Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508379 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1080 Dátum: 2013. December 27. - 22:26:59 »
Akkor szuper. :coffee:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Jinpa

• Új tag
  • *
« Válasz #1081 Dátum: 2013. December 29. - 14:38:35 »
Sziasztok!

Szeretnék kicsit belemerülni a borotvakéses borotválkozásba! Nem túl mélyre hatóan, de olvasgattam a fórumon lévő tanácsokat, hozzászólásokat!
Úgy döntöttem végül hogy a fórumon emlegetett Gold Dollar 66-os kést rendelem meg ebay-ről.

Azt szeretném kérdezni milyen kővel érdemes elkezdeni dolgozni a pengén hogy használható legyen illetve hogy én mint kezdő ne barmoljam szét! :)

A segítséget előre is köszönöm!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1082 Dátum: 2013. December 29. - 16:49:14 »
Ha ezt a kérdést fel kellett tenned, akkor nem olvastál vissza eleget, mert szerintem 1-2 oldalon belül meg lett válaszolva ugyanez a kérdés  ;D

Kezdőként úgyis szét lesz barmolva, de 800Ft-os borotváért nem kár. Kezdd a legdurvábbal amid van, és utána menj felfelé a soron, nem lesz sétagalopp hacsak nem egy jobb darabot kaptál.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Jinpa

• Új tag
  • *
« Válasz #1083 Dátum: 2013. December 29. - 17:04:25 »
Vissza keresgélve megtaláltam! Elsiklottam mellette valahogyan. Köszönöm! :)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1084 Dátum: 2013. December 29. - 17:06:29 »
 :sör:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1085 Dátum: 2013. December 29. - 20:42:47 »
Kezdd a legdurvábbal amid van, és utána menj felfelé a soron, nem lesz sétagalopp hacsak nem egy jobb darabot kaptál.

Meg ugye itt van a kutya elásva, mert ha mondjuk egy 4000/8000 Norton a legdurvább, akkor még sokáig is fog tartani  :borz2:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1086 Dátum: 2013. December 29. - 20:54:09 »
Kezdd a legdurvábbal amid van, és utána menj felfelé a soron, nem lesz sétagalopp hacsak nem egy jobb darabot kaptál.

Meg ugye itt van a kutya elásva, mert ha mondjuk egy 4000/8000 Norton a legdurvább, akkor még sokáig is fog tartani  :borz2:

Múltkor 400-as gyémántosról 20 perc után váltottam 140-es gyémántra, annyira gáz darabot kaptam, bele se merek gondolni ez egy 4000-es Nortonon mi idő lett volna és hány síkolás. Persze volt olyan GD is aminek elég volt vagy 5-10 perc 1000-es kövön, de az a ritkaság kategória  ;D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1087 Dátum: 2013. December 29. - 21:08:52 »
2 db GD járt nálam. Mindkettőt ezen kezdtem, és kb. 4 óra alatt végeztem a bőrözésig. Nem érdekel, hogy mennyi a magyar igazság. ;D

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1088 Dátum: 2014. Január 01. - 16:43:39 »
Mivel Salmotól több kést is visszakaptam felújítva (Gong, Crown & Sword, Silber Bell, Taylor ...), így a hobbival kezdtem az évet és megéleztem a Wostit, hamarosan teszt  :borotva:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető gunfun 77

• Új tag
  • *
« Válasz #1089 Dátum: 2014. Január 04. - 23:09:49 »
Sokat gondolkodok ezen a fenés dolgon.Több mint 10 éve dolgozom egy szerszámüzemben,nem egy és nem kettő fenőkő kopott el a kezem alatt,de ez a borotva fenés egy rémálom!!!!Egyrészt a fenőkövek amiről beszéltek roppant furcsák,én max 1200-as követ szoktam használni de az szinte semmit sem visz,itt meg 4000,8000,10000.Nézek mint Jenő a moziban.
Az ISTEN teremtette az embert,de Sam Colt tette őket egyenlővé!!!!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1090 Dátum: 2014. Január 04. - 23:21:04 »
Azt azért vedd figyelembe hogy a tipikus borotvákhoz használt vizes kövek a spektrum tetejét képviselik árban, ennek megfelelően sokkal gyorsabb velük a munka mint egy olajos kővel, vagy "olcsóbb" vizes kővel. Jobb esetben egy borotva éléből egyébként sem kell sok anyagot leszedni, így a finomabb kövekkel is haladós lehet a munka. Nem ritka az hogy egy borotva éle 5 század miliméter vastagság körül van, vagy még akár alatta is, az azért nem sok acél :)

Nem elérhető gunfun 77

• Új tag
  • *
« Válasz #1091 Dátum: 2014. Január 05. - 12:08:33 »
Valahogy én is ebben találom a sikertelenségem okát,de az biztos,hogy nem fogok több tízezret szuperfinom kövekre költeni.Próbálok keresni a környéken valami köszörűst ha nem találok hagyom a francba az egészet.Ennek szerintem az olcsóság lenne a lényege mivel nem eldobható,de ez a sok körítés:fenőkő,fenőszíj,miegymás.
Az ISTEN teremtette az embert,de Sam Colt tette őket egyenlővé!!!!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1092 Dátum: 2014. Január 05. - 12:14:09 »
A köszörűst én inkább hagynám a helyedben... Hacsak nem akarod kukázni a borotvádat. Én egyelőre nem láttam még itthon olyan késes-köszörűst aki meg tudott élezni egy borotvakést megfelelően. Amúgy az az igazság, hogy a mostani 10ft-os eldobható borotvák világában csak nagyon hosszútávon lesz olcsóbb a borotvakés mint a többi módszer. A borotvakés erénye nem az olcsóságában rejlik, és ha amiatt akar valaki késsel borotválkozni mert azt hiszi hogy olcsó lesz, az szerintem csalódni fog az egészben.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1093 Dátum: 2014. Január 05. - 13:13:53 »
Én egyelőre nem láttam még itthon olyan késes-köszörűst aki meg tudott élezni egy borotvakést megfelelően.
Én azért vettem végül késfenéshez köveket, mert lassan olyan köszörűst se találtam aki egy kést meg tud élezni megfelelően. Ja, tudom hogy vannak, kis fórumozással találhatnék is, de pár "hozzáértő" által elcseszett kés után arra jutottam egyszerűbb itthon. Nekem fura hogy az éles konyhakés is réteghobbi, de ezek szerint ez van. :(

Mindenesetre a köszörűstől, ha nem is tudja megfenni a borotvát, annyi elvárható lenne hogy ezt elmondja a vevőnek és szépen visszaadja.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1094 Dátum: 2014. Január 05. - 13:33:34 »
Mivel nem értenek hozzá, ezért azt sem fogja tudni hogy milyen élesnek kell lennie ahhoz hogy használható is legyen. Még valószínűleg negatív visszajelzés sincs sok, mert aki késsel borotválkozik, az magának élez, és nem viszi ilyen helyre. Aki meg nem késsel borotválkozik, az a késes borotválkozásra fogja ráfogni hogy nem jó, nem arra hogy rosszul lett megélezve. Amikor egy gyári Dovo sincs tisztességesen megélezve, akkor mégis mit várunk? És az meg a borotvakészítés "fellegvárából" jött (legalábbis régen még az volt). Ma már új, korrekt módon megélezett borotvát csak egyedi készítőtől lehet venni, vagy olyan online bolttól akik hozzáértővel megéleztetik eladás előtt.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici