Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2302543 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3390 Dátum: 2012. Március 19. - 22:19:44 »
Az utóbbi idők legrosszabb borotválkozását eszközöltem egy fél órája. [.. .]

Jajj, ezen hangosan röhögtem, végre egy jó sztori! :) Boccs... ; )

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #3391 Dátum: 2012. Március 19. - 22:20:54 »

Úgy látom azt a feliratot magas hőmérsékleten lecsiszolták  :o  :o
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3392 Dátum: 2012. Március 20. - 00:40:40 »
Akkor ez egy értékes steril Filla, mint az én Strider SnG-m.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3393 Dátum: 2012. Március 20. - 07:04:33 »
Salmonál volt polírozáson  :fetreng:
Nem, nem erről van szó. Állítólag így mentek japán piacra Filák. Ez Japánon és Ámerikán keresztül tért vissza. Állítólag.

Én meg a román piacra szánt gyári wedge filákat árulok  :fetreng:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3394 Dátum: 2012. Március 20. - 09:07:13 »
Szép ez a Fila és SOC  :borz1:

Mi az a SOC?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3395 Dátum: 2012. Március 20. - 10:06:31 »
Semogue Owners Club
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #3396 Dátum: 2012. Március 20. - 10:06:46 »
Semogue Owners Club. A pamacs a képen. Fórumozók igényei alapján kitalált custom sertés. Tényleg jó.

http://vintagescent.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=113

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3397 Dátum: 2012. Március 20. - 12:35:06 »
Jó napot mindenkinek!
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- New Forest Tubby2
- Fitjar Soap Norwegian Fern Shaving Cream
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- 7/8" Max Sprecher custom, 1/4 Hollow Ground, French Point,
w/ Cobaltium M3 Mokume Gane scales + G10 Hunter Orange tapered wedge.
- Kanayama Cordovan #60000
- WTG/XTG
- Fitjar Folgefonn Mint After Shave Balm

...és utána volt még a Kung Fu teaszertartás frissítő puerh teája:

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3398 Dátum: 2012. Március 20. - 12:58:49 »
Péter tudod, hogy számíthatsz rám:  ;D

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #3399 Dátum: 2012. Március 20. - 14:18:41 »
A Max Sprecher továbbra is gyönyörű, de hogy bírod meginni ezt a nagyon keserű teát? Nekem ami van még a 5. áztatásnál is irdatlan...

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #3400 Dátum: 2012. Március 20. - 14:25:21 »
finom az, legalábbis Fontié ;)
... a nyúlon túl?

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3401 Dátum: 2012. Március 20. - 14:35:59 »
Edgarm, volt több próbálkozásom és végül kikötöttem egy Run Jin Hao puerhnél, ami "nagyon édes, diós shu puerh. Gyönyörű barnásvörösre fő. Illatos és zamatos. Nagyon itatja magát, mindemellett rendkívül erős. Szép textúrájú, kopogós, roppanós" tea.
Most épp elfogyott a boltban, de úton van a következő szállítmány.  ;)

A kávé is "keserű".  :evil:

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3402 Dátum: 2012. Március 20. - 15:16:01 »
Szerintem nincs olyan, hogy egyezményesen szép, vagy gyönyörű valami. Pontosan azért használjuk -ahogy írtad is- nagy spektrumban, mert mindenkinek más a szép és a gyönyörű... szerintem.
Kicsit egyszerűbben:
-nekem a kedvenc színem a piros
-Gipsz Jakabé meg a kék

Lehet vérre menő csatákat vívni egymás közt, hogy melyik a szebb szín - borítékolható egyébként, hogy nem lesz megegyezés. Ettől még a piros és a kék ugyanolyan szép. A piros nekem, a kék meg Gipsz Jakabnak.

Most persze csak a színekről beszéltem, de szerintem ez totál analóg a gyönyörűvel. A szépség baromira szubjektív dolog.

Ja, azt hozzáteszem: a fentiek az én véleményem :)

Szerintem - de igazítsatok ki - a "gyönyörű" szót elég nagy spektrumban használjuk úgy általában. Egy modern custom késre nagyon sok pozitív jelzőt lehet találni, pl. nagyszerű, kivételes, fenomenális, pazar, pompás, lenyűgöző, stb., de a széptől és a gyönyörűtől messze van.
A "szép" és "gyönyörű" az, ami egyezményesen az, ami letisztult, és van múltja, és az emberek többsége is így vélekedik róla. Egy új dolog, egy útkeresés, egy próbálkozás nem lehet ilyen....szerintem.
És ezzel nem fikázni akartam a Max kést, félre ne értsetek!!!

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3403 Dátum: 2012. Március 20. - 15:20:24 »
Péter, van aki másképp gondolkodik a szépről. Pl. Kant:

Kant az esztétika kritikai megközelítésében - amit az Ítéleterő Kritikája, műben fejtett ki - a szép-et és a fenséges-t vizsgálja. A szép és a fenséges közötti különbség a végességben keresendő: a fenséges határtalan dolgokra is vonatkozhat, a széppel ellentétben.
A szépet úgy határozta meg, mint valamit, ami örömet kelt azáltal, hogy célszerűséget ábrázol: a szépség a tárgy célszűrségének a formája.
Másrészről: általában szép az ami érdek nélkül tetszik.

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3404 Dátum: 2012. Március 20. - 15:22:00 »
A ma reggli  :borotva:

Zuhannyal kezdtem, majd jött az arcon habosított Florena krémmel és a régi Balea borz pamacsommal. Kínai beretvámba (weishi) tettem egy kék gillette platinumot (próbáltam fokozni az agresszivitását) Három kör (az állam alatt, a nyakamon volt vagy öt...) Hideg víz, majd 4711 AS és a végén Gillette sensitive ASB.

A nyakamon nem BBS, de az arcon elég  közeli lett. Még mindig van mit tanulnom és gyakorolnom az élszögről.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici