Szervusztok!
Srácok,a napokban az Astra topikban írtam egy-két hozzászólást...Nos már nem is tudom,melyik éltárs(most lusta vagyok visszanézni,bocsi
) írta,hogy az Astra 901 nem nagyon alkalmas napi borotválkozásra! Akkor gondolkodtam el rajta,hogy létezik ilyen hogy napi használatos DE,meg alkalmi DE?? Mármint persze elvben gondolom,mert ilyen megkötéssel biztos hogy nem forgalmaznak DE borotvát...ez tuti nagyon egyén függő,van aki tényleg elviseli a nap mint nap borotválkozást,meg van aki csak heti 2-3 alkalmat..Nekem a munkám is olyan ami megköveteli a mindennapi szőrtelenítést,de igazából már a pofázmányom is hozzászokott a 20 éve tartó szinte mindennapi szeánszhoz,függetlenül attól hogy az elején még nem DE-t használtam..
Hanem akkor most jön a lényeg:Megboldogult nagyapámat tudom fölhozni példaként,na meg apámat is.....Nekik az év 365 napja minden reggel a borotválkozással indult!Anélkül ki se mentek az udvarra,nemhogy a munkahelyre..
Akkor most ővelük mi van,meg persze a hozzájuk hasonló régi vágású"öregekkel"
?
Szerintem értetlenül bámultak volna rám,ha mondom nekik hogy"Kedves Papa,ez a borotva nem alkalmas ám arra hogy napi szinten használjad"
Vagy lehet,csak egyszerűen nyakon vágtak volna..."Hülye vagy Te fiam" felkiáltással..
Hozzáteszem,és sokan közületek még jobban tudjátok az akkori borotva felhozatalt!! Solunák,Mofém,Tabula,Kasza,Astra,stb...a Gillette már nagyon nagy szó volt...és azért valljuk be,ezek a beretvák azért mondjuk nem egy L6-os kíméletességével rendelkeztek!! :crazy:Vagy lehet hogy voltak"komolyabb márkás készülékek is"csak az akkori egyszerű hétköznapi emberhez azok nem nagyon jutottak el... Egy Soluna talán 8-10 forintba került a 80-as évek közepén,tudom mert nagyapám és apám is használta őket...sőt az én emlékeimben szinte csak a Soluna maradt meg...azt láttam náluk mindig! Persze akkor még a nevét sem tudtam,nyílván felnőtt fejjel tudtam már azt beazonosítani,hogy"Jééé ez a Soluna"ilyen volt az öregemnek
Na szóval,erre akartam rávilágítani,hogy a régi időkben bizony mintha jobban szerettek volna és jobban "divatban"lett volna a napi szintű arckarbantartás mint manapság...Ma szinte sok embernek csak nyűg és utálat a reggeli borotválkozás...sajnos.. Tudom,mert a kollegáktól hallom énis eleget!