretjuk. A fogasa eleg durva, szurosak a pici tuskek, es szurosak azok a recezetlen reszek is, amik nem hengeresek, hanem inkabb csavaranyara hasonlitanak. Remelem nem fogja leszedni a bort a tenyeremrol. Tok jo, hogy nincs itthon egy EJ Chatsworth Barley kontrasztnak.
(Khmmm. Azert szeretnek.)A fej egyik oldala erosen meglepett, amikor tegnap kicsomagoltam. Konkretan asszimetrikusnak tunik, lasd a kepet lejjebb. Jobban megnezve azt hiszem, hogy csak oldalrol csuszott be valami hiba, mert a keresztmetszete szimmetrikus, a fej masik oldalarol nezve is az, es amennyire egy hasznalat alatt meg tudtam allapitani, a penge is szimmetrikusan all benne, egyforma a kilogas, es egyforma a szogallas is, de erre meg ranezek a kovetkezo hasznalatok soran.
Osszegzesul:
A feluletmegmunkalastol (ize, annak hianyatol) eltekintve a nyel jo hosszu es jo nehez, hasonlit a 98R-hez, aki erre gerjed elvezni fogja. Kenyelmes, Astra SP pengevel kifejezetten megbocsajto, egy Featherrel talan picit hatarozottabb borotva. Az ara a kidolgozottsagahoz kepest annyira nem tunik alacsonynak, de ha a Muhle R41 csaladhoz akarnam hasonlitani, akkor azokbol a legdragabb Twist-hez illene viszonyitani a nyel hossz es suly miatt. Az osszehasonlitas persze nem all meg a laban, mert aggresszivitasra a ket borotva a ket vegletet kepviseli.
Kezdo-kozephaladonak, mint en (masfel eve hasznalok DE borotvat, az harom szemeszter, messze meg a doktoralas) jo valasztas volt, kesobb lehet, hogy valami durvabbra valtok, habar ma meg nem ertem miert jo, ha egy hatekony borotva kevesbe kenyelmes.