Az R41 WTG+XTG-ben is tudja a BBS-t. Szerintem nem készítesz elő eléggé. Én azt tapasztaltam, hogy nekem a mentolos cuccok jobban bepuhítják a szőrt. Pedig nekem nincs annyi belőle mint neked, de ennek ellenére, ha nem puhul fel a habtól, akkor kényelmetlenebb a mutatvány. Attól hogy hab van az arcodon, még nem feltétlenül jó az előkészítés.
Egy ideje hidrofiles fürdető krémet használok pre-nek. Megvárom míg nagyjából beszívódik, aztán lemosom. Azt vettem észre, hogy nem is a szőr puhulására van hatása, hanem a bőröm lesz tőle ruganyosabb, ellenállóbb.
Szerintem annyi a gond, hogy túlzottan rányomod. Mivel nem puhul fel a szőröd, kénytelen van "kézzel rádolgozni", aminek az a vége hogy túl közel nyomod a bőrhöz, így viszed az első néhány hámréteget.
Ha nagyon ragaszkodsz az ATG-hez, hogy szembe is menj a szőrrel, akkor inkább j-hook-ot próbálnék a helyedben. Az azért is lehet jó, mert nem arra figyelsz, hogy nyomd és "haladj előre" hanem a körkörös mozdulatra.
Szeritnem a zöld Astrat előbb cseréld le valami kevésbé éles pengére, kék Astra, Gillette Nacet, Lord SuperChrome pl. És eleinte ne legyenek ilyen elvárásaid alaposság tekintetében. Én második körben XTG és ATG-t szoktam húzni vegyesen, néha j-hookolás van belőle. Attól függően hogy mennyire érzem alaposan előkészítettnek a mutatványt. Illetve mennyire érzem hogy boldogul a penge.
Ha érzed hogy akad a penge, akkor valami nem sikerült elég jól, az eröltetésnek pedig nincs jó vége. Gondolom a képen pont ez van.