Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508587 alkalommal)

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1005 Dátum: 2013. Július 06. - 12:08:10 »
Nem használtam semmi pasztát.
Meghúztam jó sűrű iszapon (kétszer csináltam iszapot),  és a második menetbe lassan behigitottam, utána simán kínain.
Sima vízzel kicsit erősebben aztán a nyomást csökkentve. Sima vízzel húztam vagy 500 oda vissza.

A kínaihoz nekem egyáltalán nem vált be az iszap. Kísérleteztem vele sokat és az iszapos kínai még az éles késemet is letompította. (lekerekítette az élét) Plusz sok kínai használhatatlan is. Az a tanácsom hogy csak vízzel használd nyomd rá ne finomkodj és kizárólag finishre használd de túl sokat ne várj tőle. Sokat szenvedtem az élezéssel de Petinek hála rájöttem a nyitjára. A lényeg hogy az élszög tökéletesen ki legyen alakítva és amikor az 1000-1200 gritről lejössz már legyen jó éles a késed. (simán vigye az alakarodon a szőrt.) Ez az élezés lelke szerintem, legalább  is nekem ez nagyon bevált.Az összes késemet így csináltam meg és iszonyat élesek élményszámba megy a használatuk:-)(kínai helyett japán naturált használok de ha jó a kínaid azzal is jó lesz)

Én így mennék nekem ez a tuti módszer:
1000-1200 tökéletes élszög és jó éles kés
4000 finomítás érzésre - Norton
8000 finomítás érzésre - Norton
JÓ KÍNAI KŐ 100-150 húzás keményen
ue: 30 húzás mint a pihe
jó lenvászon és bőrözés

Ha lehet, szerintem ne használj szalagot sem az elejétől mert az is bekavarhat később. (Személyes vélemény, van aki esküszik rá)

Nem elérhető Apa8

• Tag
« Válasz #1006 Dátum: 2013. Július 07. - 09:46:01 »

jó lenvászon és bőrözés

Ha lehet, szerintem ne használj szalagot sem az elejétől mert az is bekavarhat később. (Személyes vélemény, van aki esküszik rá)

Szalagot nem használtam, szerintem a kés használati tárgy és hát élezésnél kophat. Engem nem zavar a gerincen a fenés nyoma.
Írod a jó lenvásznat. Na ez aminek híján vagyok. Hol érhető el? Jelenleg egy katonai szíj hátsó felét használom.
Üdv:
Apa8

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1007 Dátum: 2013. Július 07. - 12:56:44 »

jó lenvászon és bőrözés

Szalagot nem használtam, szerintem a kés használati tárgy és hát élezésnél kophat. Engem nem zavar a gerincen a fenés nyoma.
Írod a jó lenvásznat. Na ez aminek híján vagyok. Hol érhető el? Jelenleg egy katonai szíj hátsó felét használom.

kérdezd meg szerintem PBF -et honnan szerezte (én tőle vettem egy kanayama bőrt + hevedert) mert úgy tudom sima kanayama hevedert lehet külön is venni. (ha még gyártják) előtte egy extrametálos kis dovo koppintást használtam de a kanayamához képest egy rakás szar. mindenképpen körültekintően szerezd be mert szerintem ez nagyon fontos elem. tegyél fel esetleg a keres topicba egy post-ot, hogy JÓ MINŐSÉGŰ hevedert keresel.

Nem elérhető Apa8

• Tag
« Válasz #1008 Dátum: 2013. Július 07. - 22:21:48 »
Megnéztem köszi..
Asszem ebből vásárlás lesz. Egy hevederre beruházok.  :hat:
Üdv:
Apa8

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1009 Dátum: 2013. Július 08. - 13:02:39 »
Megnéztem köszi..
Ha esetleg rendelsz, és lehetséges akkor lehet én is rendelnék vmit. tőlük. Majd szólj ha gondolod...

Nem elérhető Apa8

• Tag
« Válasz #1010 Dátum: 2013. Július 08. - 19:38:23 »
Megnéztem köszi..
Ha esetleg rendelsz, és lehetséges akkor lehet én is rendelnék vmit. tőlük. Majd szólj ha gondolod...
Úgy nézem a postaköltség 170 euró után ingyenes.
Esetleg ha valaki csatlakozna még akkor lebonyolítanám a vásárlást.
Üdv:
Apa8

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1011 Dátum: 2013. Július 08. - 19:44:32 »
Megnéztem köszi..
Úgy nézem a postaköltség 170 euró után ingyenes.
Esetleg ha valaki csatlakozna még akkor lebonyolítanám a vásárlást.
Vagy dobj rá egy jó kis követ !:-)

Nem elérhető Apa8

• Tag
« Válasz #1012 Dátum: 2013. Július 08. - 19:49:08 »

Vagy dobj rá egy jó kis követ !:-)
Gondoltam rá, de egy belgára fáj nagyon a fogam. Tudom sokan mondják, h nem az igazi, de nagyon sok jót is olvasok róla. Azér kipróbálnám. 
Üdv:
Apa8

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1013 Dátum: 2013. Július 09. - 03:03:14 »
Belgára én nem pazarolnék pénzt és időt, nagyon nehéz értelmeset találni (értsd: 15-ből nekem eddig nulla). Méretéhez képest drágább mint egy japán kő, ami kisujjból alázza élminőségben. Maximtól (JNS) lehet venni Shobudani 100 type követ, az méretben is használható, nagyon jó árban van, és olyan élt lehet vele összehozni mint amilyet egy belgával soha.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1014 Dátum: 2013. Július 09. - 04:41:43 »
Belgára én nem pazarolnék pénzt és időt, nagyon nehéz értelmeset találni (értsd: 15-ből nekem eddig nulla). Méretéhez képest drágább mint egy japán kő, ami kisujjból alázza élminőségben. Maximtól (JNS) lehet venni Shobudani 100 type követ, az méretben is használható, nagyon jó árban van, és olyan élt lehet vele összehozni mint amilyet egy belgával soha.

Maxim úr (JNS) az ebayen tevékenykedik, vagy hol, mert úgy említed, mint a szomszéd srácot? A belga kövön gondolkoztam én is, azért kérdezem.
Sheffield-England

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1015 Dátum: 2013. Július 09. - 08:38:24 »
Én szintén Norton soron megyek végig: 1000-4000-8000, majd kínai...és kezdem utálni (vagy a feleségem  :evil: ) Petit, mert ma egy George Butler késsel borotválkoztam, amit kínaival finiseltem és annyira meggyőző lett, hogy elhatároztam, mindegyik késemet kicsit rendbe teszem íly módon...  :hat:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1016 Dátum: 2013. Július 09. - 09:20:13 »
Alakul ez, már hallom a postás csengetését! :crazy:

A kínait nagyon dicséritek, esetleg van összehasonlítás egy jó türingiaival, vagy "egykutya"?
Sheffield-England

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #1017 Dátum: 2013. Július 09. - 10:59:15 »
Csak tisztázásképp: a kínai az az a kínai, amit pl. a lengyel borotvás srác árul az íbélyen, ugye?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1018 Dátum: 2013. Július 09. - 11:07:10 »
Csak tisztázásképp: a kínai az az a kínai, amit pl. a lengyel borotvás srác árul az íbélyen, ugye?

Az az, meg találsz az InvisibleEdge oldalán is.
Sheffield-England

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1019 Dátum: 2013. Július 09. - 11:10:55 »
Az általam emlegetett kínai pontosan az! Azaz az enyém is tőle származik!  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici