Miért kellene más kő más élszöghöz? Hogyan érzed a különbséget 14 és 20 fok között az arcodon, miben más? (nekem nem sikerült még, csak ezért kérdezem)
Nekem akármilyen borotvára is kevés a belga, nem csak a kamisorikra. Ha valami nem elég finom ahhoz hogy elég éles élt produkáljon, akkor az minden élszögnél és borotva fajtánál "életlen" lesz. Annyi köze esetleg van a dologhoz, hogy egyes puhább acélú borotváknál nem lehet a maximumot kihozni egy jó japánból, és
esetleg így kisebb lehet a különbség egy belga él, és egy japán él között, de én eddig elég kevés ilyen késsel találkoztam.
Minden valamire való borotvánál érezhető a különbség egy belga és egy japán él között, csak van akinek a szőréhez/arcához/borotválkozási stílusához elég a belga is, van akinek nem elég. Én 2 kört szoktam tenni, egy WTG és egy ATG kört, és ezt teljes komforttal, és tökéletes eredménnyel belga éllel nem tudtam teljesíteni még. Annó odáig elmentem hogy 3 emberrel éleztettem késeket akik sok belgából választották ki a kedvencüket, és jóval több kést éleztek már meg belgán mint én összesen, és azok az élek is kevesek voltak nekem.
Ez nem azt jelenti hogy a belga egy rossz kő, csak azt hogy vannak nála finomabbak is. Aki ezt nem igényli, az örülhet neki, mert nem kell annyi követ kipróbálnia mint nekem, míg rájön mi jön be neki