Nem használtam semmi pasztát.
Meghúztam jó sűrű iszapon (kétszer csináltam iszapot), és a második menetbe lassan behigitottam, utána simán kínain.
Sima vízzel kicsit erősebben aztán a nyomást csökkentve. Sima vízzel húztam vagy 500 oda vissza.
A kínaihoz nekem egyáltalán nem vált be az iszap. Kísérleteztem vele sokat és az iszapos kínai még az éles késemet is letompította. (lekerekítette az élét) Plusz sok kínai használhatatlan is. Az a tanácsom hogy csak vízzel használd nyomd rá ne finomkodj és kizárólag finishre használd de túl sokat ne várj tőle. Sokat szenvedtem az élezéssel de Petinek hála rájöttem a nyitjára. A lényeg hogy az élszög tökéletesen ki legyen alakítva és amikor az 1000-1200 gritről lejössz már legyen jó éles a késed. (simán vigye az alakarodon a szőrt.) Ez az élezés lelke szerintem, legalább is nekem ez nagyon bevált.Az összes késemet így csináltam meg és iszonyat élesek élményszámba megy a használatuk:-)(kínai helyett japán naturált használok de ha jó a kínaid azzal is jó lesz)
Én így mennék nekem ez a tuti módszer:
1000-1200 tökéletes élszög és jó éles kés
4000 finomítás érzésre - Norton
8000 finomítás érzésre - Norton
JÓ KÍNAI KŐ 100-150 húzás keményen
ue: 30 húzás mint a pihe
jó lenvászon és bőrözés
Ha lehet, szerintem ne használj szalagot sem az elejétől mert az is bekavarhat később. (Személyes vélemény, van aki esküszik rá)