Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508400 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1065 Dátum: 2013. November 14. - 08:42:17 »
Nekem az "segített" újra és újra nekiállni az élezésnek, hogy egy NOS Bengallnak fogtam neki. :crazy:

Egyre jobb, a tény, hogy egy príma, eddig használatlan kést tennék tönkre ha ráhagyom, kellően ösztönöz és sokkal alaposabb munkára, odafigyelésre sarkall  :D ...és nagyon jó érzés "életet lehelni" egy NOS késbe.  :2thumbup:
Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1066 Dátum: 2013. November 14. - 09:32:03 »
Egy jó tanács GD-hez, fekete filc az élszalagra, így látod hogy mindenhol éri-e a kő, és hogy elérte-e már az élszalag az élét. GD-nél én sorjáig szoktam élezni, általában annyira hugyos az élszalag, úgy biztosra tudom hogy ki van nagyolva rendesen.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1067 Dátum: 2013. November 14. - 12:00:10 »

Peti tegnapi megjegyzésével egyetértve, annyit fűznék hozzá, hogy vagy sok gyakorlással rájössz a hibára, és annak
megoldására, vagy rámutat valaki a hibára, ami iránymutatás is hogyan kellene megfenni.

A kihívás nyilván az, hogy főleg a "csavarodott kések" mint kifejezés, nem egy darab hiba, hanem a csavarodás több
különböző hibát is generálhat.

A filcezésre én is dobok egy likét. A Sanyi által említett sorja legjobb mérő megoldása pedig szerintem a köröm teszt.
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1068 Dátum: 2013. November 14. - 12:18:14 »
Köszönöm az ötleteket.
Sima késeket már elég régóta fenek viszonylag jó eredménnyel, így nem ismeretlen előttem a sorja, meg a filcezés. Inkább erre voltam kíváncsi, hogy léteznek-e gyári hibák (csavarodás, rosszul kialakított holker stb) A sikertelenül fent GD-nél mintha az élszalag nagyon minimálisan de néhány helyen nem ugyanakkora lenne. Gondolom ez lehet probléma, hogy nem rendesen fekszik fel
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1069 Dátum: 2013. November 14. - 12:42:23 »
Ez régi és új késeken egyaránt nem ritka jelenség. A mai új gyári borotváknál tojnak bele az egészbe, volt olyan Dovo a kezemben hogy úgy el volt ferdülve, hogy az egyik oldalon hintázott (nem is kicsit), a másik oldalon meg csak a hegye és a töve feküdt fel.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Nézelődő

• Új tag
  • *
« Válasz #1070 Dátum: 2013. December 15. - 17:42:08 »
Kedves Urak!

Van-e itt valaki, aki érzi magában az olthatatlan vágyat, hogy megélezzen nekem egy Karácsonyra szánt, újonnan vásárolt Dovot?  :)

Köszi

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1071 Dátum: 2013. December 15. - 20:10:16 »
Budapest környékén gregg-et, Salmo-t keresd, Debrecen környékén jeness éltárs tud élezni. Őket keresd, aztán megmondják mennyi az annyi. :thumbup:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Nézelődő

• Új tag
  • *
« Válasz #1072 Dátum: 2013. December 16. - 12:14:17 »
Köszönöm!

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1073 Dátum: 2013. December 27. - 13:23:30 »
Tudom, hogy nem pont ide illik, de meg tudnátok mondani pontosan mit is jelent a következő mondat?:
-can you tell me if there is much hone ware?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1074 Dátum: 2013. December 27. - 13:29:52 »
Tudom, hogy nem pont ide illik, de meg tudnátok mondani pontosan mit is jelent a következő mondat?:

Kb azt, hogy "meg tudod-e mondani hogy van-e sok fenőeszköz?", de ez eléggé fura szóhasználat lenne, szóval szerintem inkább elgépelés, akkor honewear, ami fenési kopás.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1075 Dátum: 2013. December 27. - 13:34:24 »

Kb azt, hogy "meg tudod-e mondani hogy van-e sok fenőeszköz?", de ez eléggé fura szóhasználat lenne, szóval szerintem inkább elgépelés, akkor honewear, ami fenési kopás.

Köszi. Erre nem is gondoltam, hogy elgépelés is lehet.  :thanks:

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1076 Dátum: 2013. December 27. - 17:13:26 »
Nagyon istentől elrugaszkodott ötlet/ideiglenesen/, a nadrágszíj?
Ja igen, bőr.:))

Ezen hezitálok mivel az egyik kés a szőrt irdatlanul viszi, így gondolom csak némi finish kéne neki. Full laikusként persze.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1077 Dátum: 2013. December 27. - 18:06:19 »
A nadrágszíj belső fele, ha puha, esetleg enyhén "bolyhos", elég jól használható. Különösen, ha nem varrott a széle. Hónapokig azon fentem, amikor még nem volt más.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1078 Dátum: 2013. December 27. - 18:07:35 »

ZOZO, a szövegkörnyezet sokat segítene, főleg ha kép is van hozzá. Szerintem egyébként kezdőmókusnak igaza lehet. :thumbup:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1079 Dátum: 2013. December 27. - 22:03:46 »

ZOZO, a szövegkörnyezet sokat segítene, főleg ha kép is van hozzá. Szerintem egyébként kezdőmókusnak igaza lehet. :thumbup:
Ennyi volt a szöveg, az ebay-en tette fel a kérdést egy eladó borotvámmal kapcsolatban. Válaszoltam neki azóta nincs kérdés, tehát szerintem megértette.  :bor:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici