Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508458 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1035 Dátum: 2013. Július 10. - 15:04:57 »
:fejfal: :fejfal: :fejfal: :fejfal:
...ennyire ne verd a fejed a falba! Értettük mire gondoltál, csak ez Petinek magas labda volt...  :naughty:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1036 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 20:28:55 »
Sziasztok !

Az iránt érdeklődnék:

- hogy próbált-e valaki kínai követ sárga belga iszapkővel, és ha igen akkor mi lett az eredmény?

- esetleg kínai másfajta iszapkővel, ha igen milyennel ? Nekem a nagurák kizárólag jnat kövön működtek, pedig a kínain is kellene szerintem....

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1037 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:08:02 »
Próbáltunk páran, és működik a kínai kő belga és japán iszapkövekkel.
Csak működik, (vagyis használható eredményt ad), vagy kimagasló eredményt produkál ? Mindenkinek pozitív tapasztalatot adott vagy volt akinek nem működött egyáltalán? Azért kérdezem, mert mindegyik természetes kő, és így akár egy szarabb kínai kő is elronthatta a tesztet jó iszapkővel, és fordítva is stb.....érdemes ezzel kísérletezni egyáltalán ?

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1038 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:29:32 »
Nekem példának okáért, működik!  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
Re: Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1039 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:46:32 »
Melyik kombinaciora gondolsz? Kínai+belga?

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1040 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:49:00 »
Persze, igaz tanulni mindíg érdemes de érdekel masok tapasztalata:-)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1041 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 22:34:49 »
Ha már van japánod, akkor felesleges mással kínlódnod, szerintem!  :sör:

Én olyan 10-15 belgán mentem keresztül, mire elfogadtam hogy más élt képviselnek mint a japánok.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1042 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 06:09:03 »
Melyik kombinaciora gondolsz? Kínai+belga?

Például. A lényeg az, hogy az iszapot adó kö jó minőségű legyen, mert önmagában a kínai szinte csak egy sík felület. Vízzel csak a finishelés finishében hatékony. Ellentétben a japán köveddel, ami vizesen is elég jól viszi a vasat.
Így elvileg a kínai + iszapkő kombinációval a kínait szinte bármilyen kővé "átváltoztathatod", ha mondjuk belga iszapkővel iszapolsz akkor belga kő tulajdonságok stb...kiváncsi lennék hogy mekkora a különbség mondjuk az előbbi példa és ha mondjuk belga kő + belga iszapkő variációt nézel ???

Mivel a kőnek mindíg keményebnek kell lennie mint az iszap(kőnek), honnan tudod hogy ha mondjuk a kínaira iszapolsz egy japán tomo nagurával, hogy melyik a keményebb ? Főleg mivel mindkettő természetes kő és az adott fajtán belül is változóak :evil:

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1043 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 06:13:30 »
Ha már van japánod, akkor felesleges mással kínlódnod, szerintem!  :sör:

Én olyan 10-15 belgán mentem keresztül, mire elfogadtam hogy más élt képviselnek mint a japánok.
Basszus...akkor még min. 9 belgát kell beszereznem :D
Viccet félretéve, azt mondod hogy a rengeteg kipróbált belga kő közül egy sem ért fel azzal a hatékonysággal amivel egy japán?
Miben volt a legnagyobb eltérés ? Volt valami amiben a belga verte a japánt ?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1044 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 07:03:10 »
Sebességben általában gyorsabbak voltak a belgák mint a japánok, sok iszappal használva. Valahol itt véget is ért a sor egyébként, más előnyét nem nagyon tudok mondani. Pont emiatt amúgy az egyköves élezés hívei közül sokan csinálják úgy hogy az ezres kő után mennek belgára, majd onnan egy japánon finiselnek.

Számomra a japánok egyértelműen jobb élt tudnak mint a belgák, vagy akármilyen más természetes vagy szintetikus kő amit én próbáltam.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1045 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 14:25:22 »
Miért kellene más kő más élszöghöz? Hogyan érzed a különbséget 14 és 20 fok között az arcodon, miben más? (nekem nem sikerült még, csak ezért kérdezem)

Nekem akármilyen borotvára is kevés a belga, nem csak a kamisorikra. Ha valami nem elég finom ahhoz hogy elég éles élt produkáljon, akkor az minden élszögnél és borotva fajtánál "életlen" lesz. Annyi köze esetleg van a dologhoz, hogy egyes puhább acélú borotváknál nem lehet a maximumot kihozni egy jó japánból, és esetleg így kisebb lehet a különbség egy belga él, és egy japán él között, de én eddig elég kevés ilyen késsel találkoztam.

Minden valamire való borotvánál érezhető a különbség egy belga és egy japán él között, csak van akinek a szőréhez/arcához/borotválkozási stílusához elég a belga is, van akinek nem elég. Én 2 kört szoktam tenni, egy WTG és egy ATG kört, és ezt teljes komforttal, és tökéletes eredménnyel belga éllel nem tudtam teljesíteni még. Annó odáig elmentem hogy 3 emberrel éleztettem késeket akik sok belgából választották ki a kedvencüket, és jóval több kést éleztek már meg belgán mint én összesen, és azok az élek is kevesek voltak nekem.

Ez nem azt jelenti hogy a belga egy rossz kő, csak azt hogy vannak nála finomabbak is. Aki ezt nem igényli, az örülhet neki, mert nem kell annyi követ kipróbálnia mint nekem, míg rájön mi jön be neki :)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1046 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 14:30:50 »
Lehet, benne valami-nehogy félre értsd-,amit mondasz Sanyi, mert a tőled kapott kések nekem "túlságosan élesek". A bőrömnek, kaszabolási készségemnek jobban esett az él, sokadik borotválkozáson túl.

Sheffield-England

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #1047 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 14:40:45 »
Lehet, benne valami-nehogy félre értsd-,amit mondasz Sanyi, mert a tőled kapott kések nekem "túlságosan élesek". A bőrömnek, kaszabolási készségemnek jobban esett az él, sokadik borotválkozáson túl.
...és eljutunk oda, mint a DE-knál a Feather, hogy nekem az túl éles. Kinek a japcsó, kinek a belga. Most olvastam után a fenésnek, sokan példul ellenzik a vászonhevedert, mert kihajtja az élet, valaki a fixre ragasztott bőrre esküszik, valaki a lógóra, valaki a műkövekre, valaki meg a természetesekre. De caklipakli a lényeg a lényeg: mindenki azt és úgy használ, ahogy tud, amivel tud...

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1048 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 14:42:35 »
...és eljutunk oda, mint a DE-knál a Feather, hogy nekem az túl éles. Kinek a japcsó, kinek a belga. Most olvastam után a fenésnek, sokan példul ellenzik a vászonhevedert, mert kihajtja az élet, valaki a fixre ragasztott bőrre esküszik, valaki a lógóra, valaki a műkövekre, valaki meg a természetesekre. De caklipakli a lényeg a lényeg: mindenki azt és úgy használ, ahogy tud, amivel tud...

...ami neki jól esik...bizony :2thumbup:
Sheffield-England

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1049 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 15:25:01 »

Ez eléggé Zen megvilágosodás volt!:-)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici