Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508092 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1155 Dátum: 2014. Január 31. - 08:47:19 »
Küldd el nekem a kínait ha 200x75-ös, idővel olyan lesz mint a 8000-es DMT meg a 4/8-as Norton. Előbbit vagy 3 alkalommal vásároltam és adtam el, utóbbit kb 3 alkalommal, és 4. vásárlásra meg is tartottam végül  ;D Kínaival talán kettőnél tartok jelenleg vásárlás/eladás téren, úgyhogy még van hova fejlődni  :fetreng:

Én az első vásárlásnál eldöntöttem, hogy marad a Norton. Utánna kellene még találjak valami, elé van egy 220/1000 Norton ami valahol ámerikában kallódik  :crazy:

Nem elérhető creativehun

• Törzstag
« Válasz #1156 Dátum: 2014. Február 01. - 18:14:47 »
Ahogy a témában írt hozzászólásokat olvasgattam..jutott eszembe a kérdés.Vajon idehaza létezik olyan természetes kő ami élezési feladatokra megfelelne??
Style: safety razor
Hardware: Gillette Adjustable Safety razor 1-9/slim/ I 3 data code,Mühle super badger silver tip shaving brush
Software: | Trumper Rose Shaving Cream| Trumper Coral Skin Food

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1157 Dátum: 2014. Február 01. - 18:18:31 »
IGen a neve fenkű.   ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Dedi

• Tag
« Válasz #1158 Dátum: 2014. Február 01. - 19:45:00 »
Urak /főleg Jenessanyi mert tudom hogy használja/

tervezem egy  Naniwa sor beszerzését   1. opció:  Chosera 1000 , Chosera 5000, Chosera 10000
2. opció Chosera 1000, Super Stones 3000/8000  kombó.

első kérdésem az volna a Choseránál nem nagy lépés 1000 ről 5000 re ugrani?
második kérdés a Chosera mennyivel durvább ugyanannál a gritnél mint az SS  Pl  Chosera 10.000  = SS 8000 ?
vagy másképp az 5000 Chosera = 5000 SS?

előre is kösz

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1159 Dátum: 2014. Február 01. - 20:07:15 »
A költségeket összehasonlítottad már? Maga az összehasonlítás így nem az igazi, mert a 2. szetthez kellene egy 10-12k Naniwa super még. A két lehetőségből egyértelműen az 1-5-10k Chosera a nyerő, de a 2. verzió még egy 12k superrel megfejelve is jelentősen olcsóbb lenne. Aki komoly japán szakácskéseket nem szándékozik élezni, és nincs nagyon belebuzulva a késélezésbe, és nem élez sokat, annak szerintem a Chosera sor eléggé overkill.

A Chosera szett olyan 120.000 magasságában jön ki síkoló kő nélkül, az 1k Chosera, 3/8 Naniwa super, meg 12k Naniwa super meg olyan 85.000 körül.

Én mindegyiket használtam már egyébként a 10k Choserán kívül (csak idő kérdése mikor veszem meg, már egy ideje tervezem :D), és nagyon jó készlet lenne mindkét opció borotvaélezésre.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Dedi

• Tag
« Válasz #1160 Dátum: 2014. Február 01. - 22:07:16 »
A költségeket összehasonlítottad már? Maga az összehasonlítás így nem az igazi, mert a 2. szetthez kellene egy 10-12k Naniwa super még. A két lehetőségből egyértelműen az 1-5-10k Chosera a nyerő, de a 2. verzió még egy 12k superrel megfejelve is jelentősen olcsóbb lenne. Aki komoly japán szakácskéseket nem szándékozik élezni, és nincs nagyon belebuzulva a késélezésbe, és nem élez sokat, annak szerintem a Chosera sor eléggé overkill.

A Chosera szett olyan 120.000 magasságában jön ki síkoló kő nélkül, az 1k Chosera, 3/8 Naniwa super, meg 12k Naniwa super meg olyan 85.000 körül.

Én mindegyiket használtam már egyébként a 10k Choserán kívül (csak idő kérdése mikor veszem meg, már egy ideje tervezem :D), és nagyon jó készlet lenne mindkét opció borotvaélezésre.

Köszönöm a gyors választ.
Sajnos beteges vagyok kések terén, az eddigi köveim hagynak kívánni valót maguk után és szeretnék egy kompromisszummentes kősort  /a borotva kés  nem rég indult hobbi de már látom hogy ez is maradni fog/
szóval a kövek kés és borotva élezésre is kellenek /persze borotva élezés előtt jól kitisztítva és kisíkolva/

Első körben lehet a durvább köveket veszem meg és későbbre hagyom a finomat.
A Chosera leírásában is szerepel, hogy durvábban dolgozik mind a SS
Sanyi korábban te is írtad, hogy az 1000 es Chosera nagyon gyorsan dolgozik
az 5000 es Chosera szerinted = 5000 es SS el?

Kösz

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1161 Dátum: 2014. Február 01. - 22:25:06 »
Én lényeges különbséget nem véltem felfedezni az azonos finomságúak között. Viszont ha késekhez is használni fogod, akkor a Super Stone szériát szerintem felejtsd el. Nagyon puhák késekhez, és nagyon gyorsan eltömődnek fémreszelékkel.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Dedi

• Tag
« Válasz #1162 Dátum: 2014. Február 01. - 22:33:05 »
Én lényeges különbséget nem véltem felfedezni az azonos finomságúak között. Viszont ha késekhez is használni fogod, akkor a Super Stone szériát szerintem felejtsd el. Nagyon puhák késekhez, és nagyon gyorsan eltömődnek fémreszelékkel.

Nagyon Köszönöm

Tiszta a kép

Nem elérhető doddi

• Törzstag
« Válasz #1163 Dátum: 2014. Február 10. - 21:54:28 »
Sziasztok, esetleg valaki len hevedert tud értelmes áron? Googleba nem is igazán talált ilyet, az extrametálba meg 2 féle van, de amelyik tetszene az 20 pénz :/

Nem elérhető csaba2009

• Új tag
  • *
« Válasz #1164 Dátum: 2014. Február 15. - 16:47:14 »
Sziasztok!
Króm oxid ügyben hol érdemes körülnézni?
A fenéshez gondoltam bőrhöz......

Attila

Nem elérhető Dedi

• Tag
« Válasz #1165 Dátum: 2014. Február 15. - 20:19:46 »
Festékboltokban kapható 

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1166 Dátum: 2014. Február 15. - 20:35:07 »
Festékboltokban kapható

...meg "művészellátókban" kis tubusokban, ami egy életen át elég lesz.
Sheffield-England

Nem elérhető csaba2009

• Új tag
  • *
« Válasz #1167 Dátum: 2014. Február 22. - 06:56:22 »
Help!

Kaptam egy régi de jó állapotúnak tűnő usa  fenő bőrt nem feszített logós,aminek az egyik fele ilyen vásznas szerű.
Vettem krómoxidot,meg bőr olajat ami kicsit fura mert fehér szinű.....
Először lekezeltem a szíjat simán az olajjal.
Utána a kiekvert zöld folyadékkal bekentem a bőrt amitől zöld lett.
Elkezdtem fenni először a másik oldalon ami durvább.
Utána bőr felületén.....minimum 20-30 szor meghúztam rajta oda vissza.
Szóval a fenőbőrbe simán belevág csak tesztből megnéztem.
Viszont az alkaron meg semmi.Az arcon meg pláne.
Szóval csak ez az egy kés borotvám van egyenlőre,nem szeretnék visszatérni a 3 pengés wilkinsonra.
Mit nem csinálok jól?

Attila

Nem elérhető csaba2009

• Új tag
  • *
« Válasz #1168 Dátum: 2014. Február 22. - 09:07:16 »
Köszi a gyors választ!

Volt neki éle.
Flascner mester ujitotta fel a kést.Úgy küldte el,h megélezte 3-4 szer tudtam vele gond nélkül borotválkozni.....................

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1169 Dátum: 2014. Február 22. - 09:12:40 »
Köszi a gyors választ!

Volt neki éle.
Flascner mester ujitotta fel a kést.Úgy küldte el,h megélezte 3-4 szer tudtam vele gond nélkül borotválkozni.....................

A Flaschner-sztori folytatódik...
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici