Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507526 alkalommal)

Nem elérhető powerball

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1350 Dátum: 2014. November 08. - 17:52:57 »
Nem dohányzom meg kell várnom amíg a dohányosok akcióba lépnek  ;D

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1351 Dátum: 2014. November 08. - 17:56:34 »
Komolyan, cigihamus petróval élezni olyan a 21. században, mintha kimennél egy darab mosószappannal ruhát mosni a patakhoz.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Herr

• Vendég
« Válasz #1352 Dátum: 2014. November 08. - 18:05:10 »
Én nem értek az élezéshez ,de mi a bánatnak kell más mint a balsafára kent cromoxid?  Hibátlan polírt lehet vele csinálni ,én azzal fejezem be a kövek után (ezt is Salmotól láttam) ,utána vászon ,és bőr.
Még hogy hamu:) Mé nem tehéntrágya ? :fetreng:

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #1353 Dátum: 2014. November 08. - 18:28:02 »
Urak!
Kromoxid port teljesen mindegy milyen vazelinnal keverek ossze? Milyen allagot kell kapjak? Elnezest a hulye kerdesert. :)
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Herr

• Vendég
« Válasz #1354 Dátum: 2014. November 08. - 18:34:39 »
Én simán naturba rákenem a balsára.Beépül a rostok közé és örök mint a nyomorúság. Nem kevergetem semmivel.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1355 Dátum: 2014. November 08. - 18:37:10 »
Én simán naturba rákenem a balsára.Beépül a rostok közé és örök mint a nyomorúság. Nem kevergetem semmivel.

Talan azért hamu, mert könnyebben beszerezhető.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1356 Dátum: 2014. November 08. - 18:43:10 »
Én nem értek az élezéshez ,de mi a bánatnak kell más mint a balsafára kent cromoxid?  Hibátlan polírt lehet vele csinálni ,én azzal fejezem be a kövek után (ezt is Salmotól láttam) ,utána vászon ,és bőr.
Se balsafám, se krómoxidom nem volt. Bőr, petróleum, cigi meg igen. De tényleg ekkora probléma, hogy hogyan finiselem a késeimet? Jó, akkor perszehogytermészetesenénisbalsafát(aztsemtudomhogynézki)éskrómoxidothasználok.  :sör:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Herr

• Vendég
« Válasz #1357 Dátum: 2014. November 08. - 18:43:48 »

Talan azért hamu, mert könnyebben beszerezhető.

Egy batár dobozzal 1200 forint a festékboltokban .Jó,hogy az unokátoknak is marad belőle bőven de nem egy nagy összeg.
Én már 2 kollegának is adtam ,és míg élek elég lesz ahogy nézem:)

Herr

• Vendég
« Válasz #1358 Dátum: 2014. November 08. - 18:45:23 »
Se balsafám, se krómoxidom nem volt. Bőr, petróleum, cigi meg igen. De tényleg ekkora probléma, hogy hogyan finiselem a késeimet? Jó, akkor perszehogytermészetesenénisbalsafát(aztsemtudomhogynézki)éskrómoxidothasználok.  :sör:

Balsát vehetsz modellező boltokban,vagy Bauhausban is van, a vékony kb 2 centis  elég, abból egy nagy szál 250 forint.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1359 Dátum: 2014. November 08. - 18:46:24 »

Balsát vehetsz modellező boltokban,vagy Bauhausban is van, a vékony kb 2 centis  elég, abból egy nagy szál 250 forint.
Most már csakazértse veszek.  ;)
Maradok a 17. században.  :peace:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Herr

• Vendég
« Válasz #1360 Dátum: 2014. November 08. - 19:04:44 »

Most már csakazértse veszek.  ;)
Maradok a 17. században.  :peace:
Ahogy érzi kollega:) Ha ráér az ember és van ideje élezgetni akkor végül is bármi megteszi aminek van egy szemcsemérete:)) A hamu az egy finom anyag (kérdés,hogy minden része ugyan az a finomságú e)ergo tuti jó csak kérdés meddig csiszetel vele az emberfia:)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1361 Dátum: 2014. November 08. - 19:05:36 »
Urak!
Kromoxid port teljesen mindegy milyen vazelinnal keverek ossze? Milyen allagot kell kapjak? Elnezest a hulye kerdesert. :)
Tiszta vizet, vagy olajat(nekem Camelia olajjal van bekenve, de gondolom, jó hozzá bármi) is használhatsz.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #1362 Dátum: 2014. November 08. - 19:08:46 »
Régen, amikor még nem volt  cromoxid, meg vasoxid Nagyanyám szivarhamuval fényesítette az ezüsttárgyakat, meg a rézkilincset.
Ezért nem a tehénszar. Ki kell próbálni, még mindig jobb mint a Sidol, mert nem oxidál meg nem hagy a résekben zöld színű trutymót.

Egyébként a  fórumokon, leírásokban, videókban  mindenhol használnak valamilyen oldóanyagot, vagy vivőanyagot ahhoz, hogy rákenjék az oxidokat fára vagy börre. Ha megjön a gyémántpor Sanyitól Én is így fogom csinálni, mert ez vált be nálam is.

Nyugodtan keverd be gyógyszertári paraffinolajjal tökéletes lesz.

Herr

• Vendég
« Válasz #1363 Dátum: 2014. November 08. - 19:12:23 »
Régen, amikor még nem volt  cromoxid, meg vasoxid Nagyanyám szivarhamuval fényesítette az ezüsttárgyakat, meg a rézkilincset.
Ezért nem a tehénszar. Ki kell próbálni, még mindig jobb mint a Sidol, mert nem oxidál meg nem hagy a résekben zöld színű trutymót.

Egyébként a  fórumokon, leírásokban, videókban  mindenhol használnak valamilyen oldóanyagot, vagy vivőanyagot ahhoz, hogy rákenjék az oxidokat fára vagy börre. Ha megjön a gyémántpor Sanyitól Én is így fogom csinálni, mert ez vált be nálam is.

Nyugodtan keverd be gyógyszertári paraffinolajjal tökéletes lesz.

Nekem meg a natúr kenés vált be:) Fára, bőrre hibátlan.És én meg úgy fogom ezután is használni,és ha megjön Sanyitól a gyémántpor azt is úgy fogom. :fetreng:
Na ezért szép a világ én aszondom:))
Meg az a jó,hogy a magunkéval verjük a csalánt :))

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #1364 Dátum: 2014. November 08. - 19:23:33 »
Nyilvánvalóan nem vagyunk egyformák.
Nemgondoltam, hogy a viszonylag rövid fórumon eltöltött idő alatt olyan gigantikus tudásra tettél szert, hogy kinyilvánítasz technikákat és nem tanácsot adsz.
Látom, Te polihisztor vagy, ezert engedd meg, ezután egyszerűen csak Leonardónak szólítsalak.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici